Gudmundsson po změně ligy neprahne, výhodu při jednáních budou mít italské kluby

07.05., 19:58
Aktuality
Albert Gudmundsson (© AFP)

Hodně krušné léto před sebou podle všeho má Albert Gudmundsson. Islandský útočník letos svými góly táhne Janov a zájem o něho má hned několik zajímavých klubů, velkou šanci na realizaci transferu budou mít především celky z Apeninského poloostrova.

Janov získal Gudmundssona v lednu 2022 z Alkmaaru, za hráče zaplatil 1,5 milionu eur a tato investice se mu bohatě vyplatila. Islanďan dal během minulé sezony čtrnáct soutěžních branek, letos se trefil už šestnáctkrát a jeho jméno je terčem přestupových spekulací.

26letého Gudmundssona v lednu neúspěšně lanařila Fiorentina, když nepochodila s nabídkou 22 milionů eur. Dalšími nápadníky jsou Neapol, Juventus, Inter Milán nebo Tottenham a připravit si budou muset minimálně třicet milionů eur.

"Když jsem byl ještě malý kluk, tak jsem snil o angažmá v Premier League, od příchodu do Itálie se ale všechno trochu změnilo. V Itálii se mi moc líbí, mám rád zemi, ligu, fotbal i místní život," hlásí jedna z největších hvězd letošní sezony Serie A.

"Budu upřímný - po odchodu z Itálie nijak neprahnu. Kdybych už měl tuto zemi opustit, muselo by se jednat o něco hodně neobvyklého, protože se tady cítím dobře," dodal v rozhovoru pro CBS Sports.

Gudmundsson je v Janově smluvně vázán do června 2027, nový kontrakt podepisoval v polovině listopadu minulého roku.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
Largo

Tipuju Inter.

Reagovat
Truffaldino

Hodil by se tam, hlavně ať po něm nejdeme my.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

A za co ho koupi

Reagovat
zurix_new

Bude záležet na případných prodejích (třeba kdyby odešel Thuram, což doufám že ne). Ale taky si myslím že spíše přijde někdo zadarmo jako ten Taremi a jen se vymění s Alexisem.

Reagovat
Largo

Jako bys neznal schopnosti Beppeho. Hostování s povinným výkupem plus jeden dva mladíci, splátky.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Raffaello

Neapol.

Reagovat
Radin

Ty bílé dresy s takovýma trenkama vypadají, jak když na trénink máš každou věc jinou, ptž ti chybí do kolekce :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele