Friis před Shamrockem: Cítím tlak, protože musíme vyhrávat, ale to máme rádi

22.07., 22:06
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Trenér Sparty Lars Friis před úterním úvodním zápasem 2. předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers řekl, že cítí tlak, jelikož působí v největším českém klubu. Na tiskové konferenci ale prohlásil, že si ho užívá. Stopera a kapitána Filipa Panáka nevzal do Dublinu kvůli nadcházejícímu náročnému programu. Dánský kouč také zavzpomínal na svoji první návštěvu na Tallaght Stadium v únoru 2019.

Letenští si hlavní fázi "milionářské" soutěže naposledy zahráli v sezoně 2005/06. "Cítím tlak, protože jsme největší klub v České republice. Musíme vyhrávat, to je ten tlak, který ale máme rádi, který milujeme, proto jsme tady," řekl Friis. "Necítím ale tlak v tom, že když jsme vyhráli dva tituly po sobě, musíme vyhrát i ten třetí. Je velká výhoda, že jsem byl součástí týmu poslední dvě sezony. Má role se trochu změnila, ale to je vše," dodal. Friis v červnu z pozice asistenta povýšil na hlavního trenéra a nahradil krajana Briana Priskeho, který odešel do Feyenoordu Rotterdam.

Do irské metropole neodcestoval Panák. "Filip patří do stejné skupiny hráčů jako reprezentanti, což jsou v podstatě všichni hráči. Musíme na ně dát pozor. Bude prospěšné dopřát mu trochu odpočinku, aby byl znovu připravený, čeká nás spousta zápasů," prohlásil Friis. "Filip je dobrý na míči, ale myslím si, že určité věci dokážeme plně nahradit. V tom, jak přihrává přes střed hřiště, se mu nikdo nevyrovná. Nesvede to ani mnoho hráčů na té nejvyšší úrovni. Něco z toho nám bude chybět, ale máme velmi dobrý kádr. Nejen zahajovací sestavu, ale i lavičku. Nemám strach," konstatoval osmačtyřicetiletý Friis.

S týmem nepřicestoval ani ekvádorský reprezentant a záložník Ángelo Preciado, naopak slovenský křídelník Lukáš Haraslín ano. "Preciado potřebuje trochu víc tréninku, než se vrátí, aby se dostal do kondice a nezranil se. Mohli bychom ho nasadit, ale nebylo by to dobré rozhodnutí," mínil Friis.

V Dublinu je podruhé. Před časem tam vedl B-tým Brentfordu proti Shamrocku. "Byl to jejich poslední přípravný zápas před začátkem ligy. Těším se na to samé prostředí jako tehdy, je to pořádný fotbal. Možná jsem trochu romantik, ale líbí se mi, když se na hřišti bojuje a diváci jsou hluční, hodně křičí. Je to irský, britský styl a to mám rád," konstatoval bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

Shamrock půjde do vzájemného souboje rozehranější, jelikož irská liga se hraje systémem jaro - podzim. Navíc tamní úřadující mistři zvládli úvodní předkolo Ligy mistrů proti Víkinguru Reykjavík. Naopak Sparta má za sebou v sezoně jen úvodní ligové kolo, v němž v pátek po obratu zdolala Pardubice 2:1.

"Máme kádr plný dobrých hráčů. Jak už jsem ale říkal, chvíli potrvá, než se dostaneme do rytmu. Musíme správně rozložit zátěž hráčů. Nebude to hned stoprocentní, ale kluci každý den na Strahově tvrdě trénují, aby se vrátili tam, kde byli. Rozhodně ale nejsme blízko našemu maximu," řekl Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
Witcher

Tohle je nesympatický pán snad pohoří se sraltou

Reagovat
Mirek na tenisu

Hodil by se do thrilleru Mlčení jehňátek úplně ho vidím jak spolu s Hopkinsem smaží na plotně mozeček...

Reagovat
Kejza

určitě je to ten, co v celách šeptal cejtim tu tvou íču

Reagovat
7kaka7

Jestli jsou ti i lidi jako Lars nesympatičtí... tak to musí být hodně obtížný život

Reagovat
mistr129

Však s koncem Svědíka se teď dělí s Řehákem o roli největšího vidláka v lize, nechápu co na něm může být sympatického naopak

Reagovat
ACSeRw!n

prvni zapas se krotil a prej na tom zapracoval, tak uvidime.. Rehak se menit nebude, on by mozna mohl

Reagovat
Cottage

Friis určitě vidlák je, ale největší v lize, kde působí Rada, Houštecký a Řehák, snad ani být nemůže

Reagovat
mistr129

Na Radu jsem zapomněl, Houštecký mi na rozdíl od ostatních přijde jako takový ten "kontrolovaný" psychopat, který tím hecuje

Reagovat
ratusek

A uklidňuje situace

Reagovat
mistr129

Reagovat
Transfermarkt

Největší vidlák Top 3

1) Řehák

2) Rada

3) Houštecký

Reagovat
7kaka7

Slyšel si ho někdy mluvit? nebo soudíš dle 5 vteřinových střihů jak řve na rozhodčí?

Reagovat
Losinho

Buran a slizoun.

Reagovat
7kaka7

Slyšel si ho někdy mluvit? nebo soudíš dle 5 vteřinových střihů jak řve na rozhodčí?

Reagovat
Losinho

Hezky dokáže mluvit i Řehák, a stejně je to absolutní retard.

Reagovat
7kaka7

To je možný ...nicméně Lars je slušnej a chytrej chlap a všichni co se s ním setkali to potvrdí.

Reagovat
Losinho

Reagovat
El Cid z City

Přijde mi, že si to važně užívá, snad to sebevědomí nehraje. Spousta bejvalejch "asistentů" by se v jeho roli snažila hned oslnit, on si nechá Panáka i Preciada (tam to lze pochopit) doma. Je vidět, že se nebojí a kouká dál než za první roh.

Reagovat
81Tomas

Tak on byl uz nekde i hlavni ne?

Reagovat
Mirek na tenisu

Viborg, Áalborg...neco takového.

Reagovat
10adam

Lars je borec

Reagovat
Mirek na tenisu

Uvidíme. Je pracovitý a snad bude mít i respekt lavičky. To šaškování po gólu se všemi asistenty, maséry, náhradníky už začíná být trapné. Nedovedu si představit Ancelottiho, Mourinha, Pepa a další jak si plácá s kdekým.

Reagovat
Simas92

Tak rozhodne ve sve pozici timhle pristupem ma vetsi sanci uspet nez kdyby se po asi 1,5 roce co ma za sebou jako Head Coach choval ke svym spolupracovnikum jako mistr sveta

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

zachovalej sedmdesátník

Reagovat
Martin2626

Nic dobrýho vám nepřeju, jste neobolševická EUchamraď. Vždycky jste stáli na špatné straně barikády. Jedna splašená bukvice vedle druhé tam.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele