Columbus Crew potřetí odvládl MLS. Ve finále porazil obhájce titulu LAFC

10.12.2023, 10:06
Aktuality
Oslavy hráčů Columbusu Crew (© AFP)

Columbus se potřetí v historii stal šampionem zámořské Major League Soccer. Ve finálovém duelu v sobotu porazil obhájce titulu Los Angeles FC 2:1 a navázal na triumfy z let 2008 a 2020. Ve finále MLS neuspěl jen v roce 2015 proti Portlandu a osamostatnil se na třetím místě historického pořadí. Se čtyřmi tituly je před ním washingtonský klub DC United a s pěti vede statistiku Los Angeles Galaxy.

Svěřenci Wilfrieda Nancyho si v deštivém utkání vypracovali náskok v rozmezí pouhých čtyř minut v poslední čtvrthodině prvního poločasu. Penaltu za ruku proměnil kolumbijský útočník Cucho Hernández a dal pátý gól v play off, vzápětí zvýšil ghanský křídelník Yaw Yeboah. Po změně stran se gabonský reprezentant a nejlepší kanonýr základní části Denis Bouanga střelecky dotáhl na Hernándeze, ale víc než jeho snížení už domácí tým před 20.802 diváků na svém stadionu Lower.com Field soupeři nedovolil.

Ve finále se utkaly třetí týmy jednotlivých konferencí po základní části. Columbus byl se 76 vstřelenými góly nejofenzivnějším týmem soutěže.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele