Dukla může v neděli ovládnout druhou ligu a vrátit se mezi elitu

10.05., 18:01
Aktuality
Stadion Na Julisce (© FK Dukla Praha)

Dukla může v neděli oslavit návrat do nejvyšší soutěže, kde se naposledy představila v sezoně 2018/19. Pražský lídr tabulky v 28. kole druhé ligy přivítá zachraňující se Prostějov a pokud zvítězí, bez ohledu na další výsledky si s předstihem zajistí postup mezi elitu, kam projde pouze jeden tým. Definitivu sestupu může na opačném pólu získat Kroměříž.

Dukla vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů a díky klopýtání Vyškova je tři kola před koncem soutěže velmi blízko k postupu. Pražané mají v čele tabulky před třetími Moravany již sedmibodový náskok. Na druhou příčku poskočila po sérii sedmi vítězství olomoucká rezerva, která ztrácí na Duklu pět bodů, kvůli účasti A-mužstva Sigmy v lize ale mezi elitu projít nemůže.

Pražský celek má tři postupové "mečboly", proměnit chce hned ten první. V podzimním vzájemném duelu s Prostějovem venku na stadionu v Holicích zvítězil 2:1. Dukle bude počtvrté scházet hlavní trenér Petr Rada, který si odpykává tříměsíční disciplinární trest za rasistickou urážku.

Celek z Julisky v roce 2019 sestoupil z nejvyšší soutěže a od té doby marně usiloval o návrat mezi elitu. "Chybí nám už jen poslední malý krůček. Chceme to v neděli dotáhnout," řekl klubové televizi zkušený obránce Tomáš Vondrášek. "Chceme vyhrát a rozhodnout to u nás na Julisce," doplnil asistent trenéra Jiří Vágner, který při zápasech zastupuje Radu.

Vedle postupujícího může 28. kolo definitivně určit i dva účastníky baráže o nejvyšší soutěž. Velmi blízko k ní mají třetí Vyškov a čtvrté Táborsko, které je o bod zpět. Ztráta páté Chrudimi na Jihočechy narostla už na sedm bodů. Olomoucká rezerva se do konečného pořadí pro baráž nepočítá, účast v boji o nejvyšší soutěž tedy případně přejde na další celek v tabulce.

O hodně bude hrát v neděli i Prostějov, který se po vítězství nad Příbramí na předposledním místě tabulky bodově dotáhl na středočeského soupeře a výrazně oživil naděje na udržení. Naopak nováček z Kroměříže ztrácí na samém dně tabulky už sedm bodů na nesestupovou pozici a je blízko návratu o soutěž níž.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Crustyq

Ať už nahradí z první ligy kohokoliv, bude to změna k horšímu.

Reagovat
Uwe háže buly

na postup tam nikdo nemá. Chtělo by to druhou ligu trochu zadotovat.

Reagovat
oli9

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
monty25

Očekávám, že v neděli nejdřív na Žižkově oslavím záchranu a pak na Julisce uvidím postup.

Reagovat
eleven11

Všetko je v našich rukách (nohách :) )

V podstate 2/3 mužstiev hrá o záchranu

Reagovat
Nadržený šimpanz

Prosím prohru a další prohru ať jim přípraví Táborsko

Reagovat
Snatus

Šebrle je zraněný nebo proč úplně na jaře přestal hrát?

Reagovat
kecipep

S mládeži pracují, peníze taky stabilní. Jen by to chtělo novou generaci fans a další pražský klub taky není to šťastné

Reagovat
Mönchengladbach

Dukla místo Zlína. A příští rok ideálně Žižkov místo Karviné/Slovácka.

Reagovat
Uwe háže buly

Místo Dukly. Ale pochybuju, že by se na Žižkově ještě dala hrát liga ten stadion je pořád horší a horší.

Reagovat
oli9

si udělej pražský přebor

Reagovat
Martin9719

Elita 5 ti zaplacených ultras se vrací.

Reagovat
oli9

Opava, Brno, Jihlava.. Jediné tyto 3 kluby po fanouskovske stránce by něco lize přinesly.. Ale nemají na to

Reagovat
Coutinho10

super, že Dukla se vrací právě na tu sezónu, kdy bude víc peněz pro ligu, což by jí mohlo pomoct se v 1. lize dlouhodobě usadit, kam historicky patří

Reagovat
eleven11

Dukla bola umelo dosadená do ligy, ľudia na ňu okrem EP nechodili a po spoločenských zmenách ju stihol zaslúžený osud.

Dukla Dejvice,ani Jakubčovice nemajú nič spoločné s komoušskou atk

Reagovat
Witcher

Konečně, plukovník už v nejvyšší soutěži chyběl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele