García Pimienta dovedl Las Palmas k postupu do La Ligy i k záchraně, přesto v klubu končí

23.05., 12:16
Aktuality
Francisco Javier García Pimienta (© AFP)

Las Palmas v neděli čeká poslední duel sezóny proti Deportivu Alavés a rozlučkový bude pro trenéra Francisca Javiera Garcíu Pimientu. Ten podle smlouvy měl v klubu působit ještě pro další ročník, Los Amarillos nicméně oznámili prostřednictvím svého webu, že spolupráce již pokračovat nebude. Španělský lodivod působil na Kanárských ostrovech od ledna roku 2022.

Nováček španělské nejvyšší soutěže měl před startem tohoto ročníku jediný cíl, a to zachránit se v La Lize. Tenhle úkol si přitom García Pimienta odškrtnul jako splněný už s předstihem. Během loňské sezóny dovedl klub mezi španělskou elitu, podílel se tak na největších úspěších tohoto celku za dva a půl roku dozadu. Předloni mimochodem vyhoupl Las Palmas do baráže, tehdy se však ještě jeho mužstvo k postupu do nejvyšších pater nevypracovalo.

Celkem řídil García Pimienta 104 utkání, během nichž nastřádal napříč všemi soutěžemi 41 výher, 33 remíz a 30 porážek. O tomto víkendu ho tak čeká konečný zápas s pořadovým číslem sto pět. "Las Palmas děkuje Garcíovi Pimientovi za jeho nasazení a obětavost během doby, co byl u kormidla. Zároveň mu přeje hodně štěstí v jeho budoucích projektech,” stálo v oficiálním prohlášení, ve kterém důvody odchodu devětačtyřicetiletého stratéga sděleny nebyly.

Autor: Patrik Sandev / udlaspalmas.es

Komentáře (6)

Přidat komentář
Eichel

Chcel som ho k A tímu miesto Xaviho. Snáď nájde dobré angažmá.

Reagovat
tortuga

Sevilla se nabízí...

Reagovat
Kluivert9

Berem

Reagovat
Moshe Dajan

wtf? Tohle je dost nepochopitelné. Druhá půlka sezony byla sice horší, ale předtím hráli parádně.

Reagovat
Mateo16

Novinky : Atletico konecne na prestupku bude minat peniaze a budu viac konkurencne schopny

https://www.relevo.com/futbol/liga-primera/duenos-atletico-rascan-bolsillo-ampliacion-20240523203431-nt.html

Sergio Cardona, Ceballos, Sørloth to su posily ako pre Betis Sevilla a nie Atletico

Reagovat
Tony Stark

Betis hrá niekedy krajšie ako Atlético

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele