Fantastický výsledek, fantastický gól, řekl kouč Chelsea Tuchel

24.02.2021, 11:58
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
John Obi Mikel

https://www.football365.com/news/tammy-abraham-not-interested-new-chelsea-deal

Tohle by mě mrzelo. I když mu Tuchelův systém moc nesedí, byla by to ztráta, útočník je to dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

jo no

Reagovat
Greny

Jestli hodlá hrát tak jak poslední zápasy kdy je nesoustředění, rozhazuje rukama válí se a je prostě špatnej tak je čas se rozloučit...

Reagovat
M0rb1D4S

Reagovat
John Obi Mikel

Hraje hrozně, o tom není sporu. Ale nechat si ho utéct by byla škoda.

Reagovat
Greny

Byla nebyla... Je to sice odchovanec ale nevidím tam reálné posun za ty dva roky k lepšímu...a už to není mladej zajic ..23 let

Reagovat
GrimeBaller98

Presne, souhlasim s tebou.

V cesky lize to berou tymy jinak a to je ta chyba, pro ne by byl ve 23 letech jeste mladicky talent

Reagovat
dinss

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Walter_Sobchak

Pokial by prišiel Haaland tak nech ide, inak ostane, určite Giroud nebude donekonečna pred ním. A ked hej tak na to proste nemá, lebo ho už presadzoval Lampard aj Tuchel takže to nebude asi tym že by Tuchel sral na odchovancov.

Reagovat
Csaplárova past

A proč si myslíš, že bude Haaland takový bomber i v Chelsea?

Reagovat
Walter_Sobchak

Lebo je to beast čo sa pretlačí všade a zakončí z každej pozície. Taký nový Ibra ktorý sa tiež presadil všade kde hral.

Reagovat
Salfovic

To je, ale i tak k němu ten míč musí spoluhráči nějak dostat, což je u současné Chelsea dost velký problém.

Reagovat
Walter_Sobchak

To časom snad pôjde a kreativita sa zlepší, a ked nie tak nech sa dokupi ešte nejaky záložník alebo iny hráč. Pokial by dostaval lopty a zlatom podnose rovno na nohu Tammy, tak aj ten by daval goly ale v takom idealnom stave asi nikdy nebudeme, a ten utočník si bude musiet priestor a šance vybojovat sam ako to vždy u nás bolo.

Reagovat
Noustress

Dva roky dozadu všetci vyplakávali že nemáme odchovancov a teraz by ste sa ich išli zbavovať. Tammy aj Tomori velká chyba ak sa predajú len preto že nemajú 80 milionové cenovky ako napríklad Havertz

Reagovat
mesyas

S Tammym se jedná jako s hadrem. Neříkám, že hraje nějak světově a určitě z něj asi světový útočník nebude, ale způsob jak se jedná s ním, s mladíky, kteří nemají vysokou cenovku, je k pláči. Mount byl hned vynechám ze sestavy jak přišel Tuchel(a přitom je každému jané, kdo je mozek sestavy), Odoiovo vystřídání. střídání Tammyho o poločase. Přitom Giroud(kdo sleduje zápasy Chelsea tak musí uznat, že Oliver letos hraje sračku a poslední zápas, který se mu povedl byl proti Seville) i Werner předvádějí podobnou bídu a mají mnohem lepší jednání.

Reagovat
Kovi81

taky absolutne nepochopitelne posadil Jamese. Gilmourovi jeste nedal ani cuchnout.

Reagovat
Walter_Sobchak

James pod Tuchelom nastupil do každého zapasu okrem toho prvého kde to postavil na skúsenostiach, wtf. Rovnako môžme povedat že posadil Kanteho, a pritom ho v každom rozhovore nevie vynachvalit aky je to dôležitý hráč. Akurat Gilmoura berem že by mohol dostat viacej šancí, ale ide sa na vysledky, teraz nebude na toto priestor bohužial.

Reagovat
Kovi81

James je jednoznacne hrac do zakladu, mna vylozene vytaca ta formacia na 5 obrancov a dvoch defenzivnych stitov. A co ma uplne likviduje je ten Alonso s Jorginhom v zaklade, neni som schopny tie zapasy ani pozerat.

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom se teď Chelsea daří no

Reagovat
Kovi81

Vysledkove urcite no

Reagovat
smazaný uživatel

... buď se nedaří výsledkově a hrajou hráči, kteří znějí líp a nebo se daří výsledkově, ale hrají nezajímavý hráči. Hrozně nároční fanoušci jste

Reagovat
Svatej

Spousta z nas nemela s vysledky tak vyraznej problem ani pod Frankem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je prostě pravda že se Tuchel alespoň tváří takticky zdatnější než Frank. Co jsem pod Frankem viděl, tak se mi to fotbalově líbilo ale k čemu to je když je půlka týmu takticky utopená. Pod Tuchelem jsem viděl jen včera asi 20 minut takže to nedokážu soudit.

Nejlepší by byl Jindra Těla Trpiš

Reagovat
Svatej

Tak pochopitelně, oba hlavně evidentně mají svoje soustředění namířený jinam. Tuchel se rád pyšní strategickou myslí, mezitím co Frank je spíš budovatel. Ono nejsmutnější na tom je to, že mají Franka všichni zafixovanýho jako neumětela, protože měl příšernej dvouměsíc ke konci angažmá, přitom ten fotbal vůbec nebyl v určitých fázích sezóny zlej.

Nejlepší na Frankovi bylo, že jsi viděl, jak moc dořpedu přemýšlí. Snažil se rozehrát co nejvíc hráčů pro budoucnost najednou a dělal všechno pro to, aby jim vytvořil nějaký silnější pouto. Prohrávalo se, ale já byl na tým víc hrdej, než jsem teď, protože jsme pro záchranu sezóny obětovali pokrok a minimálně půl drahocenýho roku se nikam nehneme..

Hlavně otevřeně. Fandim Chelsea přesně od příchodu Romana a jsme nejuspěšnější klub v anglii od doby, co fotbal sleduju. Já jsem v tuhle chvíli trofejema namlsanej dostatečně na to, že jsem schopnej přežít nějakej půst za cenu sympatický a boží budoucnosti. Proto mě současná situace tak sere..

Reagovat
smazaný uživatel

Každý kdo zůstal fanouškem Chelsea se už dávno nemusí obhajovat, ba naopak ty zkostnatělý kecy na účet Chelsea o dotacích Romana jsou spíš už úsměvný.

Hele říkám nic proti ničemu. Pod Frankem to bylo sympatický, jen na mě opravdu působí takticky vážně hrozně nevyspěle, je tam vidět silná inspirace Josém v jeho nejlepšího letech, ale třeba kus Ancelottiho by se Frankovi hodně hodil.

Zcela upřímně bych si teď sturkturu Chelsea dokázal představit úplně jinak. Na lavičku jako manažera prvního týmu teď někoho jako právě Tuchela. Franka jako člověka co pracuje na tréningu s hráči a souběžně má i post při vedení celýho klubu co se týká filozofie napříč všemi kategoriemi. Společně s Petrem a ideálně ještě Terrym. Nevím mě se celkově to vedení klubů v Anglii úplně nepodává.

Reagovat
Figurehead

Reagovat
mesyas

James bych pochopil. Odoi tam hraje dobře a míso Azpiho na leveého obránce(nebo jak se ta pozice nazývá) je až moc ofenzivní.

Budu asi jediný, kterému je jedno, že Gilmour nedostal šanci. Kovačič - Jorginho funguje a nemá důvod to měnit. Sere mě spíš, že odstřihl Chilwella a nedává mu vůbec šanci a přitom Alonso zahrál dobře 1 zápas, kde dal gol...Jinak je ten fotbalista totálně k pláči.

Reagovat
Csaplárova past

S Gilmourem máš špatné informace. V poháru odehrál celý zápas. A Tuchel teď bude zachraňovat sezónu, takže určitě nebude dávat čuchnout mladým hráčům ...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mesyas

Místo smajlíku se rozepiš, jsem otevřen diskuzi, pokud to není pro tebe moc. ;)

Reagovat
John Obi Mikel

Potom se rozepíšu. Ale bude to dlouhé, protože z tvého příspěvku souhlasim jen s Wernerem, že hraje špatně.

Reagovat
mesyas

Dobře, budu se těšit. Já si stojím za vším co jsem napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Mount hraje pravidelně.

Reagovat
John Obi Mikel

- Tuchel jedná s mladíky úplně stejně jako s Kantém nebo Zoumou a o ceně to vůbec není - podívej se, jak skončil drahý Chilwell, když ztratil formu.

- Mount nehrál 1 zápas (před kterým navíc vůbec nerotoval), od té doby je pro Tuchela klíčový hráč

- Odoi se pod Tuchelem přesunul téměř napevno do základu a stal se z něj klíčový hráč. Jedno střídání na tom nic nemění.

- Tammyho střídání o poločas byly proto, že byl buď nejhorší na hřišti, nebo se zkusila změnit po nepovedeném poločase formace a taktika.

- Giroud rozhodně letos nehraje sračku (zápasy s Vlky a Fulhamem budiž výjimka) a jednání s ním není o tolik horší jak s Tammym. Abraham se dostává do základu častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Z druhý strany

- Rudiger i Werner nehraji lip nez Abraham nebo Odoi, presto střídáni nejsou. Alonso odehrál dva top zápasy, jinak to taky taková bomba není..

- Odoi uz si pozici ziskal pred Frankovým koncem

- Giroud ze hry proti Atletum v poločase nešel, Tammy po srovnatelným výkonu jo (zlobit se nemůžem, vzhledem k výsledku, ale rozdílnej přístup tam proste je..)

- Gilmour zahrál skvělej zapas proti souperi, kterej by Jorginha roztrhal. Místo něj se na lavicku vejdou dva leví beci, kdezto Jorginho i přes svou průměrnost a jeden prima vykon proti Spurs max střídá místo s Kantem..

- James a Odoi se musi orat o pozici úplně zbytečně..

Aspoň ten Mount...

Reagovat
John Obi Mikel

-Tammy byl proti Burnley mnohem horší než Giroud proti Atletům; A proti Sotonu jsme potřebovali udělat změnu

- Rudigera střídat nebude, protože nechce měnit formaci

- Alonso je v podobné formě jako Chilwell

- Gilmoura je škoda, zasloužil by si lepší pozici, na druhou stranu Jorginho hraje mnohem líp než pod Frankem a s ním v základu jsme naposledy prohráli s Tottenhamem v poháru a s Live v lize

-Odoi nastoupil pod Frankem v lize od začáku akorát proti Ville (kdy byla velká rotace) a Liškám a předtím proti Palace (A 3x v LM), pod Tuchelem pak v základu 4x ze 6 zápasů

- James zatím odehrál 50% zápasů, mohlo by to být lepší, ale není to žádná hrůza.

Reagovat
Svatej

- subjektivní dojem, nemam ale chuť hledat ciselny vyjádření

- Mame Zoumu i Andrease, do triobrancovyho systému lepší jak Rudiger obojí.

- Co z toho Alonsa plyne? Chilwell může v pohodě Alonsa přerůst i na WB, z lavicky to nepůjde

- To dost zavádí v kontextu sezóny a soupeřů

Hral ze silných proti

Poolu (0:2)

United (0:0)

Wham (3:0)

Arsenal hral pulku (1:3)

Villa(1:1)

Spurs (1:0)

Vyhnul se City, Lester, Everton, Wolves, Spurs, kde by tym s vysokou pravděpodobností stejně ztratil. Az na Newcastle a West brom hral v podstatě proti vsemu vyrazne papírově slabšímu, co jsme potkali.. Navic to, ze hraje lip, jak pod Frabkem, se bohuzel furt může vylucovat s tim, ze je dobrej nebo užitečnej. Dostal se akorát do stavu, kdy není kotva..

- Však píšu o konci jeho angažmá. S vysokou pravděpodobností by hrál dál, takhle Frank fungoval celej rok a půl. Určiti hráči dlouho nehráli a pak si urvali místo na dlouho dopředu. Jeho chvile zrovna přišla..

- To je hrůza, Arnolda by pool prece taky nerotoval se Salahem. Odoi i James hrát musí. Jen snad jednou hráli oba najednou..

Reagovat
John Obi Mikel

- Já myslel v průběhu zápasu, doufám, že po uzdravení Silvy půjde Rudi ze základu

- To s tim Jorginhem je spíš zajímavá statistika.

- To s tim Odoiem je spekulace

- Liverpool hraje 4-3-3, ne 3-4-2-1

Reagovat
Svatej

- Jasný, pochopitelně, ale i tak je tu vysoká pravděpodobnost toho, že si Rudi základ udrží i po návratu Silvy..

- Proti topce je to s ním o hubu, nedivim se, že to Frank neriskoval, je fakt šíleně nemobilní

- Tak je založená na zkušenostech. Pulišič 2 měsíce nehrál a potom si udržel základ do doby, než se zranil. Giroud nehrál, potom se chytil šance a už ji nepustil. Emerson taky zažil svoje hrací období už minulou sezonu, stejně tak James, jednu dobu Barkley, potom Christensen s Rudigerem místo Zoumy a Tomoriho. Frank nerotoval zápas od zápasu. Jel tyhle měsíční až tříměsíční období, kdy hrál určitý hráče, Odoi nastupoval víc a víc a ke konci už hrál základ, je to dobrá spekulace, založená na nějakých datech..

- To je přesně ono a to mě na tom sere. Hrají to z dobrýho důvodu. Když máš v týmu 2 toptop křídelníky a 2 toptop beky, kteří nepotebují hrát WB, aby byli užiteční, tak je nebudeš mrzačit tím, že jim rozbiješ herní pohodu, systém, rozdělíš herní čas a nevezmeš spoluhráče vepředu, aby jsi ho šoupnul za ně..

My máme moc dobře hrajícího Jamese, Odoie napravo a hrajeme většinou jednoho z nich. Máme Mounta, kterýho nutíme hrát na křídelní pozici (čímž taky bere pozici jednomu z nich), protože v záloze, kde by mohl být ještě víc cítit ve hře, musíme hrát kapitána šneka.. Ten tým není dobře složenej na 3-4-3 z dlouhodobýho hlediska.

Není na těch postech jištěnej, někde je hrozně přecpáno, jinde je nedostatek.. Vyhrává se, ale necítím, že se ten tým personálně rozvíjí, jen se stojí na místě..

Reagovat
mesyas

Já tu vůbec nemluvím o herním času, ale o mém a jak vnímám to jednání s těmi mladými. Vem si, že bys přišel jako šéf do nějaké firmy a hned "vyndal" nejlepšího zaměstnance, jen aby jsi mohl vyzkoušet "horšího" pracovníka. Nedává to smysl. Líbil se mi komentář J. Colea(asi od něho, z příspěvku na FB)

//....Po příchodu Tuchela byl v prvním zápase vynechán ze sestavy. Tuchel je chytrý muž a uvědomil si, že Mason je skvělý hráč. Přesně ztělesňuje podstatu Chelsea...//

On má Mount štěstí v tom, že hraje tak dobře a Havertz smůlu, že hraje fakt bídně. Pokud by byli na stejné úrovni, nebál bych se vsadit na to, že sedět bude právě Mount.

Střídání Odoi je neomluvitelné, v tom zápase byli mnohem horší hráči. Dovolil by si tohle vůči Alonsovi, Rudigerovi, Azpimu, Zyiechov(který mimochodem předvedl ještě větší bídu) a vlastně ke těm starším nebo dražším hráčům? Nemyslím si. Tohle platí i u situace s Tammym. On hrál špatně, ale špatně hraje i Werner a špatně hraje i Oli. Jako sorry, ale co se ti letos líbí na hře Oliho? Až na pár zápasů je příšerný(světlé výjimky/zápasy má každý z těch 3), ale nikoho nevyndal 2x o poločase. Já neříkám, že v těch zápasech neměl být vystřídání, hrál bídně, ale připadá mi, že k nikomu není tak přísný jak k Tammymu.

Oli je průměrný, občas dokáže něco dopravit do sítě, ale je to jasná 3. To by bylo hodně špatné, kdyby hrál víc než Abraham nebo Werner. Na kdyby se nehraje, ale Oli včera velmi špatný, zachránil ho ten gol.

P.S možná se dočkám i chvíle, kdy vyndá o poločase i Wernera.

Reagovat
mesyas

Jinak je mi Tuchel docela sympaticky, ani neskrývá to, že by tu rozehrával hráče nebo něco budoval, ale chce jen přežít do dalšího zápasu.

Reagovat
ajouki

Vždyť má branku nebo asistenci co 85 minut. Nejlepší produktivita z celého klubu. Platí to i pro samotnou Premier League. A platí to za celé dvě sezony co je v Chelsea, pokud zrovna nemá zranění kotníku kdy šla jeho forma dolů. Za stejný výkon jako včera Giroud v prvním poločase by ho Tuchel do toho druhého už nepustil.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Tucheluv system nesedi z te ofenzivy skoro nikomu

Reagovat
Walter_Sobchak

Lebo pod Lampardom im to sedelo... všetci hraju uplne rovnako, akurat Havertz možno viacej behá.

Reagovat
Kovi81

nesedelo im to ani pod Lampardom, ze pod Lampardom hrali strasne je fakt. Ale toto, co hraju pod Tuchelom je nekukatelna sracka. Mal som nadej, ze to rozostavenie zmeni, lebo sa hovorilo, ze to toci, ale stale hra tento hnus.

Reagovat
Walter_Sobchak

Tak to asi vidime inak no. Ja sa teším z fungujucej defenzívy, a ofenzívni hráči su všetci už dlhodobo totalne z formy. Ale máme tam vela talentovaných hráčov a snad neni možne aby boli všetci okrem Mounta takto dlhodobo mimo, takže časom sa musi niekto zobudit a potom pôjde aj strielanie golov.

Reagovat
Kovi81

asi tazko sa zobudia, ked hra Mount + dvaja a na lavicke ti ich kvantum ostane.

Reagovat
Walter_Sobchak

Prečo by sa nemali zobudit ked tam máš okrem Mounta stale 2 miesta na ktorých nikto nepodava presvedčive vykony? Je to len na nich aby zamakali a vybojovali si zaklad. A keby hrali všetci skvelo tak by sa Mount teoreticky mohol posunut aj do zalohy miesto Jorginha. Tieto zostavy ukazuju že su všetci mimo a preto tam dá radšej Girouda ktorý asi na treningu maka a dokaže dat občas gol, a Wernera ktorý beha 90 minut. Jedine čo nechapem je Alonso, ale ten tam je asi kôli výške a tiež že sa občas ukopne, inak si to neviem vysvetlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso vnáší klid do hry. Spousta hráčů jsou plašani, kteří zrychlují hru, ve které nejsou schopni přesně kombinovat, dávat finální přihrávky nebo vůbec zpracovat míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě zpomaluje hru

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnává tempo

Reagovat
Spalovač šancí

Mně včera přišlo, že hra směrem dopředu hlavu měla. Jenom to bylo doprovázeno poměrně velkým počtem individuálních technických nedostatků a nepřesností. Ale to mohlo být důsledkem kvalitní defenzivní práce Atletica

Reagovat
Walter_Sobchak

Nie, to je nekvalitou našich ofenzivnych hráčov, pretože tak hráme proti každemu. Smutne ked si vezmeme kolko sa do ofenzivy minulo.

Reagovat
Walter_Sobchak

Velmi podcenovaný tréner.

Reagovat
wishmaster

Pre Chelsea zápas ako niekde na West Browmichi či Burnley nerozumiem ako môžu byť s týmto herným prejavom na čele LaLigy

Reagovat
REPLIKATOR

... a fantastický trenér, ještě zapomněl dodat.

Reagovat
Spasitel

Od Atletica veľmi slabý výkon a Chelsea tiež žiadna sláva strašne veľa nepresností ale svojou bojovnosťou a Simeoneho taktikou zaslúžená výhra.

Reagovat
iamek

Snad to Chelsea v odvetě dotáhne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Tuchelball

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, ale hrozný zápas.

Reagovat
Whitemedia

To se dalo čekat.. Atlety mám zafixované jako tým, u kterých si moc fotbalové krásy neužiješ.. a Tuchel zatím jede nekoukatelnou nudu a to to ještě v úterý byl ofenzivní koncert. Výsledky má, akorát za tu cenu, že na ty zápasy koukám s odporem a nebo to raději nezapnu.

Reagovat
berliner

Giroud jen tak dal Skvely utocnik

Reagovat
Studni

Já bych ho do Arsenalu bral, když už bereme ty hráče z Chelsea Mimochodem se píše, že jsme v létě ochotni prodat Lacu i Eddieho. Lacu bych rozhodně nepouštěl, Eddieho za slušný peníze určitě

Reagovat
Studni

Sakra, měla být reakce na to, že Tammy nechce prodloužit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele