Hašek před Maltou: Už máme představu o sestavě, ale v přípravě chceme vidět všechny hráče

06.06., 19:32
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Trenér české reprezentace Ivan Hašek už má představu o základní sestavě pro mistrovství Evropy v Německu, ve dvou přípravných duelech před šampionátem proti Maltě a Severní Makedonii ale ještě nehodlá úplně odkrývat karty. Šedesátiletý kouč chce prostřídat ideálně všech 26 hráčů v nominaci, hlavně doufá, že se v zápasech nikdo nezraní. Uvedl to na tiskové konferenci v Grödigu u Salcburku, kde jeho svěřenci v pátek nastoupí proti Maltě.

Český tým se od pondělí chystá na Euro na soustředění v Rakousku. "Začínáme se nějakým způsobem formovat na tréninku, něco nacvičujeme. Naší prioritou je, aby se v těch dvou přípravných zápasech nikdo nezranil. Byl bych rád, aby všech 26 hráčů, které jsme nominovali, mohlo odjet na Euro," prohlásil Hašek.

"Zároveň chceme vidět téměř všechny v akci. Chtěl bych, aby se všichni v těch dvou zápasech ukázali. Budeme se tedy snažit vystřídat všechny, aby měli prostor na hraní," doplnil Hašek, který převzal českou reprezentaci na začátku roku po Jaroslavu Šilhavém.

Jeho svěřence po pátečním utkání s Maltou čeká před Eurem už jen pondělní domácí generálka proti Severní Makedonii v Hradci Králové. Do šampionátu vstoupí 18. června v Lipsku proti Portugalsku.

"Nějaké nacvičované věci se už asi zítra v naší hře objeví. Na některé detailní věci, jako jsou třeba standardky, nicméně bude ještě dost času. V tom nechceme úplně odkrývat karty," prohlásil Hašek.

Základní sestava pro Euro se mu už rýsuje. "Představu máme, s něčím se snažíme pracovat na tréninku. Jaká bude finální verze, to už máme v hlavě, ale samozřejmě zatím nemůžeme říct, jaká bude základní sestava. Někteří hráči se točí na jednotlivých pozicích při tréninku. Hlavně jsem rád, že všichni hráči, kteří tu jsou, jsou ochotni naskočit i na jiné pozici, než třeba nastupují v klubu. Všichni jsou připravení pomoci týmu, kde potřebuje," řekl Hašek.

Soustředění v rakouském Schladmingu, odkud je to do dějiště pátečního zápasu necelých 100 kilometrů, si zatím pochvaluje. "Schválně jsme oba přípravné zápasy dali do těchto dnů, abychom předtím měli čas na práci s týmem. Potřebovali jsme, aby se všichni hráči začlenili zpátky po prázdninách, které měli po skončení sezony. Někteří už trénovali v Praze, využili jsme čas u těch, kteří měli delší dovolenou. Chceme srovnat zátěž, což není úplně jednoduché po některých oslavách, třeba double (Sparty) a podobně," podotkl Hašek s úsměvem.

"První dva dny na soustředění byly takové zavádějící, teď už jedeme více do taktiky. Věřím, že se některé taktické věci objeví už zítra v zápase. Budeme na tom pracovat dál. Pro nás je důležité jedno datum - 18. června, tam musíme být všichni ready a top," prohlásil.

Nejstarším hráčem v jeho výběru pro Euro je jednatřicetiletý obránce Vladimír Coufal, kterému dal kouč šanci poté, co ho předchozí trenér Jaroslav Šilhavý vyřadil z mužstva kvůli listopadové návštěvě diskotéky během srazu.

"Hraje nejlepší soutěž na světě (anglickou ligu), takových hráčů moc nemáme. Prosazuje se v ní. Má dobrá čísla, fyzická a běžecká data ukazují, že je jeden z nejpřipravenějších hráčů v Premier League. Dali jsme dohromady takový tým, aby měl vrchol na mistrovství světa za dva roky. Vláďa tam patří," dodal Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
kattos

V tomhle případě nechápu tu nenominaci na přátelaky. To kluci byli rádi že si mohli odpočinout.

Měl je tak vzít ale nedat jim ani minutu, to by byl trest.

Reagovat
zorz767

Smyslem nebylo je trestat, ale zeptat se ostatních, jestli je vezmou zpět.

Reagovat
JeséRodriguez

říkal to i na nominační tiskovce

Reagovat
Mouser

prani:

Stanek - Zima, Hranac, Krejci - Coufal, Soucek, Sadilek, Jurasek - Cerny, Barak - Schick

tip:

Hlozek misto Cernyho

Reagovat
milan78

moje přání čech rosický nedvěd šmicer koller baroš aspon lavička a pak je poslat to rozhodnout

Reagovat
Uwe háže buly

Lavička už je starej.

Reagovat
Mass

Reagovat
mistr129

Staněk - Coufal, Zima, Hranáč, Jurásek - Souček, Sadílek - Černý, Hložek, Jurásek - Schick

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tip a hlavně přání: Vitík místo stamilionové posily

Reagovat
zorz767

Kuchta musí být v základu se Schickem. Hložek jako žolík.

Reagovat
zorz767

Chorý vlastně taky.

Reagovat
Ross Geller

Vaclík - Vitík, Panák, Krejčí – Kadeřábek, Sadílek, Hložek , Ryneš - Čvančara, Kuchta

Reagovat
doshcz

to bude dobrej gulas

Reagovat
M.Vaza

s jedenácti

Reagovat
doshcz

Reagovat
Modi6

Alespoň jeden z těch dvou soupeřů měl být z mnohem silnější sorty. Jedině silný tým by prověřil, jak na tom ti naši hráči jsou. S formou, zda funguje něco co nacvičili, apod.

Reagovat
Me2win

Tak už hráli s tím Norskem aspoň, Portugalsko je bude točit tak i tak.

Reagovat
Ed_Hazard

Aky vysledok cakate? Padne gol v oboch polcasoch?

Reagovat
Ed_Hazard

Easy money. Vdaka bratia

Reagovat
Puskas

Sestava překvapivá.

Reagovat
Mass

No hlavně ten Real Madrid v expreskách mě překvapil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele