Chytil stíhá Jurečku v čele tabulky střelců. V kabině to není téma, snažíme se pomoct hlavně týmu, řekl

04.05., 23:13
Aktuality
Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Útočník Mojmír Chytil přispěl efektním gólem patičkou k vysokému vítězství Slavie nad Ostravou 5:0 v úvodu nadstavbové části první ligy. Pětadvacetiletý český reprezentant proti Baníku skóroval hned dvakrát a v tabulce kanonýrů s 15 brankami ztrácí pouze jednu trefu na vedoucího Václava Jurečku, svého spoluhráče. Odchovanec Olomouce věří, že mužstvo z Edenu našlo střeleckou formu v pravý čas. Ve druhém kole nadstavby hodlá Chytil dobýt Letnou v derby proti Spartě.

Vstup do nadstavbové části se slávistům povedl náramně. Po kanonádě do sítě Baníku ztrácejí bod na vedoucí Spartu, která má ovšem nedělní utkání na Slovácku k dobru. "Vždy to může být o něco lepší, s předvedeným výkonem a střeleckou formou jsme ale nadmíru spokojení," uvedl Chytil pro klubovou televizi.

Připsal si čtrnáctou a patnáctou branku v ligové sezoně. Blýskl se především svou první trefou patičkou ve 48. minutě, kdy zvýšil na 2:0. "Igoh (Ogbu) mě při standardce trošku přišlápl, takže jsem tam spíš kulhal. Když na mě letěl míč, snažil jsem se ho hlavně nějak šikovně tečovat do protipohybu gólmana, což se mi naštěstí povedlo," řekl Chytil.

Čelo tabulky kanonýrů stále patří Jurečkovi, který se proti Baníku také jednou trefil. Chytil na něj ztrácí jediný gól. "V kabině to vůbec není téma, oba se snažíme pomoct hlavně týmu. Samozřejmě jsme ale rádi, že se nám oběma daří, znovu jsme formu potvrdili," uvedl Chytil. Ocenil také to, že jeho tým po pěti zápasech udržel čisté konto. "Za nulu jsme moc rádi, obraně i Jindrovi Staňkovi určitě pomůže. Snad jich bude do konce ligy co nejvíc," přál si.

Hned 11 z 15 gólů v ligové sezoně si schoval do domácího Edenu. "Jsem za to moc rád. Věřím, že se mi v následujících zápasech začne střelecky více dařit i venku. Příští týden na Letné pro to bude ideální příležitost," podotkl Chytil.

Jeho pohotové reakce ve vápně ocenil i kouč Slavie Jindřich Trpišovský. "Mám trošku strach, aby nám trenér hokejové reprezentace nevzal Mojmu pro práci na brankovišti. Má ji skvělou, na tréninku mu někdy z legrace říkáme (hokejista Třince Daniel) Voženílek. Možná ho na mistrovství světa vezmou, má nepředvídatelné odrazy," uvedl s úsměvem Trpišovský na tiskové konferenci.

Chytil věří, že se Slavia asi nemohla lépe naladit na klíčové derby na Spartě. "Vysoká výhra nám určitě zvedne sebevědomí. Veškeré soustředění nyní směřuje na dobytí Letné," dodal vážný adept na nominaci na letní Euro v Německu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele