Hašek uvažoval o povolání Janoška i Kušeje, Douděra chybí kvůli vážné rodinné situaci

30.08., 15:32
Aktuality
Dominik Janošek (© AFP)

Trenér Ivan Hašek a celá fotbalová reprezentace drží palce Davidu Douděrovi, který prožívá vážnou životní situaci. Pravý obránce či záložník pražské Slavie proto chybí v nominaci národního týmu na úvodní zápasy Ligy národů v Gruzii a s Ukrajinou. Kouč s ním ale do budoucna dál počítá. Jak Hašek na tiskové konferenci prozradil, do reprezentace má hodně blízko třeba i záložník Dominik Janošek z nizozemské Bredy.

Douděra svým gólem v kvalifikaci proti Moldavsku pomohl národnímu týmu k postupu na letošní Euro, jehož se také zúčastnil. Na začátku nové sezony však z osobních důvodů zvládá jen některé zápasy Slavie.

"V blízké rodině došlo bohužel k velmi vážnému onemocnění. Potřebuji být rodině nablízku, potřebuje se o mě opřít," oznámil šestadvacetiletý hráč dnes na klubovém webu.

"Velmi si vážím přístupu trenérů, vedení a spoluhráčů za jejich podporu a pochopení. Chtěl bych o to samé poprosit fanoušky a celou fotbalovou veřejnost stejně jako o respektování soukromí," vysvětlil Douděra, proč nemůže aktuálně figurovat ani v nominaci národního týmu.

"Davidovi držíme palce. Má velké přednosti, nadále s ním počítáme," ujistil Hašek.

V jeho nominaci jsou tři nováčci, gólmani Jakub Markovič s Adamem Zadražilem a obránce Matěj Ryneš. Vzhledem ke zdravotnímu stavu některých hráčů však není vyloučeno, že se na srazu objeví ještě další. Třeba Janošek.

"Uvažovali jsme o něm, hraje už první nizozemskou ligu. Sledovali jsme ho a je možné, že se tady objeví, pokud někdo vypadne. Janošek a Vasil Kušej z Mladé Boleslavi byli asi nejvíc na hraně nominace," prozradil šedesátiletý kouč.

Zcela fit v poslední době nebyl třeba stoper Ladislav Krejčí, který v létě ze Sparty zamířil do Girony. "Euro dohrával s lehčím zraněním, s nímž ze šampionátu odjížděl. Možná ho trochu limitovalo v přípravě. Láďa je nicméně jeden z našich lídrů, věřím, že menší vytížení v klubu na startu sezony mu snad neuškodí," poukázal Hašek.

Realizační tým věří, že přestupy půjdou k duhu Robinu Hranáčovi a Adamu Hložkovi, kteří se nově sešli v bundesligovém Hoffenheimu. "Robin zamířil z Plzně do týmu z Top 5 lig, soutěž ho zase posune dál. Věřím, že se do jejich sestavy dostane, stavíme na něm budoucnost národního týmu. Má velkou perspektivu nejen výkonem, ale i svou mentalitou. A Adam by měl dostat větší vytížení než v Leverkusenu, pak by i jeho výkonnost měla jít nahoru," uvedl hlavní kouč.

Mezi náhradníky figuruje také obránce Filip Panák. Osmadvacetiletý kapitán Sparty přitom nedávno uvedl, že nominace by mu už nedávala velký smysl. "Mluvil jsem s ním. Měl teď zdravotní pauzu, není úplně stoprocentní. Ani se neví, jestli bude o víkendu připraven k ligovému zápasu. Věřím, že v budoucnu se tady ještě objeví. Teď má za sebou jeden těžký odehraný zápas a ještě se z něj dostává," vysvětlil Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Xaviercreus

Ví někdo, o co jde?

Reagovat
GrimeBaller98

Netusim, ale myslim ze to nepujde na povrch, snad

Ale muzeme si odvodit to, ze to bude nejspis v jeho nejblizsi rodine, jelikoz jeho bratranec Lukas Cerv normalne hraje, u jeho brachy tezko hodnodit, ten je stejne vetsinou spis nahradnik

Reagovat
Sigma Olomouc

Brácha hrál ve středu za B Dukly. Ten to nebude

Reagovat
Pablos

vážné onemocnění v blízké rodině

Reagovat
Xaviercreus

Já vím, číst umím. Myslel jsem konkrétně.

Reagovat
zelda

Proč ti to nestačí?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Sigma Olomouc

Tato informace doufám nebude na veřejnosti. Tyto věci by měli zůstat v rodině

Reagovat
didosh

Reagovat
Vinci

Myslím ze by ti po tom mělo byt úplný hovno

Reagovat
Sigma Olomouc

Douděry mi je líto, vážné onemocnění v rodině je vždycky hrozné snad to dobře dopadne

Reagovat
Profesor Ikebara

Douděra je mi teda hrozně nesympatický, ale pokud je pravda, že mu někdo blízký vážně onemocněl, tak celé rodině přeji, ať to dobře dopadne. Tady jde klubismus stranou. Život je víc, než fotbal. A dodatečně před ním smekám, že i přes něco tak hrozného, dokázal takovým způsobem odehrát odvetu s Lille.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele