Hašek nabádá hráče k větší odvaze dopředu, naznačil změny v sestavě

21.06., 16:03
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Trenér Ivan Hašek před sobotním klíčovým druhým zápasem na mistrovství Evropy v Německu proti Gruzii věří, že čeští fotbalisté budou mnohem odvážnější dopředu než při úterní porážce 1:2 od Portugalska v úvodním duelu skupiny. I když oba týmy potřebují k udržení postupových nadějí zvítězit, šedesátiletý kouč neočekává, že by soupeř až příliš otevíral hru. Hašek na tiskové konferenci také nevyloučil, že udělá více než jednu změnu v základní sestavě.

"Co se týče přístupu k zápasu s Portugalskem, nemůžu hráčům vytknout nic. Nechali na hřišti všechno. S tím, že nás Portugalci přehráli, se musíme smířit, to je realita. Teď nás ale čeká jiný zápas. Chci, abychom byli nastaveni tak, že jdeme zápas vyhrát. Že nebudeme jen bránit, ale abychom byli i nebezpeční směrem dopředu," uvedl Hašek v dějišti utkání v Hamburku.

"V prvním zápase nám chyběla především větší odvaha směrem dopředu i to, abychom dokázali udržet míč. To byl náš hlavní problém, kvůli kterému jsme se téměř vůbec nedostávali do zakončení, hlavně v prvním poločase. Byli jsme v hluboké defenzivě a naběhali jsme spoustu kilometrů. Tentokrát chceme být mnohem více nebezpeční, to bude základem pro další zápas," doplnil Hašek, který v úterý na lavičce české reprezentace utrpěl po lednovém nástupu a čtyřech letošních výhrách v přípravě první porážku.

Také Gruzínci, jediný nováček na velkém turnaji, v úvodu skupiny nebodovali. Turkům podlehli 1:3. "Neočekávám, že by Gruzie útočila ve velkém počtu lidí a otevřela obranu. U nich je to o čtyřech lidech, kteří jsou ale velice nebezpeční. Oba týmy vědí, že potřebují vyhrát, ale nemyslím si, že to bude souboj nahoru dolů. Gruzie má sílu dopředu, ale nemyslím si, že obranu úplně otevřou," přemítal Hašek.

Už v úterý po zápase s Portugalci naznačil změny v sestavě, ale jak je jeho zvykem, konkrétní znovu nebyl. "Všichni hráči jsou v pořádku, normálně trénovali a věřím, že budou připraveni nastoupit. Sestavu samozřejmě neřeknu, ale máme o ní jasno. Může se stát, že v sestavě bude víc než jen jedna změna," řekl Hašek.

Gruzínskou reprezentaci vede francouzský trenér Willy Sagnol, rodák ze St. Étienne, kde Hašek koučoval. "Ještě jsme spolu nemluvili. Pamatuji si, že když jsem byl jako trenér v St. Étienne, tak jsme se o něj zajímali. Chtěli jsme, aby přišel do týmu, tehdy to nevyšlo. Určitě je to velmi zdatný chlapík na svém místě a fotbalu rozumí," dodal Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Smejkyfans

Snad ho ani nemohlo napadnout hrát ve stejné sestavě jako proti Portugalsku, vždyť v tom zápase z naší strany nefungovalo vůbec nic.

Reagovat
Axelrose

No nevím. Když jsem si četl hodnocení hráčů a trenérů po zápase, většina znich to tak neviděla

Reagovat
Smejkyfans

Zkusil bych Chytila místo Kuchty, ten byl opravdu tragický a je potřeba aby tam někdo podržel vepředu balon aby z něčeho mohl i Schick těžit, což Chytil umí. Potom je potřeba zlepšit ofenzivní schopnosti zálohy takže tam je jasnej Barák místo Šulce a dal bych i Lingra od začátku místo Provoda, je bojovný a bude jezdit a mohl by tu hru pořádně rozhýbat. Obranu bych asi nechal tak jak je i když Coufal na wingbacku nic moc a Douděra nebo Jurásek to vyjde asi nastejno.

Reagovat
delfin

Reagovat
Axelrose

Klidně i Chorého, u nich s Chytilem to je asi jedno. Hlavně ne Hložka.

Barák bude hrát 100%, místo koho uvidíme.

Lingr místo Provoda by mohl být také, ale je otázka, jaké by bylo jeho vystoupení, kdyby hrál proti Portugalcům od začátku.

Ale určitě bych posadil Coufala a klidně i Douděru, zrovna na tyhle posty tam hráče má minimálně na stejné úrovni.

Potom bych se nebál posadit ani Staňka. Sice něco chytil, ale jinak mi přišel nejistý a tvrzení o jeho kvalitní rozehrávce nohama jsem se smál, už když ho kupovala SKS. Ani jeden z těch mladých kluků nebude horší než on.

Jinak bych krotil to sebevědomí před Gruzínci, protože minimálně druhý poločas s Turkem hráli velmi dobře.

Plus to, co tvrdím stále - Kuchta ani Coufal neměli na ME vůbec jet.

Ale jinak samozřejmě držím palce a doufám v naší klidnou výhru.

Plus, kdyby sem chodil, tak maxi gratulace tomu týpkovi, co v Chanci vyhrál 23 mega v pyramidě - mít jako poslední zápas výhru Portugalců bych rozhodně nechtěl

Reagovat
Smejkyfans

S tím Coufalem naprosto souhlasím, poslední dobou působí hodně namistrovaně a sebejistě, žádná pokora a výkony mizerné, hlavně ty jeho ležérní přihrávky jsou katastrofa. Douděra ten není až tak dobrý fotbalista ale aspoň se tam snaží bojovat, bohužel v týmu moc "fotbalistů" nemáme takže je to potřeba stavět i na bojovnících, nic jiného nezbývá. Takže proč ho neposunout na místo Coufala aby to neměl přes nohu a dát do zápasu Juráska.

Kuchta to je omyl nominace, je to jenom hráč do vápna kde ho trefují spoluhráči, možná to stačí na průměrnou českou ligu ale na mezinárodní fotbal prostě nemá.

Ale to je jenom můj názor jak to vidím já.

Reagovat
kattos

Obrana fungovala dobře, pokud nebudeme brát v potaz rozehrávku.

Reagovat
Smejkyfans

jojo tu obrannou trojku bych nechal tak jak proti Portugalcům, myslím že Gruzie nebude hrát až tak extrémní presing jako Portugalci takže by se mohla zlepšit i ta rozehrávka.

Reagovat
ACSMan

Ivane hlavně tam dej Hložana ten zatím pokaždé co hrál v repre tak nic nepředvedl a teď už by mu to snad mohlo vyjít

Reagovat
Rudy

Jako proc ne. Mnohem radsi uvidim vepredu hrace s potencialem si to i tuknout do kombinace a zkusit neco i po zemi. Tady se tlaci Chory. Asi je nam vsem jasne, jak bude nase hra vypadat, pokud nastoupi. Dalsi nesmyslne nakopy, to bude maximum ceho se dockame. Souper si tam necha stopery a je hotovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele