Čechy čeká start Ligy národů, reprezentace se dnes sejde v Praze

02.09., 09:06
Aktuality
Ivan Hašek (© AFP)

Před zápasy Ligy národů se dnes v Praze sejdou čeští reprezentanti. Trenér Ivan Hašek povolal pro utkání v Gruzii a s Ukrajinou 23 hráčů, z toho tři nováčky: gólmany Jakuba Markoviče s Adamem Zadražilem a obránce Matěje Ryneše. U týmu už bude i nový sportovní manažer Tomáš Hübschman.

České fotbalisty čekají první duely od nevydařeného mistrovství Evropy v Německu, kde nepostoupili ze skupiny. Hašek oproti šampionátu postrádá řadu hráčů ze zdravotních důvodů. Bez nich si tým v Tbilisi 7. září zopakuje souboj s Gruzií, s níž na Euru remizoval 1:1, o tři dny později pak přivítá Ukrajinu v pražském Edenu.

Nominace

Brankáři: Matěj Kovář (Leverkusen), Jakub Markovič (Baník Ostrava), Adam Zadražil (Hradec Králové).

Obránci: Vladimír Coufal (West Ham), Robin Hranáč (Hoffenheim), David Zima (Slavia), Ladislav Krejčí (Girona), Matěj Ryneš (Sparta), Martin Vitík (Sparta), Jaroslav Zelený (Sparta).

Záložníci: Alex Král (Espaňol Barcelona), Tomáš Souček (West Ham), Pavel Šulc (Plzeň), Lukáš Provod (Slavia), Lukáš Kalvach (Plzeň), Ondřej Lingr (Feyenoord), Lukáš Červ (Plzeň), Matěj Jurásek (Slavia), Václav Černý (Rangers).

Útočníci: Adam Hložek (Hoffenheim), Tomáš Chorý (Slavia), Tomáš Čvančara (Mönchengladbach), Patrik Schick (Leverkusen).

Autor: Tomáš Pavlík, ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
dextroza_m

Zase ti nekopové :/

Reagovat
Puskas

Tak Kopa byl jen jeden.

Reagovat
zorz767

Mám obavy o Krejčího. Asi je zdravej, když jede na repre. Takže v Gironě to asi bude zatím velký špatný, když jako druhá nejdražší posila nedostává šanci. Pro český fotbal by bylo potřeba, aby se chytil, ale zatím to vypadá bledě.

Reagovat
O.Giroud

Možno sa len učí po Španielsky aby mohol v obrane komunikovať

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že by ho "odstřelili", protože by byl špatný. To v tréninku těžko zjistí. On měl nějaké zdravotní problémy a možná že na tom teď fyzicky není na potřebné úrovni a nebo ho chtějí postupně aklimatizovat. Zase jestli tam jsou fyzické problémy, tak by byl nesmysl ho povolávat. Takže buď jsou šáhlí v Gironě a nebo je šáhlí Hašek.

Reagovat
letitfly

Očekával bych ale, že bude dostávat prostor aspoň na pár minut třeba na konci zápasu, když je po zranění. Minimálně třeba v tom pohodovým zápase s Osasunou

Reagovat
kilobyte

Ta situace je dost zvláštní a nenapadá je jediné logické zdůvodnění, které by dávalo ve všem smysl.

Reagovat
naheCZ

Hlavně, když je kolem toho takové ticho. Vypadl v přípravě ze sestavy a od té doby jen spekulace, žádné oficiální vyjádření. Uvidíme, jestli něco řekne novinářům na repre.

Reagovat
kasparko

Girona dala vyjadreni, ze ma problemy s trisly. Rekli to myslim po prvnim kole.

Reagovat
naheCZ

Aha, tak to jsem nějak minul nebo zapomněl.

Reagovat
dave30

Takže si to jede léčit na repre?

Reagovat
mayday

Logické zdůvodnění je, že ho vidí na tréninku.

Reagovat
kilobyte

Pokud si přivedeš posilu za takový balík, tak jí neposadíš kvůli výkonům na tréninku. To by to musel flákat, což pochybuji. Podle mě tam hraje roli to zranění. Ale pak moc nechápu, proč ho pouští na repre sraz. Nebo jestli jim vyhovuje, že se bude rozehrávat tam? Já bych ho v jejich situaci radši měl v týmu na tréninku.

Reagovat
mayday

Posila za balík nemusí být posila, která za ty peníze stojí.

Ve Spartě hrál dobře, ale taky je možný, že tam na to jednoduše nestačí a oni to samozřejmě na tréninku vidí.

Uvidíme, jak to s ním bude dál.

Reagovat
kilobyte

Jasně, stačí aby to hráčovi nesedlo a neprosadí se. Ale když už do toho hráče investuješ, tak mu tu šanci prostě dáš. Na tréninku nezjistíš, jak bude hráč vypadat v zápase. Tam je to dost rozdílné. Jsou hráči, kteří na tréninku září a v zápase jsou poloviční a naopak.

Pokud by to bylo jen o tom, že na tréninku zjistili, že na to nemá, tak celé sportovní oddělení Girony může skončit.

Reagovat
doshcz

Tam sel s tim ze budou hrat na tri stopery akorat ze hrajou na dva a jde jim to. Nevim proc zmenili system ale do stopersky dvojky se Lada zrovna moc nehodi. Jeho cas snad prijde az se rozjedou pohary.

Reagovat
ratusek

Tak oni nebudou střídat stopery když vedou a obrana poslední dva zápasy funguje s nulou. Dostane šanci až nějaký zápas projebou a trenér bude chtít vyměnit obranu. Případně jako "útočný" stoper do vápna když budou ke konci zápasu prohrávat respektive když nebudou vyhrávat. Do fungující obrany jinak žádný trenér nesahá

Reagovat
zorz767

Jeho síla při standardkách je ale tak velká, že kvůli tomu ho tam zčásti brali. Takového hráče přece chceš mít na hřišti, když už za něj dáš balík. Chceš ho zapracovat. Že obrana funguje, to mi připadá jako slabé zdůvodnění. Ledaže by tam byl nějaký problém, o kterém nevíme. A to zdraví se mi nezdá, když jede na sraz.

Reagovat
Seydou Doumbia

klídek, neměj žádné obavy...však teprve ted přišel, nemůžeš čekat že bude hned hrát...obavy měj na konci sezony se stejnou minutáži, ted že nehraje to je jedno na tom nesejde...to by takhle měl obavy každý fanoušek o stovky hráčů každý den po přestupu

Reagovat
Firkraag

To nejhorší je právě to, že jede na sraz. Bude mít nějakej doléčovanej problém a místo, aby se teď víc aklimatizoval, doléčil, tak se jede zranit na sraz a bude mimo tým, fakt ideální pro pozici v klubu . Myslím, že teorie, že Hašek je šáhlý, bude nejblíže.

Reagovat
lampas

V nejmenším mě to nepřekvapuje, jen jsem čekal, že ho odstaví až po pár zápasech a ne, že ho odstaví hned od prvního kola

Reagovat
Seydou Doumbia

není odstavený, nikdy v základu nebyl, čili je nedosazený zatím

Reagovat
lampas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Velká konkurence + měl zdravotní problémy.

Reagovat
ZCS

Nevím jestli Španělsko je pro něj pravé ořechové myslím si že bude nasazován více v pohárech ale musí být zdravotně v pořádku.

Reagovat
ratusek

Když si člověk přečte ty kluby, tak na tom nejsme zase tak špatně Leverkusen 2x, West Ham 2x, Hoffenheim 2x, Girona, Espaňol, Feyenoord, Rangers, Monchengladbach

Reagovat
kilobyte

Ale ani to není nic extra. Zvlášť když půlka z nich spíše vysedává a nebo je často zraněná.

Reagovat
ratusek

Já vím. Na papíře to není uplně špatné ta klubová příslušenost, ale je mi jasné a souhlasím s tím, že realita je trochu jinde

Reagovat
kilobyte

Ani na papíře to ale není žádná bomba. Když to porovnáš s ostatními repremi, tak budeme sotva průměr v Evropě.

Reagovat
Seydou Doumbia

pár pacholku v řadových zahraničních týmech, kde stejně nikdo nemá pozici jako vincek, salah a podobní, skoro všichni celkem lehce nahraditelní

Reagovat
GjøvikFF

Tak když tam v jednu dobu byla Chelsea, Liverpool, Arsenal, Juventus, AC, Ajax, Dortmund, Lazio, Monaco, Marseille, tak to bylo jiný kafe, no

Musíme bohužel přijmout realitu jako je...a dávat do výkladní skříně i Rangers s Feyenoordem.

Reagovat
mayday

Ale ještě poměrně nedávno tam zase nebylo skoro nic.

Já jsem teď spokojený, že ty hráče venku ve větším množstvím aspoň máme. Snad to půjde dál nahoru.

Reagovat
mistr129

Jako než Espanyol nebo Rangers, to už větší položka v životopisu je snad Slavie i Sparta

Reagovat
ratusek

LaLiga je LaLiga

Reagovat
JurajPyc0

Traparna. Zrusit. Premier League a dalsi soutete se nam pomolu rozjizdi po dlouhe pauze a ted brzda, zrovna kdyz mam dovolenou

Reagovat
Cotton

PL a další soutěže musí ustoupit pravému fotbalu

Reagovat
GabrielBatistuta

A kdo ti tu dovolenou plánoval?

Reagovat
Pablos

Král podruhé v sestavě kola LaLigy …ten borec ještě skončí v Barceloně nebo Realu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jsem za nej docela rad, po tom co od plebsu dostaval nesmyslnej hejt.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Pablos

Já z něho mám radost

Reagovat
mistr129

Reagovat
Cotton

Reagovat
Tromas

Zaslané repre pauza

Reagovat
Tromas

Zasraná

Reagovat
coral

Hráči vybraní jako útočníci jsou hrozní. Hložek - věčný nic nepředvádějící talent, nehrající Schick a Švancara, snad jen Chorý si zaslouží hrát. Dobří hráči do útoku nám prostě chybí.

Reagovat
Puskas

Tak divil bych se, kdyby někdo Švancaru stavěl.

Reagovat
Mata

minimálně v Inkognitu hraje základ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele