Černý: Věděl jsem od rána, že budu hrát. Je to mix zklamání i naděje

22.06., 23:23
Aktuality
Václav Černý (© AFP)

Smíšené pocity měl po utkání s Gruzií na mistrovství Evropy v Německu český reprezentant Václav Černý. Výsledek 1:1 ho zklamal, vzhledem k velké šanci soupeře v závěru ho ale bral. V rozhovoru s novináři prozradil, že si navzdory nebezpečně vyhlížejícímu brejku Gruzínců nezakrýval na střídačce oči.

Výběr trenéra Ivana Haška zatím získal na turnaji v součtu s úvodní úterní prohrou s Portugalskem 1:2 jediný bod. V posledním utkání skupiny F vyzve ve středu Turecko. "Je to mix zklamání i naděje. Hrozně jsme chtěli a přáli si, abychom napravili reputaci z prvního zápasu, který byl ohromně těžký. Šance byly, vypracovali jsme si toho hodně, i když v závěru toho nebylo tolik, čímž ale nechci říct, že by to bylo úplně bezzubé. Je to obrovská škoda," uvedl ofenzivní univerzál Černý, který vystřídal v 55. minutě.

Gruzínci se v závěrečných sekundách utkání dostali do přečíslení tři na jednoho. "Nejsem takový, že bych si dával ruce přes oči. Bylo vidět už z lavičky, že to (Lobžanidze) trefil tak, že to jde nad. Jindra (brankář Staněk) tam byl dobře, i obránci to udělali dobře. Nebyl to ulehčený brejk. Nevím, kdo tam od nás vystoupil, ale byla to skvělá zpátečka a co nejvíc jsme jim to znepříjemnili," prohlásil šestadvacetiletý hráč Wolfsburgu.

Rovněž soupeř první duel na turnaji prohrál, Turkům podlehl 1:3. "Touha po vítězství musela být z obou stran. Myslím si, že při závěrečném tlaku byla naše kvalita i touha větší. Oni měli v závěru jen brejk, který ale byl mega nebezpečný. Až na jejich zdržování, které bylo hrozně zvláštní za nerozhodného stavu, chtěly oba týmy vyhrát," mínil Černý.

Utkání s Portugalskem strávil na lavičce, proti Gruzii ale hrál od začátku i proto, že Antonína Baráka postihla v noci viróza. "Věděl jsem od rána, že půjdu. Naštěstí se připravuju na každý zápas, i když nehraju, a to i po mentální stránce. Byl jsem připravený, a když jsem se to dozvěděl, byl jsem strašně rád," řekl příbramský odchovanec.

"Snažil jsem se plnit úkoly, které jsme si řekli před zápasem. Snažil jsem se do toho dát něco svého, ne vždycky to vyjde. Snažil jsem se být nebezpečný. Zápas to byl pro nás všechny těžký, co se týče terénu," uvedl někdejší hráč Ajaxu Amsterodam, Utrechtu a Twente Enschede.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
Pablos

Největší minela byla si zkoušet narážet se Součkem

Reagovat
Axelrose

Tvl, běžte už s tím hoši do prdele.

Jó, Souček není Rolando, ale každý kdo hrál fotbal přece ví, že i v něm jsou nějak rozdělené role, hraje se podle nějakého systému.

A Součkova role není tvořit hru, dávat góly apod.

On tam je od bourání, odebírání míčů atd.

Jestli se do někoho chcete navázet, tak do všech těch kuchtu, provodu, schicku a černých.

Proč třeba místo přihrávky ve vápně tahle hvězda nevystřelila

Proč je megastar Hložek takový dřevo, že si nedokáže spravovat míč bez ruky

A mohl bych pokračovat.

Už byste se všichni měli trošičku probrat.

Reagovat
Pablos

že to měl zakončovat ...kapišto ? Byl ve vápně a ještě hledá narážečku s napůl obsazeným Sukem v ofsajdu.

Reagovat
Salfovic

A proč se tedy sere do vápna ?

Reagovat
Remt

Kolik lepších kladiv do vápna máme? Brodime se v nich po kolenou? Neřekl bych

Reagovat
Salfovic

U této kombinační akce se ale centr čekat nedal.

Reagovat
Albe90

Nejhorší kapitán za 40 let minimálně...

Reagovat
forma

Tak to asi nepamatuješ Plašila kamaráde...

Reagovat
Salfovic

Plašil byl asi tak stokrát lepší fotbalista.

Reagovat
Selänne

Reagovat
doshcz

Reagovat
Uwe háže buly

Plašil doplatil na to, že ho spoustu lidí v ČR vnímalo jako alternativu za Rosického na nějakém postu ofenzivního záložníka a často hrál v narodaku kraj zálohy nebo klidně i křídlo, čekala se od něj ofenzivna přitom to byla klasická osmička nebo klidně i hrával toho nejzataženějšího v záloze..

Reagovat
Salfovic

Něco podobného jako pak s Daridou.

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Uwe háže buly

Problém je, že on tam je taky od dávání gólů dával je ve Slavii, dává je ve westhamu, v narodaku vyplouvají informace, že chce hrát co nejvýš.

Reagovat
OliKahn

Sorry, včera byl Černý úplně mimo. Chyba od Haška byla ta, že ho nestáhnul hned po první půli. Těch 10min navíc co dostal bylo naprosto zbytečných.

Reagovat
Nuno čomes

Viděli to všichni na stadionu.

Reagovat
johnik

Reagovat
Salfovic

Vzhledem k našem možnostem hrál Černý solidně, stejně jako Hložek.

Jejich brzké střídání byla jedna z mnoha Haškových chyb, vlastně celkově ta střídání byl jeden velkej průser.

Reagovat
Ross Geller

Hložek dal málem 2 góly v prvním poločase a Hašek ho stáhne, tím bylo jasné, že Česko nevyhraje. S Turkama rupneme a Hašek bude od válu.

Reagovat
Uwe háže buly

To určitě nepůjde od válu. Řeknou že položil základy pro tým na MS, což je částečně pravda.

Reagovat
Rudy

Jejich vystridani, to byla rezignace na pokus hrat fotbal. Pak uz byla jen nase necitelna klasika. Necitelne nakopy do nikam S tim souper opravdu nepocital

Reagovat
Txapeldun

Jaká rezignace? 4 minuty po jejich vystřídání jsme dali vyrovnávací gól.

Reagovat
Rudy

Stastny odraz. Na tohle mame byt pysni?

Reagovat
Txapeldun

Na ME padá spoustá vlastňáků a haluz gólů. Tady to byl dobrej roh, dobrá hlavička do tyče a dobrý postavení Schicka v pokutovým území, to nebyla náhoda.

Reagovat
Txapeldun

Jenže ten útok na začátku 2. půle nedostal od Gruzínců vůbec čuchnout, já to chápal. Tyhle střídání bych mu nevyčítal, i když to mohlo počkat třeba 10 min.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
johnik

Reagovat
Txapeldun

Tý trojce Hložek, Schick, Černý chyběl jen gól, kterej byl hodně blízko, podle mě v první půli hráli dobře. V druhý půli už je Gruzie neutralizovala, na což Hašek zareagoval střídáním po 10 minutách. Lingr pak hru oživil. Za mě v pořádku.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Pablos

Reagovat
zrzek999

Reagovat
Selänne

Reagovat
deiw

jenom mi přijde šílený, že tahle trojice spolu hrála snad poprvý(?). Hlavně teda místo Hložka s Černým jsou často upřednostňování jiní. Přitom je úplně jasný, že všichni alespoň splňují parametry té nejvyšší úrovně, i když třeba zrovna nejsou ve formě.

Reagovat
Cotton

Schick je na půlku srazů zraněnej a Černýho dlouho Franco ignoroval, takže se nedivím, že spolu ještě takhle nehráli.

Reagovat
Mass

Úplně nejvyšší úroveň bych neřekl, jde o náhradníky z bundesligy, i když u toho Patrika hlavně kvůli zraněním. Až budeme mít hráče ze základu týmů z Ligy Mistrů, jako v dobách Nedvěd a spol., můžem mluvit o nejvyšší úrovni.

Reagovat
johnik

Jo vlastně to šílený je. A ani by k tomu vlastně nedošlo nebýt nemoci Baráka. Za mě tahle trojka je to nejlepší co do útoku máme, akorát by to chtělo je sehrát.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Aldeano

Reagovat
zelda

Reagovat
johnik

Dokud byl na hřišti měli jsme šance že hry, po vystřidání už jen klasická křeč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele