Gruzii žádné opory nechybějí, na Čechy v Lize národů vyrukuje i Kvaracchelijou

29.08., 15:04
Aktuality
Gruzínští fanoušci (© AFP)

Žádná z tradičních opor gruzínské reprezentace v čele s útočníkem Neapole Chvičou Kvaracchelijou nechybí v nominaci na zápasy Ligy národů s Českem a v Albánii. Ve výběru francouzského trenéra Willyho Sagnola jsou i brankář Valencie Giorgi Mamardašvili, obránce Slovanu Bratislava Guram Kašija, záložník Watfordu Giorgi Čakvetadze nebo útočník Lyonu Georges Mikautadze.

Sagnol povolal také dva nováčky. Premiérovou reprezentační pozvánku dostali obránce kazašského Kajratu Almaty Luka Gadrani a záložník ukrajinského Čerkasy Šota Nonikašvili.

Češi narazí na Gruzii po necelém čtvrtroce, vzájemný souboj na Euru skončil v červnu remízou 1:1. Zatímco Gruzínci v Německu při premiérovém startu na velké akci postoupili do osmifinále, Češi vypadli už ve skupině.

Nominace Gruzie na zápasy Ligy národů s Českem a Albánií:

Brankáři: Giorgi Mamardašvili (Valencie), Giorgi Lorija (Aradipu), Luka Gugešašvili (Panserraikos).

Obránci: Guram Kašija (Slovan Bratislava), Otar Kakabadze (Krakov), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Laša Dvali (Apoel Nikósie), Luka Ločošvili (Cremonese), Giorgi Gočoleišvili (FC Kodaň), Irakli Azarov (Šachtar Doněck), Luka Gadrani (Kajrat Almaty), Jimmy Tabidze (Machačkala).

Záložníci: Giorgi Čakvetadze (Watford), Otar Kiteišvili (Sturm Štýrský Hradec), Giorgi Kočorašvili (Levante), Sandro Altunašvili (Wolfsberg), Šota Nonikašvili (Čerkasy).

Útočníci: Giorgi Citaišvili (Granada), Saba Lobžanidze (Atlanta), Georges Mikautadze (Lyon), Budu Zivzivadze (Karlsruhe), Chviča Kvaracchelija (Neapol), Zuriko Davitašvili (St. Étienne).

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
oli9

Na euru jsme s nima měli vyhrát... Neuvěřitelné štěstí jejich a naše nemohoucnost.. Jinak teď se dívám na tu ligu národu a ve skupině A například Izrael, Bosna, Skotsko, Polsko

Reagovat
Mönchengladbach

V Gruzii prohra, s Ukrajinou doma snad alespoň remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele