Guardiola zpátky do Bayernu? Pro novou sezónu nepravděpodobné, pro další komplikované

07.05., 09:28
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Prakticky každý týden se objevují v médiích nová a nová jména, která by mohla převzít místo trenéra Bayernu od dalšího ročníku. Ani v Mnichově si nepředstavovali, že by hledání mohlo trvat takhle dlouho. Německý magazín Kicker teď přišel s informací, že v klubu věří v návrat Pepa Guardioly. Nynější stratég Manchesteru City má v Anglii platný kontrakt do roku 2025.

Spojení španělského lodivoda s bavorským gigantem fungovalo mezi roky 2013 až 2016. Pak se katalánský rodák nadobro přesunul k The Citizens, kde manažeruje doteď. V listopadu roku 2022 se rozhodl stvrdit spolupráci na Ostrovech do následující sezóny, zatím ovšem nenaznačil, zda v klubu zůstane i po tomto období. Bayern tak doufá, že by mohl Guardiolu zlákat a definitivně najít nástupce za odcházejícího Thomase Tuchela.

Třiapadesátiletý španělský kouč v Mnichově stále vlastní byt, město na jihu Německu pravidelně navštěvuje. Jak reportuje Kicker, má vlastně v Bayernu nerozdělanou práci, protože, na rozdíl od angažmá v Manchesteru, tam během svého působení nezískal prvenství v Lize mistrů. Mohla by to pro něj být jistá motivace, proč se rozhodnout zamířit zpátky do Bundesligy. Vedení v Bayernu nicméně v tuhle chvíli neví, zda vůbec má šanci na to Guardiolu získat.

Spekuluje se o tom, že by ještě pro nový ročník mohli funkcionáři německého velikána Tuchela přesvědčit o setrvání, přestože už bylo oznámeno, že v červnu u mužstva skončí. Nebo zvolit takovou náhradu, která by byla ochotná podepsat smlouvu pouze na jeden rok. Pak by se mohl stát Guardiola dostupnější variantou, přicházel by navíc zadarmo. Není totiž pravděpodobné, že by Guardiola odcházel už během tohoto léta, ostatně jak potvrzuje například německý žurnalista Florian Plettenberg z televizní stanice Sky Germany.

Shánění kouče tak jako tak představuje pro Bayern i nadále velkou překážku, v nedávných týdnech mu odmítli nabídky Julian Nagelsmann či Ralf Rangnick, nevyšlo mu ani rokování s Xabim Alonsem nebo Sebastianem Hoenessem. Ve hře byl v minulých dnech například i Lucien Favre, bývalý šéf lavičky v Nice, nejnověji se skloňuje Roger Schmidt, který má platnou smlouvu v Benfice do roku 2026.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (76)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Hlavne nech dodrží kontrakt, nepredlžuje agóniu a 2025 sa pakuje zo City. Už tam vyhral všetko podstatné.

Reagovat
messi80

Nepredlzuje agoniu koho ? Ostatných tímov z pl ktore ho nemôžu poraziť v boji o titul niekoľko rokov ?

Reagovat
Hachim Mastour

Čestný muž vie kedy má odísť, hlavne keď to už niekoľkokrát avizoval

Reagovat
lofin9

Nieco ako nas Robko F. z politiky

Reagovat
J0EL

cestny muz

Reagovat
O.Giroud

Radšej PSG

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Shevchenko

Vždyť je jasné proč Xavi v Barceloně prodloužil. Ještě rok si tam odkroutí a hned na to přijde Pep.

Reagovat
Jordi Alba

Tyvole, takhle mi do hlavy dát zbytečnou naději.

Reagovat
kilobyte

Messi ukončí kariéru a přijde on.

Reagovat
EZ

Xavi predlzil?

Reagovat
Shevchenko

No tak dodrží smlouvu do roku 2025, zas tak detailně to nesleduju.

Reagovat
Greaber

Pep vs Xabi to by mohlo mít grády, ale Pep vypadá spokojeně a usazeně, moc nevěřím, že by šel ze City

Reagovat
Shevchenko

Ono i ten Klopp bude chtít novou výzvu a co lepšího se nabízí než Real za dva roky.

Reagovat
janinho

xabiho kvoli nemu nevyhodime

Reagovat
vilp

Pep může mít výzvu překonat v PL Fergusona.

Reagovat
herbage

A proč by to Pep proboha dělal? Všude kde byl, ukázal na hráče a ten přišel. V současné Barceloně by tenhle komfort neměl

Reagovat
Salfovic

Ten ze City odejde buď k repre nebo do důchodu.

Reagovat
Shevchenko

Tak asi proto, že je to klub který pro něj znamená nejvíc?

A kde jinde by Guardiola dostal každého hráče na kterého by ukázal kromě City a možná PSG?

Reagovat
herbage

takže si to shrňme:

Pro - sentiment

Proti - méně peněz, horší kádr, horší liga, méně pravomocí, větší tlak a špatné finační podmínky pro zlepšení stavu věcí (investice do kádru.

To dává smysl

Odešel poté, co se rozhádal s vedením a protože měl malé pravomoci a chtěl dělat věci jinak, abys si v City udělal vše k obrazu svému, vše fungovalo dle jeho představ, což má podpořeno neomezenými finančními prostředky a to celé by poslal do hajzlu a šel z neznámých příčin budovat znova. Jestli je takový tvůj pohled na věc, tak takové lidi bych chtěl k nám do práce Idealisti ještě nevymřeli

Reagovat
Shevchenko

Jestli se rozhádal s vedením teda nevím, o ničem takovém jsem tenkrát neslyšel, jen že chtěl skončit, protože byl po těch letech totálně vyždímaný podobně jak je teď Klopp.

Reagovat
herbage

To říkal oficiálně, ale v tu dobu byl rovněž zvolený Rosell a uvnitř klubu panovaly určité neshody. Neřikám, že odešel čistě kvůli tomu, ale tu míru autonomie a svobody co má v Mancity nikdy v Barceloně mít nebude

Reagovat
Shevchenko

Zas mi připadá naivní představa, že by měl v jednom klubu zůstat celou následující kariéru.

Reagovat
p-e-t-k-o

Tuchel zajtra vyrazí nafúkanú skysnutú smotánku a bude predĺžený.

Reagovat
Mato178178

snad ano a nebude sa spajat s man utd a ten hag ostane

Reagovat
Greaber

In Tuchel We Trust

Reagovat
Breze

Nebude, sam sa uz vyjadroval tak, ze by ani nemal zaujem o predlzenie.

Reagovat
vladino10

no neviem, v bayerne nedostane každého pokemona na ktorého si ukáže. A aj keď ho v city dostal, tak z toho urobil iba 1 LM za 7 rokov, čo je proste vzhľadom na financne možnosti city veľmi málo.

Aj keď ako áno, ligu by vyhral.

Reagovat
p-e-t-k-o

Ligový trener, takého nepotrebujeme. Plus potupné porážky v LM vyraďovačkách pod jeho vedením sú nezabudnuteľné. Úplne nevhodný pre Bayern, už vtedy to bola chyba.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bayern +

Chyba to nebola, ale nevhodný bol.

Reagovat
Talker

Jn, protože manažerů, kteří vyhrají několikrát během pár let LM je kotel.

Takový Fergie měl cca 20 let jeden z nejlepších týmů světa a vyhrál LM 2x. Stejně tak Mourinho, který pobíhal mezi nejlepšími týmy dekádu a půl. Carlo trénuje nejlepší a nejbohatší týmy světa už téměř 3 dekády a vyhrál jich nejvíce (4).

Jedinou výjimkou je Zidane.

Reagovat
vladino10

Nikto na svete okrem jedneho trenera nedostal úplne každého na koho si ukázal. Žiadny iný klub nekúpi za palku brava a keď sa mu sezónu nedarí, tak majú za ďalšiu palku Edersona. Plus jeho pretaktizovane play offs lm sú legendárne.

Reagovat
fenixLFC

za palku? bravo stal 18 mega, ederson 40

Reagovat
LyEX

J.b na nich na odbornikov "FC Hollywood" si zaslúži lepšieho trénera čo bude v Bayerne pracovať s akadémiou a nie skupovať všetky talenty z celej nemeckej súťaže, ou wait.

Reagovat
vladino10

čiže guardiola je ten, čo neskupuje ci co chcel týmto ropný básnik povedať?

Finančne ma city najväčší potenciál na svete, FFP pre nich neexistuje a kúpia koho chcú. Urobiť z toho 1 lm za 7 rokov a pomedzi to zaknihovať vypadnutie s lyonom naozaj nie je extra výsledok. Je to proste ligový trener.

Reagovat
p-e-t-k-o

Guardiola rozplieskal za sedem rokov 1,5mld € a boli ste raz v semifinále LM a raz ste to vyhrali. Dnes máte najlepší káder na svete a v semifinále zas nie ste. Dominancia v lige kde máš najsilnejší káder a trištvrtina konkurencie nemá ani v základe to, čo ty na lavičke, nie je prekvapujúca ani nepredvídateľná.

Reagovat
LyEX

Ešte jedno finále si zabudol nejak, ti ušlo asi. K tým ďalším veciam sa moc vyjadrovať nebudem, to sa tu rieši už roky rokúce tento večný boj proti úspešným od menej úspešných ľudí, skôr len, že vám ho okrem nejakého bulvárneho článku nikto nevnucuje, budem dúfať v jeho čo najdlhšom pokračovaní v City a vy sa obzerajte ďalej kdekoľvek inde. Aj za konkurenciu v Bundeslige sme len rádi krokmi čo Bayern robí

Reagovat
p-e-t-k-o

Som rád, že si mi to finale oživil v pämati, lebo aj v ňom takticky pohorel proti výrazne slabšiemu teamu, ale však výrazne lepšiemu taktikovi. Aj to len potvrdzuje môj naratív, že je to ligový tréner, žiadny genius. Riadi sa jednoduchou rovnicou najlepší káder = v horizonte 5, 6, 7 rokov, najviac ligových titulov. Je to tak v každej lige.

Reagovat
vitasrp

Jj, výrazně slabší tým. Z toho popisu by člověk čekal, že tam hrál proti Nottinghamu tyvole, nikoliv proto týmu, který se City měsíc přestím vyhrál ligový duel i semifinále FA Cupu.

Reagovat
p-e-t-k-o

Normalne som si hovoril, že kua toto zas pohorší nejakeho Chelsistu. No, na finale LM a vôbec, triumf v nej, ste to nevideli v tej sezóne ani v tom najmokrejšom sne.

Reagovat
vitasrp

Mně to nepohoršuje, protože fandím Chelsea, mně na tom vadí to, že je to úplná píčovina, která má akorát Guardiolu špatně vykreslit.

Chelsea pod Tuchelem byla jedním z nejlepších pohárových mužstev, kdy dokázala přehrát/porazit každého.

Problém byl v tom, že v ligové soutěži jsme neměli šanci tu vyrovnanost výkonů udržet celou sezónu. Ovšem prohrát v jednom zápase s Chelsea pod Tuchelem nebyla v sezóně 20/21 a 21/22 žádná ostuda snad pro nikoho.

Reagovat
p-e-t-k-o

Presne tak, lebo Tuchel je pohárový tréner. Ale ak si myslíš, že mám len potrebu očierňovať Guardiolu, tak mi kľudne povedz, na koľkých postoch mala tá Chelsea lepších hráčov, kľudne menuj.

Reagovat
vitasrp

Reece James, Ben Chilwell, Ngolo Kante, který byl v tom finále absolutně senzační, Thiago Silva. Rudiger tam taky měl fenomenální formu, ten byl v tom období pod Tuchelem totální skála.

Každopádně tohle porovnávání hráčů 1 na 1 je taky trochu nesmysl, takhle fotbal nefunguje, žejo.

Reagovat
p-e-t-k-o

Senzační boli aj dnes Hummels a Schlotterbeck. A vlastne celá BVB. To z nich ale kvalitnejší tím ako PSG nerobí. Ty dobre vieš o čom hovorím a nie je to, že futbal tak funguje. Chcel si kontrovať na kvalitu kádru a hovoríš o forme, súhre daného tímu a taktike, ktorá vám to vyhrala. Reálnou kvalitou ste tam mali lepšieho asi len Kanteho.

Reagovat
vitasrp

Ne, hovořím o tom, že Reece James, Ben Chilwell, Ngolo Kante a jeden z dvojice Thiago Silva/Rudiger by klidně hráli základ v Manchesteru City na základě dlouhodobé kvality a formy, co měli v roce 2021. Což máš 4 hráče z 11, to už tak jednoznačně nevypadá, že?

Já vlastně nevím, co se snažíš říct. Man City byli favorit, bylo to tak 60 na 40 v jejich prospěch. Ale prohrát s danou Chelsea ve finále nebyla žádná ostuda, nebylo to žádný trenérský selhání. Zklamání určitě, ale výrazně slabší tým to nebyl, bylo to, jakoby Guardiola prohrál zápas s Liverpoolem, víceméně.

Mně nevadí, že podceňuješ Chelsea, mně vadí, že ji schválně vykresluješ jako slabou, aby sis mohl kopnout do Guardioly. Budu se opakovat, ale fakt nechápu, proč maj tohle lidi zapotřebí.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

Na brankárov to je malo v danom období?

Reagovat
janinho

drahsi brankari ako bravo v 2016tom boli presne traja: buffon, neuer, toldo. za mna to na brankara v tom case teda palka bola. a ederson je tusim aj dnes 5.najdrahsi, v case prestupu bol najdrahsi.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Talker

OK, nebudu to s tebou řešit. Nejlepší trenér posledních 2 dekád a nestačí to.

Reagovat
Gazdo

Ty vole

Reagovat
vladino10

Veru, ty vole. Sralo by ma keby najlepšie časy môjho klubu s top.top zalohou xavi iniesta buskec trénuje práve on. Absolútne dominantný futbal na efekt - ale nie na výsledok. Hrať s tým kádrom na výsledok (ako napr v repre del bosque) a nie na držanie lopty, tak ste mohli v Európe dominovať ako teraz real

Reagovat
El Cid z City

Gvardiola nedostal každého na koho si ukázal, netuším jak moc sleduješ dění kolem City..neztrapňuj se.

Reagovat
vladino10

A prečo teda s o parnik najlepším kádrom na svete vyhral LM zo 7 pokusov len raz?

Je to ligový trener, to je cele.

Reagovat
El Cid z City

Prečo Rusko napadlo Ukrajinu? Netvrď mi, že si chtělo chranit svoji menšinu.

Reagovat
Kinky7

nevsiml jsem si ze by za city hral Alexis, Jorginho, Fred, Koulibaly nebo treba Kane. Guardiola ma moznosti hodne velke ale opravdu nedostal nikdy kazdeho na ktereho ukazal

Reagovat
vladino10

Hej no, určite potrebujú naraz kejna aj haalanda.

Reagovat
Kinky7

tak o Kanea meli zajem drive nez o Haalanda. Jen byl proste financne neunosny

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jardin

Reagovat
Kenneth

Dvakrat mel fakt smulu co se tyce Realu, jinak by mel v City tri. Ale na kdyby se nehraje no.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jason_

mourinho v bayerne by bolo zaujimave

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

Ale idealne pred deseti patnacti lety.

Reagovat
Breze

Reagovat
Mastný Chobot

No, mohol by

Reagovat
blaugrana

Pepo, Barca ťa potrebuje!

Reagovat
Gunner14

Už se nevracej do PL

Reagovat
fenixLFC

Německý magazín Kicker teď přišel s informací, že v klubu věří v návrat Pepa Guardioly.

ono podla tych medii to znie ze v bayern su presvedceni ze za dve sezony im to budu vedla seba manazovat pep s kloppom

Reagovat
Salfovic

Těm tam musí dobře jebat

Reagovat
janinho

jj a v leverkusene bude trojica xabi, zuzee, carlo

Reagovat
Hachim Mastour

Veľké kluby angažujú veľkých manažérov

Reagovat
Nikikrew

Dobil Anglicko, Spanielsko aj Nemecko. Ocakaval by som Taliansko (Taky Juve) a potom repre

Reagovat
VeraVarga

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele