Ghali byl po měsíci omilostněn, disciplinárka mu odpustila druhou část trestu

Dnes, 16:20
Aktuality
Liberecký křídelník Ahmad Ghali dostal za zákrok na Jana Kalabišku dvouměsíční trest. (© Profimedia)

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyhověla žádosti libereckého křídelníka Ahmada Ghaliho a prominula mu druhou polovinu z dvouměsíčního trestu za zranění pardubického Jana Kalabišky. Komise přihlédla k tomu, že šlo o neúmyslný zákrok, který byl zaviněný podklouznutím na mokrém terénu. Informovala o tom v komuniké po dnešním jednání per rollam.

Ghali v polovině srpna v utkání 5. ligového kola neúmyslně způsobil vážné zranění protihráči. V 68. minutě na mokrém terénu podklouzl a při tom nešťastně "nabral" Kalabišku. Hlavní sudí Karel Rouček nejprve nigerijského křídelníka nevyloučil, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu mu udělil červenou kartu. Pardubický krajní hráč si z nešťastného zákroku odnesl zlomeninu lýtkové kosti, naštípnutou holenní kost a utržené vazy v kotníku a bude mimo hru několik měsíců.

Ghali dostal vzhledem k okolnostem od disciplinární komise nejnižší možný trest. Za vyloučení kvůli surové hře, která protihráči způsobí déletrvající zranění, je podle řadů distanc na dva až 18 měsíců a případná pokuta až do výše čtvrt milionu korun. Vzhledem k reprezentační přestávce a odložení minulého kola kvůli povodním v Česku chyběl Nigerijec Slovanu jen ve dvou zápasech a o víkendu proti Bohemians 1905 už bude moci nastoupit.

"Ač většinou disciplinární komise praxi odpouštění trestů odmítá, s ohledem na všechny okolnosti se tentokrát rozhodla žádosti vyhovět. Již při vynesení rozhodnutí o trestu komise jasně deklarovala, že vzhledem k okolnostem udělila hráči Ghalimu nejnižší možný trest, který ji disciplinární řad FAČR za dané situace umožňoval. Dodatečné rozhodnutí pak reaguje na to, že celý incident byl primárně nešťastnou shodou okolností," řekl předseda komise Jiří Matzner.

"Jednoznačně nešlo o úmyslný faul a navíc střetu obou hráčů předcházelo nešťastné uklouznutí na vlhkém terénu. Komise vzala při rozhodování rovněž v potaz přístup samotného hráče k celému incidentu a následnému disciplinárnímu řízení i skutečnost, že i sám hráč Pardubic Kalabiška veřejně několikrát prohlásil, že zákrok byl neúmyslný," dodal nový šéf komise.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
buxx

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Imos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kucka

Překvapivě rozumné

Reagovat
PP

až jsem se musel podívat, jestli není 1.dubna..

Reagovat
ratusek

Reagovat
fantomas10

Dalsi potvrzeni toho, ze VAR i Komise byla mimo, bude se to nejak dal resit?

Reagovat
Jesfey

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Spalovač šancí

Projevil účinnou lítost?

Reagovat
Pepesma

i kdyby ne on, komise zjevně ano

Reagovat
GjøvikFF

jediná z těch tří složek (VAR, komise rozhodčích + disciplinárka), která projevila zdravý rozum

Reagovat
fantomas10

Reagovat
kilobyte

Zavřeli ho až zčerná.

Reagovat
Mass

Tuhletu komedii s odvoláváním si mohli odpustit, kdyby rozhodčí+komise ihned přiznali, že chybovali a že nešlo o surovou hru ale o neúmyslný faul. Výsldek by byl stejný.

Reagovat
Witcher

Měsíc za zlomenou nohu? Káně poslal obálku ne?

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
GrimeBaller98

Ty jsi vážně dement,to nejde rict jinak

Reagovat
icemike

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele