Girona má druhou letní posilu, z Bragy koupila útočníka Ruize

28.06., 09:26
Aktuality
Abel Ruiz (© AFP)

Kádr Girony čeká přestavba a její součástí se stal Abel Ruiz. Španělský útočník je druhou letní posilou třetího týmu uplynulé sezony LaLigy, katalánský celek ho získal na přestup z Bragy.

24letý fotbalista tento týden prošel zdravotní prohlídkou a včera večer podepsal smlouvu na pět sezon. Portugalský klub dostane 8,5 milionu eur a navíc jednoho hráče, tím bude v Gironě nepotřebný křídelník Gabri Martínez.

"Rád bych všem za tuto příležitost poděkoval, návrat do španělské ligy je splněným snem a osobním cílem bude pomoci k dalšímu zlepšení týmu. O Gironě díky uplynulému roku moc dobře vím, sledování jejích zápasů v televizi jsem si užíval," přiznal Ruiz.

"Jsem týmovým hráčem a snažím se udělat maximum pro co nejlepší výsledek. Na působení v Braze budu mít jen krásné vzpomínky, zahráli jsme si dokonce i Ligu mistrů," dodal.

Ruiz katalánské prostředí velmi dobře zná, jelikož vyrůstal v mládežnické akademii Barcelony. Do Bragy vyrazil v lednu 2020 původně jen na hostování, které bylo o několik měsíců změněno v přestup za osm milionů eur. Celkem za portugalský klub nastřílel 38 branek.

Gironu po úspěšné sezoně opustil kapitán Aleix García a její barvy už nebude hájit ani křídelník Sávio, po hostováních se do mateřských klubů vracejí Yan Couto, Eric García a Pablo Torre a hodně se spekuluje o odchodu kanonýra Artema Dovbyka. Jedinou dosavadní posilu představoval Ladislav Krejčí.

Autor: Tomáš Pavlík / gironafc.cat

Komentáře (2)

Přidat komentář
Ranoth

snad im pomoze v boji o zachranu

Reagovat
Han střelil první

Braga docela pěkně vydělala a ještě jí zůstal lepší útočník v kádru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele