Donnarumma nepochybuje o postupu. Osud máme stále ve svých rukou, burcuje

21.06., 12:52
Aktuality
Gianluigi Donnarumma (© Paris Saint-Germain)

Jedním z vrcholů základních skupin letošního evropského šampionátu měl být souboj Španělska s Itálií a včerejší šlágr přinesl nečekaně jednoznačnou podívanou, alespoň tedy po herní stránce. Úřadující mistři Starého kontinentu selhali a prakticky celý duel tahali za kratší konec.

Svěřenci Luciana Spallettiho si nevěděli rady především se španělským napadáním a přímočarostí. Pozitivní byl z jejich pohledu dlouho pouze výsledek a bezbrankový stav se nakonec změnil jen jednou, v 55. minutě si dal vlastní branku Riccardo Calafiori.

"Možná jsme se zatím nedokázali srovnat s důležitostí turnaje a požadavky, jaké jsou na nás kladeny. Obrovská propast mezi oběma týmy byla v přímočarosti, rychlosti a přístupu. Když máte problémy po fyzické stránce a nastoupí proti vám technicky skvěle vybavený tým, tak začnete ztrácet hlavu a ve výsledku na takový vývoj ani nedokážete zareagovat. Právě tohle je základem celého problému," hodnotil Spalletti.

"Nico Williams a Lamine Yamal nám na krajích hřiště dělali obrovské problémy. Velký rozdíl byl i ve hře bez míče, Španělé rychle napadali a dostávali nás pod tlak, my díky tomu kazili přihrávky, balóny jen odevzdávali a nedokázali založit protiútok. Ale tohle všechno plyne z čerstvosti hráčů," pokračoval.

"Možná bych měl všem hráčům dát čas na odpočinek, pravděpodobně jsem to měl udělat už před šampionátem. Chyb ale bylo mnohem více, nehráli jsme kompaktně jako tým, podali jsme špatný výkon," sypal si Spalletti popel na holou hlavu.

Italský prapor ve čtvrtek večer držel především Gianluigi Donnarumma, brankář pochytal několik velkých šancí a díky němu měli spoluhráči až do konce nastavení šanci na bodový zisk. Příští týden je čeká utkání proti Chorvatsku, k postupu bude Italům stačit bod.

"Pokazili jsme strašně moc snadných přihrávek a neukázali dostatečnou kvalitu. Když uděláte tolik chyb, tak je trest jen otázkou času. Jsme naštvaní, do posledního utkání ve skupině si musíme přenést alespoň odhodlání ze závěru," přidal se se svou kritikou gólman PSG.

"Osud máme stále ve svých rukou, na prohru se Španělskem bychom se neměli dívat jen jako na naprostou tragédii. Proti Chorvatsku nás čeká spousta práce a jsem přesvědčen o tom, že všechno nakonec zvládneme," nepochybuje.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudy

Co to Luciano mele? Tohle jde za nim a jeho rozestavenim 4-2-3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele