Cantona chce kandidovat na francouzského prezidenta

10.01.2012, 11:03
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (365)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Ve Francii kopálista, u náš morávakojaponec, inu proč ne :)

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, abychom se s Okamurou neocitli Ve spárech Yakuzy .

Reagovat
Puskas

Ale zase bychom byli první evropská země, co má prezidenta Japonce

Reagovat
smazaný uživatel

Těch turistů, co by sem jezdilo...hlavně Japonci .

Reagovat
Puskas

A slunce by nad Hradem nezapadalo...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Okamura je čech

Reagovat
centos

"Moravsko-japonský podnikatel (maminčina rodina pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji), narodil se v Tokiu, ale většinu života prožil v Čechách, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, nikdy nebyl členem žádné politické strany, osobní stránky www.tomio.cz"

Myslím, že sám nejvíc ví, co je.

Reagovat
smazaný uživatel

Narodil se v Tokiu (většinu života je v ČR)

Reagovat
j_mrazik

Úplně slyším Zagorku... "Pravidelná linka Praha- Tokio.."

Reagovat
smazaný uživatel

hezkej kitanovskej odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

houby, tady bude prezident Honza Kraus

Reagovat
smazaný uživatel

On ten Japonec mluví líp česky než já.

Reagovat
centos

Já proti němu taky nic nemám :)

Reagovat
Josifek

Asi i Halík má prezidentské ambice, když né nic jiného, aspoň by jsme měli nejvíce intelektuálního prezidenta na světě.

Reagovat
centos

On je bedna, o tom není sporu, ale celkem mě nasral tímto http://www.youtube.com/watch?v=zHPiWuCQEJQ

Reagovat
herbage

tím mě tedy potěšil, protože to vcelku dobře vystihl

Reagovat
centos

"nemají rozhled, nemají vzdělání" ..

Reagovat
herbage

ty je volíš?

Reagovat
centos

Volil jsem. Takže jsem je i sledoval, včetně reakcí jiných voličů. Halík prostě plácá; jestli SSO nemají inteligentní a vzdělané voliče, pak už nikdo :)

Reagovat
herbage

on asi myslel tu intelektuální elitu, no Ale třeba Mach mi přijde hloupý, což je u předsedy strany celkem problém

Reagovat
centos

Nevím jestli hloupý, ale přijde takový neprůbojně zaprděný, což problém rozhodně je :)

Reagovat
herbage

tak napiš Halíkovi, ať se omluví voličům strany Svobodných, že nejsou hloupí a bez rozhledu, jen mají zaprděného a neprůbojného předsedu

Reagovat
centos

Reagovat
Josifek

Já tu stranu moc neznám, ale co řekl, to se mi líbí, něco podobnýho by docela sedělo i na drtivou většinu strany a voličů VV.

Reagovat
centos

U VV lidi nepotřebovali, aby jim někdo řekl, že je něco špatně. To je, myslím, všeobecně přijímaný fakt, že to tady víc nefunguje než funguje. VV měli ohromnou výhodu ve finanční situaci, bo o nich díky jejich velké kampani věděli i lidi, co se o to aktivně nezajímají; tedy dostali se do situace, kdy bylo pravděpodobné, že se do sněmovny dostanou, čímž na sebe nabalili další voliče, kteří by jinak stranu bez šance nevolili. Já se ani nedivím, lidi chtěli změnu (tak se to aspoň ze začátku tvářilo). Něco jako Ostravak u nás v Ostravě.

Reagovat
herbage

na VV je nejvíc vtipné, že se nejdříve jevili jako ultrapravice, když jejich pražská buňka chtěla zřizovat pouliční hlídky (po vzoru SA ), proti bezdomovcům a jiným pouličním živlům a pak se začli prezentovat jako střed až levý střed, aby se vymezili vůči koaličním partnerům a zajistli si místo v parlamentu i v příštích volbách, jak Bárta pěkně na té audionahrávce říkal. Je to fakt "zajímavá" směska lidí, od Bárty přes Johna po Škárku a budu jen rád, až z naší politické scény opět zmizí

Reagovat
soukup

Reagovat
Josifek

JJ, tohle byl ryzí příklad populismu, né úplně jako u toho Klause, tam šlo i o to, že podbný projev se prostě očekával a v podstatě musel přijít ( při úmrtí Havla). Tady tohle vymezení a lpění na sociálních opatření bylo jednoznačně populistická snaha se zalíbit občanům, jak krásně to kontrastovala s předvolebním radikalismem...ale taky to lze třeba přičíst tomu, že to byla úplně nová rodící se a formující se strana, která se teprve snaží etablovat se na politické scéně.

Reagovat
centos

Já se jen bojím, aby tím vším nezavřeli dveře jiným novým subjektům.

Reagovat
domingo

Halik

Reagovat
herbage

Reagovat
Josifek

Já bych ho taky bral, kdyby nemluvil o bohu a ze své funkce prezidenta by jistě dokázal nastavit politické scéně zrcadlo nezkreslené vlastní ješitností a sympatiemi. (jako u Klause). Kdyby nemluvil o Bohu (protože toho má většina lidí u p...) a co se týče o jeho vazbě ke křesťanství prezentoval maximálně základní křesťanské hodnoty (což by v dnešní době nebylo určitě na škodu), tak je pro mě narposto ideální nejvhodnější kandidát.

Reagovat
domingo

Presne tak.

Reagovat
centos

Trochu se bojím, zda by toho byl schopen.

Reagovat
Josifek

Já věřím že jo, alespoň se tak v pár diskuzích, kde jsem ho viděl, choval, prostě mluvil jen o faktech či maximálně křesťanských hodnotách, na těch ale není nic špatného, naopak, když do toho nebude tahat Boha či některá náboženská dogmata, budu s ním naprosto spokojen a myslím, že ani lepší osoba (za těch výše zmíněných předpokladů) na post prezidenta nemáme.

Reagovat
centos

Jo, takto by mi tam vůbec nevadil.

Reagovat
cubinho

Jak nemůže kněz mluvit o Bohu? Tady ti asi nevyhoví...

Reagovat
Josifek

Bezpochyby ví, kolik procent lidí u nás věří v Boha a na základě toho usbůsobí svou rétoriku. Může působit jako reprezentant křesťanské víry a hodnot i bez toho, aby do toho tahal Boha, konec konců je na to dostatečně moudrý a vzdělaný..

Reagovat
cubinho

Sorry, ale tohle je pěkná blbost. Kněz, který ve svých promluvách vynechává Boha, je špatný kněz. Kdby nebyl knězem, ale třeba pouze teologem, tak budiž, ale poslání kněze je trochu jiné, než je poslání teologa.

Reagovat
domingo

Knez je predevsim v katolicke cirkvi symbolickym pokracovatelem apostolske posloupnosti sahajici az ke Kristovi, a tudiz verici jsou ve vztahu ke knezi "Bozi lid" a on ma hlasat Bozi slovo mezi Bozi lid. Tudiz retorika kneze muze byt pomerne silne odlisna ve vztahu k obci a ke spolecnosti jako takove..

Reagovat
Josifek

Může odlišit svou kněžskou funkci - poslání od té prezidentské, je jen na něm, jak to pojme (samozřejmě za předpokladu že bude zvolen) a já věřím, že vědom si současné pozice Boha v naší společnosti, tak ho ze svých projevů vynechá. Nemusí mluvit přímo o Bohu ale stačí mluvit v náznacích o vyšší mocnosti atp., na to už věřejnost tak háklivá určitě nebude..

Reagovat
cubinho

nebudu se hádat, tady se určit neshodneme. Navíc Halík je jedním z těch, kteří Boha ve svých projevech pro běžnou veřejnost dost často vynechává, a mě jako křesťanovi to vadí. A aby kněz mluvil o "vyšších mocnostech"? To snad nemyslíš vážně

Reagovat
Josifek

Jako nemyslim doslova vyšších mocnostech, jen prostě v náznacích a neříkat přímo slova Bůh..

Reagovat
Puskas

Kněz zůstává knězem, i když se ožení, kněžství nelze smazat. A nemůže, resp. neměl by být opatrný v hlásání evangelia a vycházet vstří dobovému vkusu lidí.

Reagovat
cubinho

Reagovat
Josifek

Za současné konstelace hvězd, a jsem tomu velice rád, si snad nemůže prezident dovolit mluvit o věcech, jako jsou základní náboženská dogmata či Bůh, ale klidně ať apeluje na křesťanské hodnoty, jako třeba lásku k blížnímu atp.

Reagovat
Puskas

A proč by si nemohl dovolit? Však nejde o nucení k víře, ale o vyjádření postoje. Může se to i v těch nešťastných Státech - byť je to tam jen součást jakéhosi folkloru.

Reagovat
Josifek

Může si to dovolit, leč očekávám, že by ho za to některá media docela rozcupovala a troufám si tvrdit, že i značná část občanské veřejnosti by projevy na téma všemohoucí Bůh atd. nelibě nesla. V USA je to něco jiného, tam je náboženská struktura obyvatelstva úplně jiná.

Reagovat
Puskas

To ano, ale abys mě pochopil - nejde mi o ostentativní hlásání evangelia, ale o nevyhýbání se jednak pojmenovávání věcí pravými jmény, jednak o vystupování na základě těchto pozic. Jasné, že společnost v USA je úplně jiná, ale neměl by ani tak vysoce postavený ústavní činitel zamlčovat svou víru, potažmo Boha jen proto, že se to někomu nelíbí nebo to pokládá za směšné. Ono je zajímavé, že se pranýřuje odvolávání se na Boha, ale všemožné ohavnosti hlásané tzv. celebritami jsou populární.

Reagovat
Josifek

Mně to vadí spíš z hlediska historie, spousta zvěrstev páchaných evropskými panovníky a vladaři byla páchána pod záštitou Boha. Církev měla po dlouhá staletí monopol na pravdu, proto bych byl velice alergický na to, aby mi člověk ve funkci prezidenta říkal něco jako ve smyslu "to co se děje, je vůle boží...". Nikomu jeho víru neberu, určitě by se ji Halík v případě svého prezidentování zříkat neměl, ale měl by rozlišovat role, kdy je vhodné o ní mluvit, či ji prezentovat. V roli státníka si myslím, že by to vhodné nebylo, ale v rovině osobní, při rozhovorech s novináři klidně ať říká v co věří, jen bych se nerad dočkal např. novoročních projevů spojených s nějakým požehnáním atp.

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

A důvod, proč by neměl bejt prezidentem? Myslím racionální důvod. Alberto Fujimori byl taky japonskýho původu a co v Peru dokázal...navíc viděl jsi seznam našich kandidátů? Z nich je fakt Tomio nejlepší. A co se Cantony týká, tak si myslím, že není moc inteligentní, pokud by měl bejt francouzským prezidentem fotbalista, tak snad radši Lilian Thuram. A propos, u nás "Morávkojaponec", máma je Češka, moravská národnost je jen výmysl pár moravskejch "patriotů" a navíc ona se tam jen narodila, kdyby náhodou. A pan Sarközy je po otci maďarskej šlechtic a po matce řeckej Žid...to je fakt o hodně lepší jak Okamura....Ta poslední věta byla ironie, pro ty tupější.

Reagovat
domingo

Sarkozy je taky.. no nic. V cem je Okamura nejlepsi? Ze vsechno vi, vsude byl, vsechno zna a na vsechny je hodny? Nerikam ze je to nejaky blb, ale fakt na me pusobi dojmem takove amorfni vterky bez poradneho nazory, ktera kocuje po republice, kostuje klobasky a rika lidem, ze se maji navzajem zdravit a bude jim lip. Nebo mas pocit, ze ma nejakou intelektualni autoritu? Prezident nemuze byt prezident jenom proto, ze ho maji lidi radi, protoze je nema cim nasrat.

Reagovat
j_mrazik

+ to že lidi mají rádi Japonce. Kdyby tohle říkal Uzbek, tak ho každej pošle do prdele.

Reagovat
domingo

Nj, to je taky kouzelny, jak by kazdej vyhanel Araby a ja nevim co a Japonec jako hlava statu jim nevadi..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl třeba Uzbek, nejsem nějakej japanofil...ale sorry, třeba taková Kazaška Stehlíková, tu fakt rád nemám ;) ...Okamura je bez názoru??? Aha, tak to konec diskuze, to by nemělo smysl. A na ty ostatní kandidáty se podívej a pak porovnávej.

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně ti vyjmenuju kandidáty, když mluvíš o tý intelektuální autoritě...ti, co jí aspoň mají, mají zase jiný mouchy... : Karel Schwarzenberg, Miloš Zeman, Jan Švejnar, Přemysl Sobotka, Pavel Rychetský, Jana Bobošíková, Miroslava Němcová, Jan Fischer, Vladimír Remek...

Reagovat
domingo

Z techhle jedine Svejnara, Zemana bych par let zpatky jeste bral, ale posledni dobou mi leze pekne na nervy..

Reagovat
smazaný uživatel

Švejnara? Toho, co si za komunismu žil jak paša ve Státech, navíc je i jejich občanem? Člověka, co se jen z dálky tiše díval na formování ekonomiky v Česku, čekal jak to dopadne a pak z něj byl po bitvě velkej generál, co nám neustále jen z Michiganu radí? Klaus s tou ekonomikou aspoň riskoval, to Švejnar dělal ne. On by byl z těch všech poslední, koho bych volil.

Reagovat
domingo

O Fischerovi taky tak nejak poradne nevim, co si myslet, no..

Reagovat
Josifek

Sarkozy je taky pěknej zmrd a exemplární pablb, v roli mocných mužů světových velmocí byl snad větším idiotem už jen Bush mladší.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Bush ml., to bylo něco neskutečnýho...Reagan se aspoň mohl schovat za tu senilitu později, ale George Walker, to byl a je neuvěřitelnej texaskej křupan.

Reagovat
centos

Znovu, mně Okamura nijak nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Oka, fajn, já to psal obecně všem, hlavně těm, kterejm vadí. A co se týká reakce na tvůj komentář, tak jsem jen uváděl věci na pravou míru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu jinak než.

Reagovat
cubinho
Reagovat
Puskas

Nejcharismatičtější hráč, co jsem viděl. Snad jen Baresi s Maldinim se mu přibližují.

Reagovat
minoLFC

to je komik

Reagovat
Paddy

temito rozhodnutimi u me vzdycky ztraceji sportovci sympatie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať se nejprve naučí patřičně oblékat ta košile s uzlem jsou šílené

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by si mohl vyhrnout límec na té košili, jako za starých časů dres MU

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě lepší než Maďarský lilipután , „velký malý zachránce Evropy „

Reagovat
j_mrazik

Eric "Potrestejte banky a vyberte si peníze" Cantona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V prosinci 2010 vyzval francouzské střadatele ke zrušení svých účtů v bankách. Jeho výzvu k potrestání finančních institucí za jejich roli v rozpoutání světové finanční krize však málokdo vyslyšel.

Reagovat
j_mrazik

Radši nic....

Reagovat
soukup

jo to by rozhodně pomohlo, položit banky, geniální nápad

Reagovat
kiwwi

banky su zlo

Reagovat
kiwwi

ale nehovorim, ze by ich polozenie pomohlo

Reagovat
REPLIKATOR

Ty seš zlo...

Reagovat
herbage

státník každým coulem

Reagovat
smazaný uživatel

a k čomu su nam banky ? nič nevytvaraju, neprodukuju, hospodarstvu nepomozu, ... sposobuju iba korupciu, umele vytvaranie nedostatku, robia bohatych len špekulantov, ktorí nič spoločnosti neponuknu ... jedina moznost ako sa svet moze pohnut dopredu je zrusit cely penazny system ale to je pri dnesnom fungovani spoločnosti takmer nemožné ...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se neco nezmeni, tak penezni system doopravdy muze v budoucnu krachnout velmi snadno... a pak to bude poradny prusvih

Reagovat
smazaný uživatel

bol by to naročny proces, cely system prebudovať od zakladu ... už ked tu ma byt to zlo v podobe bank a penazneho systemu, tak aspon keby bola kazda bankovka riadne kryta zlatom a nie len bezcenny papier, ktoreho hodnota je len v spoločnosti umelo vytvorena, taktiež riesenie problemov nalievanim kvánt penazi do ekonomiky a nasledna hyperinflacia, tiez nie je bohviečo ... uz sme postupili dokonca na uroven, ked tušim 80% penazi v svetovom obehu dokonca nielenze niesu ani v bezcennej papierovej forme, oni vobec niesu... su to len čisla v počitaci ... keby si ti ľudia, ako to chce Cantona, mali vsetci vybrat peniaze a zrusit ucty, banky by ani nemali z coho teda davat

Reagovat
soukup

ano a všechno by padlo a asi by přestala existovat jakýkoli společenský řád, fakt to má Cantona promyšlené, jen se teda obávám, že by v ten okamžik už nebyl prezidentem a možná by byl během anarchie nebo občanské války zavražděn

Reagovat
domingo

Proc by s padem bank nutne prestal existovat spolecensky rad?

Reagovat
soukup

no s pádem bank by se pojil pád současného finančního systému, na všechny kdo by chtěli své peníze by se nedostalo, tolik peněz kolik se jich virtuálně točí jak správně píše DeJong neexistuje. Z toho by zákonitě vznikla anarchie a atak na nadnárodní a národní instituce, zkrátka dost pochybuji, že by řád společnosti vypadal stejně jako dřív

Reagovat
domingo

Ok, do toho se poustet nebudu, jednak tomu poradne nerozumim a jednak mam obecne odpor k institucionalizacim tohoto typu, coz dohromady tvori smes, ktera neni moc prizniva pro diskusi, notabene ve zkouskovem

Reagovat
centos

Já tady u toho integruju

Reagovat
domingo

No jo, ja se ucim arabsky slovicka

Reagovat
soukup

ve zkouškovém je naopak nejlepší čas pro takovýdle tlachání

Reagovat
j_mrazik

Pfff, nejlepší jsou závěrky a neustále volající auditoři.

Reagovat
smazaný uživatel

delas v uctarne? mama ma ted podobny starosti

Reagovat
smazaný uživatel

kto dnes stoji o takyto spoločensky rad aky tu je nastoleny ?

Reagovat
soukup

a jaký je ideální řád? jaký je prostředek k jeho nastolení? položit globální ekonomiku?

Reagovat
smazaný uživatel

v soucasnem zavedenem systemu se bez nejakych poradnych zmen globalni ekonomika casem beztak polozi sama...

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne položenie ekonomiky, aby mohlo niečo nove zacat treba to staré do posledneho kuska znicit ... http://www.thevenusproject.com/

Reagovat
smazaný uživatel

blbost

Reagovat
domingo

Filozoficky ma pravdu, konstrukce je destrukce. Sartre o tom popsal hodne. Realne to samozrejme blbost je, no

Reagovat
smazaný uživatel

na Sartra jsem delal semestralni praci z filozofie, budu zvedavy, kolik mi za to vyucujici prideli bodu

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy navrh na velku zmenu spoločnosti, moze byt prijaty len ako blbost ... miesto toho aby sme sa snazili najst spravny sposob ako z toho vsetkeho vycuvat, vlady by tomu mali venovat radsej svoje prostriedky miesto zachranovania neudrzatelneho systemu

Reagovat
domingo

Ja s tvyma myslenkama v podstate sympatizuju, ale z takoveho toho anarchistickeho obdobi "paleni mostu" jsem uz vyrostl a snazim se videt veci realneji, proto jsem se taky obratil od anarchosyndikalismu k socialismu, protoze si neumim predstavit spolecnost rizenou nepsanym konsenzem. Neverim v esencialni dobrotu cloveka, ktery je nepostizitelny, to je asi ten hlavni rozdil...

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle mas zrovna podobny nazor jako Sartre

Reagovat
domingo

Ano, ja vim

Reagovat
smazaný uživatel

misto abys pochvalil muj rozhled...

Reagovat
domingo

Ne, jasne ze chvalim :)

Reagovat
j_mrazik

Mají tyhle znalosti nějaký praktický využití v životě?

Reagovat
domingo

To si strc za klobouk, nemaji, no a co..

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Puskas

Jo, mají, může je použít jako argumenty při diskusi na eurofotbalu:)

Reagovat
smazaný uživatel

hodne holek ma u kluku rado, kdyz se vyznaj i v literature, filozofii a ne jen ve fotbale...

Reagovat
Puskas

A když Ti pak řekne, že píšeš úplně stejně jako ten Neurda...

Reagovat
domingo

Co, mas nejakou filozofku? :)

Reagovat
smazaný uživatel

momentalne ne, ale z vlastni zkusenosti vim, ze neni uplne spatny mit alespon zakladni prehled... clovek pak nepusobi jako uplny buran a hned to v leccem usnadni...

Reagovat
Puskas

Jako třeba Mireček v Básnících...

Reagovat
j_mrazik

Tohle sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tak tam hrala roli i exotika, s tim ja bohuzel trumfovat zas tak nemuzu

Reagovat
Puskas

Ale když budeš zrovna Ty recitovat verše, tak to bude ještě větší exotika.

Reagovat
domingo

Na to nejlepe funguji jazyky :))

Jinak jasne no, navic ty hnijes na te pseudoskole, predstav si, ze ja mam kolem sebe holky z fildy

Reagovat
smazaný uživatel

u nas na pseudoskole by sis prisel na sve, konecne holky, ktere ti vidi do oci kazdopadne souhlas, no, uz abych dohnal tu frajinu :))

Reagovat
domingo

Ja mam astrofyzicku, takze je mi to celkem naprd

Reagovat
smazaný uživatel

ty kraso :)

Reagovat
herbage

měl jsi hledat astrologičku, pavěda k pavědě

Reagovat
Puskas

Tak si najdi cukrářku a dáte světu další čokoládovou hvězdu Orion

Reagovat
soukup

1 Realizing the declaration of the world's resources as being the common heritage of all people.

2 Transcending the artificial boundaries that currently and arbitrarily separate people.

3 Replacing money-based nationalistic economies with a resource-based world economy.

4 Assisting in stabilizing the world’s population through education and voluntary birth control.

5 Reclaiming and restoring the natural environment to the best of our ability.

6 Redesigning cities, transportation systems, agricultural industries, and industrial plants so that they are energy efficient, clean, and able to conveniently serve the needs of all people.

7 Gradually outgrowing corporate entities and governments, (local, national, or supra-national) as means of social management.

8 Sharing and applying new technologies for the benefit of all nations.

9 Developing and using clean renewable energy sources.

10 Manufacturing the highest quality products for the benefit of the world’s people.

11 Requiring environmental impact studies prior to construction of any mega projects.

12 Encouraging the widest range of creativity and incentive toward constructive endeavour.

13 Outgrowing nationalism, bigotry, and prejudice through education.

14 Eliminating elitism, technical or otherwise.

15 Arriving at methodologies by careful research rather than random opinions.

16 Enhancing communication in schools so that our language is relevant to the physical conditions of the world.

17 Providing not only the necessities of life, but also offering challenges that stimulate the mind while emphasizing individuality rather than uniformity.

18 Finally, preparing people intellectually and emotionally for the changes and challenges that lie ahead.

neuskutečnitelná utopie

Reagovat
smazaný uživatel

Jj len trapna demagogia

Reagovat
smazaný uživatel

navrat ke zlatemu standardu by byl jiste idealnim scenarem, nicmene nevim, nakolik to je v soucasnosti proveditelne, kdyz uz se od nej v minulosti 2x upustilo (z ciste sobeckych duvodu tehdejsich politiku), a i dneska si s nim spousta lidi spojuje byvale hospodarske krize, coz je ale jen dusledek politickych zvastu, duvody jsou nekde jinde...

Reagovat
soukup

mimochodem hodnota zlata je podobně uměle vytvořena jako hodnota bankovek...

Současná společnost nedokáže žít v systému, kde není žádná symbolická hodnota ať už u peněz, nerostů nebo něčeho jiného. Bez těchto věcí nedokáže produkovat výrobky a obchodovat. Stejně tak se nedovede udržet jednotná bez umělých konceptů národa a národních států a mnoho dalšího...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavni rozdil je ale ten, ze penize oproti zlatu byly zavedeny nasilnou formou

uzivani zlata v minulosti coby penezniho prostredku je beztak bezny dusledek situace ve spolecnosti, kdy uz barterova smena neni dostacujici, v podstate muze byt penezi jakakoliv komodita, ktera ma urcitou relativni vzacnost, je vsemi prijimana a je snadno smenitelna......

Reagovat
soukup

přesně tak bez nějaké měny, které je dána symbolická hodnota se neobejdeme

že by vzniky násilně si tedy nemyslím, vznikaly v průběhu staletí a tisíciletí, dříve byly peníze spojeny se zlatem a vyráběli se z něj a postupně byly nahrazovány nezlatem, kterému byla dána hodnota podobná zlatu, ten vývoj mi přijde přirozený

Reagovat
smazaný uživatel

myslet si to nemusis, ale dobrovolne ti nikdo nevymeni zlate penize za bezcenny papirek, ktery v pripade ztraty jakekoliv hodnoty muzes pouzit leda tak na topeni v kamnech, papirove penize vzdy vznikly zasahem panovnika (vlady), ale na to uz si dneska beztak nikdo nevzpomene

Reagovat
soukup

to je jasné, že nevznikly samy od sebe. Ale stejně tak je tomu u zlata, akorát je to starší a fyzičtější zdroj hodnoty

Reagovat
smazaný uživatel

no rozdil je prave ten, ze kdyz se ustoupi od placeni zlatem, tak to zlato muzes vyuzit k vyrobe treba sperku, nebo ja nevim ceho, s papirovymi penezi nenadelas pri ztrate hodnoty nic a muzes si s nima fakt jen zatopit nebo vycpat polstar, tot hlavni duvod, proc nemuzes papirovy penize jednoduse zavest s dobrovolnym souhlasem ostatnich...

Reagovat
j_mrazik

Hezky jsi nám opsal definici peněz z Macákový.

Reagovat
smazaný uživatel

tu pani bohuzel neznam a s jeji literaturou jsem se doposud nesetkal, mozna casem...

Reagovat
smazaný uživatel

jinak to "opsal" je trapny, mraziku

Reagovat
j_mrazik

Mikroekonomie - Macáková. Na VŠE na mikro je to knížka č.1.

Reagovat
smazaný uživatel

mikro si budu davat az ve tretim semestru... v anglictine, v sylabu mame mezi autory Variana a Nicholsona v zakladnich, Holman mezi doporucenymi...

Reagovat
Kovi81

Frankie, ty si na VŠE v prvaku a na narodohospodarske - obor ekonomie? ze si budes brat mikro v anglictine, tak z toho soudim

Reagovat
smazaný uživatel

ano kolega?

Reagovat
Kovi81

uplne ne, mam narodni hospodarstvi

Reagovat
smazaný uživatel

mm... alespon stejna fakulta

Reagovat
Kovi81

premyslim, jestli je moznost, ze bych te znal, ale nejak si neuvedomuju, kdo z mych znamych ze skoly (teda hlavne z fakulty) by mel takove vystupovani

Reagovat
smazaný uživatel

no, dost pochybuju, vzhledem k tomu, ze nebydlim na kolejich, tak znam povetsinou jen lidi, s kteryma jsem byl ve skupine na cvikach, a pak par lidi ze seznamovaku... dyztak mail duallity@centrum.cz, kdybys nekdy chtel neco probrat

Reagovat
smazaný uživatel

*penize ve forme papirovych bankovek, nutno podotknout

Reagovat
smazaný uživatel

mali by vsetci prestat pracovat pre urady, firmy ... postavit si dom, obrabat zahradku, pestovat a byt samostatny...zdrojov vsade dost a vybaveno .. ziadna otročina od nevidim do nevidim, stastny dlhy zivot bez komplikacii

Reagovat
soukup

no takže víceméně je tvým snem prodat svůj majetek a tady a přestěhovat se někam do afriky a žít v rurální společnosti?

Reagovat
domingo

To je sice sranda, ale stejne mam pocit, ze se tady (mysleno v Evrope) krasne pripravuje puda pro nejakeho pristiho Sorela :)

Reagovat
smazaný uživatel

prečo do afriky ... takí slovenskí dochodcovia takto funguju bežne aj tu, lebo tych par eur co dostanu od statu možu dat akurat vnučatam k narodeninam ...

Reagovat
soukup

a ti důchodci směnili oblečení za své vypěstované brambory na jarmarku?

Reagovat
smazaný uživatel

sami si ho vyrobili

Reagovat
soukup

v naší společnosti by ale směnný systém nefungoval, v drtivé většině společností a kultur něco jako peněžní systém je

Reagovat
kiwwi

a nebola by to nezlucitelnost funkcii? byt prezident a kral naraz?

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ať se v první řadě oholí.

Reagovat
smazaný uživatel

Made my day

Reagovat
niflheim

Ty vole mně se normálně zdálo, že dal Clichy gól...tak snad se to nevyplní

Reagovat
smazaný uživatel

stejně "brilantní" nápad jako s těma bankama...

Reagovat
smazaný uživatel

K takovým iniciativám sportovců se stavím skepticky. Co ví fotbalista o politice, mimo to že je slavný? A navíc ve Francii má prezident tolik práva a povinností, a takovou zodpovědnost, že by tam neměl být nikdo bez zkušeností.

Reagovat
Puskas

Mám pro tebe dobrou zprávu - dnes jsem odeslal onu zmiňovanou legendu United, jak jsme se onehdy bavili, tak ještě se párkrát vyspíš a bude tu

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
kiwwi

futbalista moze vediet o politike tolko, co hocikto iny, navyse Cantona uz nehra futbal uz 14 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

No právě že ví to co kdokoliv jiný. A proto by se prezidentem měl stát někdo kdo má zkušenosti v politice. Iluze že každý z nás dokáže řídit stát líp než lidi kteří se na to připravují celý život je doopravdy jenom iluze. Ať kandiduje někde na starostu a pracuje tam třeba dvacet let. A pak se uvidí.

Reagovat
kiwwi

to je asi lepsia cesta no

Reagovat
DelPiero137

Z nasho pohladu sa to javi ako jednoducha vec. Ale ked si vo vnutri diania, mas okolo seba politokov, inteligentnych/vychcanych ludi zistis ze to nie je take jednoduche...

Aby si bol dobry politik nato musis mat dar.

Reagovat
j_mrazik

A co dělal těch 14 let?

Hrál v reklamě a Joga Bonito. Co jinýho vlastně dělá?

Reagovat
smazaný uživatel

Trénoval plážový fotbal, francouzskou repre. Víc nevím.

Reagovat
kiwwi

New York Cosmos

Reagovat
vodka

točil filmy

Reagovat
vodka

maloval...

Reagovat
Puskas

O kung-fu

Reagovat
smazaný uživatel

teda Regan natáčel debilní reklamy ale Cantona bude první prezident kterej hrál ve filmu s opicí

Reagovat
Puskas

Pro všecky - proč by sportovci nemohli kandiddovat na podobné funkce, jsou vyhrazeny jen lidem určitě společenské skupiny či zaměstnání?

Reagovat
j_mrazik

1. Měl by mít manažerské schopnosti

2. Měl by mít všeobecný přehled. Ekonomické znalosti asi na prvním místě. Přeci jen má hnát zemi k prosperitě.

3. Měl by mít za sebou schopné lidi. On, i kdyby byl sebeschopnější, to sám prostě neutáhne.

Sportovec mi prostě do tohohle moc nepasuje. Jedině že by měl nějaké mezizaměstnání, kde by se rekvalifikoval.

Reagovat
kiwwi

manazerske schopnosti ma

vseobecny prehlad takisto

problem bude to, ze nie je podporovany ziadnou politickou stranou a nema ten tim, no

Reagovat
smazaný uživatel

On nepsal politickou stranu, ale schopné lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno, bez podpory politickych stran jako bys nebyl

Reagovat
soukup

ale jo dá se, pokud máš peníze a dobrý mediální obraz

Reagovat
j_mrazik

+ Když už bych si měl vybrat člověka ze sportu, kterýho bych chtěl ve Francii za prezidenta, tak by to byl Zidane. Navíc má určitě lepší mediální obraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si to neposral jako Platini. Na něm je vidět že geniální fotbalista, sympaťák a charakter může být mizerný politik, aji když nápady může mít dobré, a rozhoduje jenom v úzce vymezeném oboru ve kterém se vyzná.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz by ale musel byt vazne nekdo, Cantona urcite persona je, ale pro me porad jen v ramci sportu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázal bych si představit Nedvěda u nás. Český prezident je hlavně věncokladeč a rukotřas, potřebuje být populární, bez ambicí, nadstranický a ideálně známý v zahraničí. On to splňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

no to bych si zas já představit nedokázal. Na mě Nedvěd mimo hřiště nikdy moc sympaticky nepůsobil. Přijde mi, že neumí jednat s lidmi, s médii a hlavně není rád když je na něj upřena pozornost

Reagovat
vodka

nedvěda rozhodně ne...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bych mel zminit nejakeho ceskeho fotbalistu, tak urcite Petra Cecha, ktery ma dobre jmeno u nas i v zahranici (nepocitam lidi, kterym lezi v zaludku jeho penize z reklamy), je inteligentni a premyslivy a mam pocit, ze ma i vystudovanou vysokou skolu, hlas bych mu ale stejne nejspis nedal

Reagovat
centos

Čech v hlavě určitě něco má, ale imho vyčnívá spíš proto, bo má slabé soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, vsak rikam, ze bych mu hlas nedal, ale zase urcite spis nez Pavlovi, ktereho jinak take hrozne uznavam

je ale dobre si uvedomit, ze Prazsky hrad neni holubnik, aby tam mohl uradovat kazdy, kdo ma nejake jmeno v zahranici

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd by zavedl, aby si všichni poslanci po příchodu do práce dali pár koleček.

Reagovat
j_mrazik

Já ani neznám jeho názory. A ten jeho nápad "run" na banky mě hodně vystrašil. Já bych mu hlas nedal. Jedině by dal jasnej program a nedodržení by podmínil rezignací. Je to hodně nečitelnej člověk na tak důležitej post.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Plus ve Francii je prezidentský systém. Jeho rozhodnutí musí potvrdit Národní shromáždění v čele s premiérem, ale aji tak má prezident obrovskou moc. Kdykoliv může svévolně rozpustit dolní komoru parlamentu a vypsat nové volby. Třeba desetkrát do měsíce. Může například vyhlásit stav ohrožení a pak může použít atomové zbraně dle libosti, nebo vyhlásit válku komukoliv. Jediné co musí je uchovat republikánské zřízení.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vo*e, já si vážne umím představit že by alespoň jednu z těch věcí udělal

Reagovat
DelPiero137

Take pravomoci a tak prchky clovek, to nie je dobra kombinacia...

Reagovat
kiwwi

ja nevravim ze nie...tiez by som ho za prezidenta nevolil asi

ale fakt to, ze bol niekto futbalista nemusi znamenat ze je to hlupy clovek...prave Cantona je z tych byvalych futbalistov podla mna najviac charizmaticky a intelektualny

Reagovat
smazaný uživatel

Platini má zase docela dobré nápady, charisma a měl skvělou pověst, ale aji tak je to mizerný "politik". Nemyslím si že vystupování, sebeovládání, a schopnost kriticky hodnotit svoje činy jsou Cantonovy silné stránky.

Reagovat
soukup

ono nejde o hloupost, ale ti lidi nemají vysoké vzdělání, 20 let se pohybovali ve víceméně sportovní bublině, kde neměli čas na moc jiného. Klidně můžou být velmi inteligentní, ale půl života strávili v jiném prostředí a musí začít od nuly

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk, kterej považuje za dobrej nápad vybrat všechny peníze z bank, nemůže bejt ani v zastupitelstvu, natož prezident...pokud nechceš nastolit nějakej druh komunismu

Reagovat
cubinho
Reagovat
Filip12

foto jak by zazpívali Benjaming band ♥ americké popelníky

Reagovat
Puskas

Ale byl to neskutečný borec, generál

Reagovat
smazaný uživatel

Našinec si při tomhle článku uvědomí, že přímá volba prezidenta by u nás byla totální hovadinou. Když se člověk zamyslí nad tím, kdo je u nás populární a měl by šanci být při své kandidatuře zvolen, polévá ho studený pot.

Reagovat
soukup

ono si stačí vzpomenout jak Železný vyhrál senátní volby v prvním kole

Reagovat
smazaný uživatel

Železný je jedním z mnoha a rozhodně bych neřekl, že tím nejhorším. Senátní volby jsou v tomhle dost vypovídající.

Reagovat
soukup

tak člověk, který jde do senátu jen s cílem imunity, který nás okradl o 10mld. je podle mě dostatečné zlo

nepočítal jsem ty různý Palase a další politický dinosaury, ale hlavně z těch známých nepolitických představitelů o kterých se asi bavíme

Reagovat
DelPiero137

Arnold to tiez dotiahol tiez hodne vysoko...

Boze chran priamu volbu prezidenta, u nas by to vyhral ten rapper...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
minoLFC

ty si posledného prezidenta nebol voliť v priamej voľbe?

Reagovat
vodka

starého chuja? celkově slovensko má fakt kouzelné prezidenty, jediný kováč jakž takž za něco stál a to hlavně díky tomu, že byl v opozici proti Mečiarovi...

Reagovat
minoLFC

ja sa ho pýtam preto, lebo podľa toho čo píše ani nevie, že u nás sa prismou voľbou už volilo

btw. naš preyident nemá ani reprezentačnú ulohu, o Kovačovi ani Slovaci nevedeli, že ho majú, Gašporovič má z toho výhodnú zašívačku

Reagovat
vodka

gašpar je hlavně víc sportovní fanda než prezident... jeho posadit tak za volant, na stadion a byl by spokojený jak želva... jinak je to jenom tupá figurka bez žádného normálního vlastního názoru... ty novoroční projevy vystihl asi nejlíp shooty - http://komentare.sme.sk/c/6200870/shooty.html

Reagovat
minoLFC

tak tie ani nesledujem...mimo športových udalosti sa gašparovič objaví len ak má v niečom prismrdávať SMERu

Reagovat
herbage

Karel Gott nebo Helenka Vondráčků?

Reagovat
soukup

mohlo by být hůř, už nevím kdo to tu psal, ale napadlo ho, že si pozici na vstup do politiky chystá Landa

Reagovat
herbage

ten by dostal takovou mediální sodu, že by se bál pomalu vylézt z baráku

Reagovat
soukup

to je fuk, byl by tam, ale tu sodu bych si užil to zas jo

Reagovat
Josifek

Možná jsem to psal já, přítelkyně byla nedávno na jeho koncertě a už i tam prý rozjížděl takovou malou agitačku svých nacionálně orientovaných názorů atp., podobně jak se projevuje v těch několika pár rozhovorech, která dává..opravdu se obávám a trošku se mi zdá, že má do budoucna politické ambice a jeho potencionální voličská základna je žel bohu veliká..ale myslím, že by ve světě velké politiky shořel podobně jako John.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti jsou neškodní. Ale co takovej Štěch, Zavadil, Engel nebo třeba Libor Michálek - hrdina vlasti. Tohle jsou lidi, kterých bych se třeba bál.

Reagovat
herbage

Michálek by odmítnul, myslím že nemá poltické ambice, Zavadil těžko a ten zbytek neznám. Stejně by největší šance měli kandidáti ČSSD, ODS a TOP09, takže Švejnar, P. Sobotka a Schwarzenberg

Reagovat
smazaný uživatel

To by sis teda měl doplnit znalosti teda. Předsedu Senátu neznáš? Michálek - víš, co teď dělá?

Reagovat
herbage

Myslím, že většina lidí nezná svého senátora, natož předsedu senátu. Senát je defakto mrtvá instituce, o které se prakticky vůbec nemluví. Znám Přemysla Sobotku a nevím, že už to nedělá. Co dělá Michálek nevím, ani kam ho uklidili

Reagovat
smazaný uživatel

Z pozice poradce ředitelky SFŽP (tam ho (ne)uklidili) založil společně ještě s dvěma ženskýma (jedna z nich uspěla u soudu s tím, že byla za Michálka "nesprávně" vyhozena a SFŽP ji musel vzít zpět) odborovou organizaci SFŽP a spolu s dalšími čtyřmi členy této organizace vyjednává s vedením (zdůrazňuji, že jeho pozice je poradce ředitelky) kolektivní smlouvu pro asi 470 zaměstnanců.

Reagovat
soukup

Engela bych se nebál, toho většina lidí díky děkování odcházení nesnáší. Obecně odboráři podle mě nemají moc šancí, na dost lidi působí jako potížisti uklizení na místě, kde berou slušný love, nic nedělají a spokojeně škodí

Reagovat
smazaný uživatel

A proto je jedn z nich nicnedělající europoslanec (dříve senátor - taky první kolo) a další předseda senátu (taky první kolo).

Reagovat
soukup

fajn tak odboráři obecně asi ne, ale minimálně Engel by měl teď šance nulové, ten má mediální obraz na bodu mrazu a u Zavadila taky pochybuju

Reagovat
vodka

podobně štěch a zavadil... spoustě lidí se otvír kudla v kapse jenom když je vidí...

Reagovat
herbage

a u nás je to celkem fuk, když prezident stejně nemá vesměs žádné pravomoce. Zas tak bych se toho nebál

Reagovat
smazaný uživatel

Ale být pro smích celé Evropě...to by nebylo moc fajn.

Reagovat
herbage

byl by to posun vpřed, s Klausem jsme pro smích jen celému světu

Reagovat
smazaný uživatel

S Klausem máme naopak v podstatě nejsilnější pozici, které lze dosáhnout. Navíc se ukazuje, že co se EU týče, měl opět pravdu.

Reagovat
herbage

tak to je potom otázka politický sympatií. Já Klause jako svého prezidenta prakticky neuznávám

Reagovat
soukup

nejsilnější pozici? to že ho část lidí bere jako Dona Quichota a podobně velká část ho má za blázna je nejsilnější pozice?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
centos

Já si u něj strašně cením, že si za svým názorem stojí i prakticky doslovně "proti všem". K čemu mít prezidenta vydávajícího názory většiny (či silnějších) za svůj.

Reagovat
soukup

jeho ego by ani nesneslo, aby měl většinový názory, tím spíš aby je měnil

Reagovat
centos

To už je pak otázka, zda to často není tímto, no

Reagovat
herbage

Klause je naopak populista a hlavně oportunista. On se k něčemu hlásí jen tehdy, když z toho má osobní prospěch, viz úmrtí Havla, na kterém si chtěl také přihřát polívčičku. Prezidentský projev zase využil k propagaci sebe sama a svých myšlenek. Je fakt, že se dokáže stát zatvrzele za svým, ale co neumí, tak je otevřená diskuse a neumí ani změnit svůj názor. to jsou zkrátka spíš známky ignoranta, než osvíceného člověka. Celkem o něm vypovídá tohle http://www.youtube.com/watch?v=hMKF-3zjwf8

Reagovat
domingo

Reagovat
Josifek

On je hlavně velký ješita a co se týče vlastních názorů i velký narcista, proto nezmění své názory ani pod tíhou nezpochybnitelných faktů. Ale neřekl bych, že je populista, oportunista už jo.

Reagovat
herbage

populista v tom smyslu, že se chce zavděčit těm maloměšťákům, kteří nenávidí všechny a všechno cizí. Ono je to oboustranné, protože oni přijímají Klausovo myšlenky za své a rádi mu pak holedbají. A to, že při Havlove úmrtí prohlásil, jak ho od 60. let respektoval, tak co jiného než populismus to je, kdžy všichni věděli, že ho neměl rád? A co všchno to lýsání se ke katolické církvi?

Reagovat
soukup

tak v těchto situacích se nedělá to co si myslí ten člověk, ale nejvíce se projevují politické rituály, kdy politici "musí" dělat to co od nich společnost očekává, dost zajímavý koncept, sice pro tebe pavědecký, ale stejně by tě mohl zajímat

Reagovat
herbage

já to chápu, ale třeba Havel si tohle odpustil, protože byl silná osobnost. Klaus se v tom vyžívá, všechna ta sláva, zahraniční cesty, ceremoniály, recepce, předávání státních vyznamenání, apod.

Reagovat
Josifek

Nevím, myslím že ač Havla bezpochyby rád neměl, že ho opravdu respektoval, i třeba Zemana respektoval, ač byli názorově většinou úplně na jiné straně...to že někoho nemáš rád, nesouhlasíš s ním atd. neznamená automaticky, že ho nerespektuješ.

Reagovat
herbage

to chápu, ale stejně si pod slovem respektoval představím něco jiného. Když Klaus Havla tak respektoval, proč nepodepsal petici za jeho propuštění z vězení? A to už byl březen 89

Reagovat
Josifek

To samozřejmě nevim, asi mu to bylo buřt, ale pořád to nemusí znamenat, že by ho nerespektoval.

Reagovat
j_mrazik

On je hlavně do sebe zahleděný arogantní kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Ona je někdy arogance na místě, zvlášť po tom, co se ukazuje, že má skoro ve všem pravdu.

Reagovat
j_mrazik

Kdyby jsi se zeptal na EU a € normálního vzdělanýho ekonoma, tak ti taky řekne, že EU je dobrej nápad a € prostě nedotažený, který bylo odsouzený k neúspěchu.

A nafoukanej sráč to je. Zejména kvůli privatizaci, kdy do něj spousta jeho kolegů šilo, že je to nesmysl, ale on šel prostě "svojí cestou".

Reagovat
smazaný uživatel

Vtip je v tom že před víc jak 10 lety kdy Euro vznikalo těch normálních vzdělaných ekonomů moc nebylo . Málo kdo do toho vyděl . Ti co našli odvahu a promluvili byli ocejchovaní nálepkou euroskeptik . Což před 10 lety byla díky propagandě (ČT) spíš nadávka než názorové zařazení.

Reagovat
j_mrazik

Moment. V cizině se o propojenosti fiskální a monetární politiky moc nevědělo? Pokud mluvíš o českým rybníku, tak tu byli vzdělaní lidé, kteří to moc dobře věděli.

Reagovat
smazaný uživatel

To já ale netvrdím . Jen že jich nebylo mnoho , naopak plno fundovaných ekonomů hovořilo o skvělém počinu .

Reagovat
j_mrazik

Za předpokladu, že se sjednotí jak fiskální tak monetární politika celý unie, ale to utužovaní a zbližování Evropy jako celku se prostě zadrhlo.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím , ale právě Klaus už před 10 lety říkal že se to nepovede . Myslím že nebyl jediný , ale tady v ČR byl jediný který šel po celou dobu slyšet .

Reagovat
smazaný uživatel

On se taky Klaus nominoval do role reprezentanta názorů x skupin jen proto, aby ty skupiny byly slyšet (díky němu). Jinak by lidi s podobným názorem prohlásili za blázny a rychle by se na ně a jejich názory zapomnělo.

Reagovat
j_mrazik

A nebyl náhodou on ten hlavní řvoun, který vehementně bránil pevnějšímu sjednocení Evropy? Kdyby tomu napomáhal a ono to vyšlo, tak by vlastně neměl pravdu. Šel jenom tomu štěstíčku naproti. Ztráta suverenity apod...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takový vliv Klaus fakt nemá . Myslím že ani zahraniční media mu moc prostoru nedávala , ta Česká musela tak ho alespoň vykreslili jako šílence . Lisabonskou smlouvu stejně nakonec podepsal . Bohužel ten dokument byl co se týká Eura k hov.. . J8 být eurozastáncem mám větší strach z maďarského trpajzlika .

Reagovat
vodka

Orbán si jede v klidu na diktaturu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel skutečného trpaslíka Sarkozyho

Reagovat
smazaný uživatel

Klaus takovej vliv nemá, ale když k tomu přičteš dalších 5 podobných euroskeptiků, tak najednou máš už celkem slušný odpor.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůže být kde jaký euroskeptik , ale vysoký politik . Pokud vím tak jediný jeho spojenec je nebožtík Kaczyński a to je na vliv EU dost málo .

Reagovat
smazaný uživatel

ne je ale byl

Reagovat
Puskas

Nezapomeň na Irsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ona ztráta suverenity byla pouze krásná zástěrka. Hlubší integrace v současné Evropě, je díky ekonomickým rozdílům jednotlivých členů, naprostá blbost. Ale vysvětlovalo by se to hůř, než ztráta suverenity, která je taky podstatná.

Reagovat
smazaný uživatel

viděl

Reagovat
soukup

no jistě média jsou propaganda, mě by fakt někdy zajímalo jak má vypadat ideální médium dle běžného člověka, jaké má mít zpravodajství, názory...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak například hydepark je dobrý pořad . Z internetového zpravodajství mě přijde nestraný web parlamentnilisty

Reagovat
vodka

parlamentní listy šak to je vysloveně portál pro klausovce a bátory...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ? Píše tam i Gazdík , Halík atd . Problém asi bude v tom že neradi čtete třeba 4 stejné články o tom samém pohledem čtyř lidí , aby jste si udělali svůj názor .

Reagovat
vodka

s tím problém naopak vůbec nemám, ale mám prostě pocit, že některé názory tam jsou podsouvány jako "správnější."

Reagovat
domingo

Ja uz tam nelozim, ale obcas jsem mel pocit, ze nazorova diverzita tam sice formalne je, ale spis z toho duvodu, aby 'vynikly' ty 'lepsi' nazory. To si radsi udelam nazor tak, ze si porovnam Parlamentni listy s Referendem.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se naopak zdá že ta klasická nemoc žurnalistů , ukázat lidu ten správný názor je tu míň patrná než u konkurence .

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se zeptal a řekl mi, že EU je dobrej nápad po Schengen (volný pohyb osob, zboží, kapitálu). Euro bylo, je a bude hovadina především proto, že měnová unie by měla následovat až po fiskální unii. A fiskální unii můžeš udělat mezi státy, jejichž ekonomika je na přibližně stejné úrovni.

Reagovat
herbage

tohle je pravda. Buď sjednotit všechny členské země fiskálně a EU řídit centrálně nebo rozpad na jednotlivé měny a euro by zase byla pouze imaginární měna. Obojí má svá silná pro i proti

Reagovat
xjert02

Panove, zajimate-li se o ekonomii a politiku, prectete si zajimavou knihu "Stat ve tretim tisicileti", kde si tak trochu "kapr vypousti rybnik". I kdyz on to nepotrebuje a dokazuje v te knize, ze dela-li nekdo svou praci dobre, neni duvod jej nahrazovat.

Reagovat
j_mrazik

Přesně tak. A tu první větu nechápu. Ty jsi se někoho ptal?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdělanýho ekonoma...

Reagovat
j_mrazik

Hezky. Jenom jsem to nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

ekonomie není exaktní věda byť se tak řada ekonomů tváří ( nejspíš ji exaktnost dodává tolik čísel ), takže správný názor či jen jeden pravdivý není a platí to i co se týče úrovně zemí fiskální unie, myslím že z NERVU mejstřík a zámečník tvrdí opak než co píšeš.

Krásným případem je USA. Tam jsou totiž vedle sebe velmi rozvinuté a bohaté státy, např Kalifornie a vých pobřeží a podstatně méně rozvinuté převážně zemědělské a chudší vnitrozemské státy jako Montana, Dakoty, Wyoming. I přes neskutečné prostředky vynaložené v období rekonstrukce (po občanské válce) dodnes přetrvávají rozdíly mezi severem a jihem.

Logicky je taky nemožné aby řecko a jeho dluhy, když ta země tvoří 4 % ekonomiky eurozóny položila euro, jenže ekonomika se neřídí logikou.

Reagovat
herbage

on velmi rád připomíná, v čem měl pravdu a rychle zapomíná, v čem se mýlil A co se týče té tvé pravdy, tak je to otázka subjektivní. Pro někoho je ráj, kdyby celý Evropa byla sjednocená, pro druhého je to peklo. Klaus je spíš škodolibý, že má z toho upřímnou radost, než aby nabízel nějaké řešení

Reagovat
j_mrazik

On mi připomíná manželku, která ti řekne: "Hlavně nenabourej." Ty nabouráš, ne úplně svojí vinou a on na:"Vidíš, já ti to říkala."

Reagovat
herbage

Máchale, spadne ti to! Asi větříček, ne?

Reagovat
domingo

Napriklad v tom, ze snowboardy a kureci rizky jsou znak levicactvi

Reagovat
smazaný uživatel

sis cetl magazin Mlade fronty, co?

Reagovat
herbage

já to napsal opisem, no

Reagovat
centos

Zase rozumím, proč je tak strašně strašně neoblíbený

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týká populismu a tvrdohlavých myšlenek byl Havel to samé v bledě modrém . Je to normální známka vůdčích osobností . Asi by se ti líbil Péťa Pithard , ten svůj názor neustále upravuje .

Reagovat
herbage

tos mě nepochopil. Nemám nic proti tvrdohlavosti, naopak. Ale musí za tím člověkem stát nějaká správná myšlenka. Chytrý člověk by měl umět i přiznat svojí chybu a ne být pan neomylný. Neřikám, že Havel měl ve všem pravdu, ale dokázal bych se s ním bavit. S Klausem bych se myslím nedomluvil, protože na mě působí dojmem, že čemukoliv odporovat rovná se konec diskuse. Ale to je jen dojem, kteýr na mě vytváří, třeba je ve skutečnosti jiný

Reagovat
smazaný uživatel

Z Havlem bych si asi taky víc pokecal byl mě i určitě sympatičtější , ale za prezidenta bych už nechtěl .

Reagovat
Josifek

Ale u něj je tohle až úchylka, on se naprosto vyžívá v zastávání menšinových názorů, které jdou proti všeobecnému mínění. (neříkám, že s ním někdy nesouhlasím). A podobnými lidmi se i rád zřejmě obklobuje, teď mám na mysli především toho ultrakonzervativního zmrda Hájka, toho potkat, tak mu snad rozbiju držku za ty jeho výblitky..

Reagovat
herbage

Bátora, Bobošíková, Joch, Duka

Reagovat
Josifek

To je "pěknej" výkvět, snad až na toho Duku, to je konzervativec už jen z titulu své funkce, toho docela respektuju, je to velmi vzdělaný člověk..

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Nemáme tam vlezdoprdelku EU, což mi vyhovuje. Mít tam nějaký pako, který půjde slepě za Francií, máme mnohem horší pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Jára Cimrman by byl skvělý prezident.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, nevím jestli by byl vhodný kandidát...on sám nevěděl, jestli je Čech, nebo Rakušan .

Reagovat
Josifek

Tak schopného člověka prostě nemáme, čert vem odkuď je.

Reagovat
centos

Třeba bychom se znovuspojili. Beztak by to bylo lepší.

Reagovat
Josifek

No to nevim, aby to pak nevypadalo jako třeba v Belgii..

Reagovat
centos

Císař by se o pořádek postaral!

Reagovat
Josifek

Beckenbauer by nás měl u zadku..

Reagovat
smazaný uživatel

to me napada novy philosoraptor

What would happen to Temelín, if the Czech republic reunited with Austria?

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...zápasy proti Rapidu. Konečně bych uplatnil ty německé fráze, které jsem se naučil .

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
smazaný uživatel

Eric si tu cestu určitě prokope

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Filip12

ožrala

Reagovat
smazaný uživatel

A co má být? Spousta chlapů (i žen) si občas dá do trumpety. Pokud se v opilosti nechová jako kretén, tak ať pije, co hrdlo ráčí.

Reagovat
Filip12

no o tom by šlo polemizovat

Reagovat
Josifek

Lepší ožrala než filip12

Reagovat
adalbertus

každy správny chlap chlastá

Reagovat
vocasisko

Havel byl taky ožrala a kolik ovcí ho uznává.

Reagovat
soukup

to že má někdo jiný názor než ty ještě neznamená, že je ovce, ale to po tobě chci asi moc...

Reagovat
smazaný uživatel

On ale nekandiduje na prezidenta!

Podpisy sbira na zrizeni nebo zachovani OS.

Spletli to francouzsti novinari, sam Cantona rikal, ze na prezidenta v zadnym pripade nekandiduje

Reagovat
smazaný uživatel

On ale nekandiduje na prezidenta!

Podpisy sbira na zrizeni nebo zachovani OS.

Spletli to francouzsti novinari, sam Cantona rikal, ze na prezidenta v zadnym pripade nekandiduje

Reagovat
mesyas

jaký system volby prezidenta mají ve francii?

Reagovat
Josifek

Soudě podle Sarkozy - vyberou největšího křupana a lojzu, s co možná nejhezčí a nejreprezentativnější partnerkou..

Reagovat
Josifek

Tak mě napadá, že by měl Cantona docela šanci.

Reagovat
domingo

No a pak Le Pen X Jospin..

Reagovat
Josifek

Já moc nemusim ani de Gaulle..Le Pen je taky solidní případ no.

Reagovat
domingo

Le Pen je exemplarni zmrd.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tedy nevadí. Naopak.

Reagovat
Swarley

Ericu ty jsi král, vyser se na nějaký prezidentování...

Reagovat
herbage

tak bude kandidovat za monarchisty, no

Reagovat
smazaný uživatel

tak Francúzi boli najslávnejší ako monarchia, nie?

Reagovat
kiwwi

"He isn't looking for signatures to be a candidate for the presidency, but to pass on the message of the Abbé Pierre foundation in support of better housing policy, and to make housing, which is a priority for French people, a priority for the presidential candidates," said Quinio (newspaper's deputy editor Paul Quinio)

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro Ligue 1

Reagovat
domingo

Vyjde za chvilku clanek, doufam :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

redakcia, co keby ste opravili, aktualizovali alebo uplne zrusili tento nezmyselny clanok?

Reagovat
j_mrazik

Konečně se tady mluví o něčem, co má smysl.

Reagovat
Rssa

Ve Francii prezidentem Cantona a v ČR Pelta

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fantomas

Co zas, ty vole?

Reagovat
kiwwi

na co blujes?

Reagovat
fantomas

Na co asi...že by strategickou zemi Evropy měl vést nijak zvlášť inteligentní nepolitik.

Reagovat
kiwwi

neviem o kom rozpravas

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

no neviem o ziadnom nijak zvlast inteligentnom nepolitikovi, ktory by kandidoval na prezidenta vo francuzsku

Reagovat
fantomas

Nj, už to čtu nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

U Cantonu ma zaujalo, že napriek jeho generálskemu vystupovaniu ho mali spoluhráči veľmi radi.

Reagovat
smazaný uživatel

Očakávam príspevok typu, že viem iba klikať na smajlíkov, ale toto už je vrchol. U nás Nora, vo Francúzsku Cantona. Ak uspejú, môžeme si podpísať rovno rozsudok smrti

Reagovat
centos

U nás Dolly Buster, ale vzhledem k předchozímu neúspěchu asi kandidovat nebude.

Reagovat
Puskas

A ještě ten borec, co jako hlavní bod programu měl zrušení zimního času.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice ne jako hlavní bod, ale zrušení zimního času by byl dobrý krok.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by jsme byli jediní v Evropě tak ne.

Reagovat
Puskas

a jako první?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju ,že by se podle nás zorientoval zbytek Evropy.

Reagovat
Puskas

Jsme srdce Evropy přece

Reagovat
centos

To by potom museli, bo když srdce tiká jinak, nedělá to dobrotu.

Reagovat
Puskas

Oni spíš udělají transplantaci srdce

Reagovat
DelPiero137
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele