Forster chystá návrat, za měsíc by mohl trénovat s týmem

07.11.2015, 12:50
Aktuality
Southampton rovněž v letošní sezoně bojuje o evropské poháry a další důvod k radosti jeho fanouškům zavdal svým prohlášením manažer Ronald Koeman. Návrat mezi tyče pomalu chystá anglický reprezentant Fraser Forster, do tréninku by se mohl znovu zapojit začátkem prosince...

27letý gólman přišel do Southamptonu loni v létě za 12,5 milionu eur ze skotského Celticu a okamžitě se stal brankářskou jedničkou Saints. To platilo až do 21. března a utkání s Burnley, v jehož úvodu utrpěl vážné zranění levého kolena. S poraněnou patelární šlachou následně musel na operaci, přišel o závěr loňské sezony a k dispozici není ani v tuto chvíli.

"Vede si velmi dobře, oproti plánu jde vše dokonce rychleji. Nechci přímo říkat, že za čtyři týdny bude zpět, ale jde to dobře. Součástí týmu by mohl znovu být za čtyři nebo pět týdnů," prohlásil Koeman.

Forster si tak může zhluboka vydechnout a snít sen o účasti na evropském šampionátu ve Francii. Jeho zranění mělo být vážné a po operaci mu hrozila až roční pauza, v průběhu léta se dokonce vyskytly spekulace o tom, že ho zranění připraví o celou letošní sezonu.

"Pracoval velmi tvrdě a už se připravuje s Davem Watsonem. A jedná se o skutečné brankářské tréninky. Všichni jsou spokojeni s tím, jak se zotavil. Víme, že zabere hodně dlouho, než bude opravdu stoprocentně fit, ale vrátí se. Potřebuje nadále trénovat a jeho první zápas bude za rezervní tým. To je stejné pro všechny, brankáře, obránce a záložníky. Všichni po zraněních nejprve nastoupí za juniorku," dodal Koeman, jehož důvěře se letos zatím těší zkušený Nizozemec Maarten Stekelenburg.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No tu gólmanskou situaci bude zajímavý sledovat až se vratí. Imho to rozhodně nebude tak, že se vrátí jako jasná jednička, protože Stek zatím neudělal nic špatně a chytá na srovnatelný úrovni jako chytal Foster. Nehledě na to, že je asi 1000x lepší, co se týče rozehrávky.

Reagovat
SunFells

Podle mě se do brány vrátí i v případě, že Stekelenburg udrží standard. Přece jen je tam Stekelenburg jen na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Stekelenburg mi nepřipadá jako žádná jistota

Reagovat
SunFells

Je dobrý, ale upřímně ho taky nevidím na stejném levelu jako je Forster ...na druhou stranu Forster se na ten level u Saints dlouho dostával, po zranění to může být to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně.. a to není jen hostování, ale i národnost, cena za kterou přicházel a tak. Je mi jasný, že dřív nebo později si tu jedničku zpátky vybojuje, ale prostě vzhledem k tomu, že Stek vyloženě nezklamal a FF se vrací po těžkým zranění, není nutný na ten proces nějak spěchat.

A ještě k tomu hostování.. jestli tam je nějaká opce a jestli mu nebude vadit, že nebude jednička, tak Steka bych hned v lednu z fleku koupil. Byla by škoda ho v létě poslat zpátky, protože brankářská dvojka se stejně bude muset řešit.. další sezonu s Gazzanigou/Davisem už fakt prosím ne.

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smutné

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Hart, Butland, Forster. Keď si to porovnám s Greenom, Robinsonom, Jamesom a Seamanom .. Konečne je tam kvalita v bráne :)

Reagovat
smazaný uživatel

průměr

Reagovat
Murtago

Už jsem se lekl, že za ně chytá Gazzanigga.

Reagovat
kvasha16

OT: neblbne vam v poslednom, case livesport?

Reagovat
smazaný uživatel

v poslednom, nie

Reagovat
Murtago

a v predposlednom?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslíš?

Reagovat
kvasha16

tu uvodnu stranu mi riadne ukazuje, ale ak chcem vidiet prehlad o konkretnom zapase, tak sa mi sice otvori to okno, ale nenacitami ziaden obasah v nom, nic

Reagovat
Uwe háže buly

Ne.

Reagovat
Uwe háže buly

I když blbne vlastně poslední dobou sou tam často blbě uvedený televize, který dávaj ty zápasy.

Reagovat
kvasha16

ako sa mi tam dostala ta ciarka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele