Bundesliga souhrn - 3. kolo

29.08.2008, 23:12, aktualizováno 31.08.2008, 18:56
Komentáře a souhrny
V nedělních dohrávkách se radovali oba domácí týmy. Probudil se Bayern, který doma vyprovodil Herthu výsledkem 4:1, ve druhém utkání si Stuttgart poradil s Hannoverem 2:0...

Karlsruher SC - 1. FC Köln 0:2

29.08.2008 20:30

Góly: 72. Milivoje Novakovič, 84. Sergiu Radu

Köln vyhrál 2:0 v Karlsruhe a připsal si svoji první výhru od návratu mezi elitu. Důležitější vítězství však zaznamenal kapitán 1. FC Ümit Özat, který po srdeční zástavě bojoval o život.

Úvod utkání příliš zajímavých situací nenabídl, oba týmy to s aktivitou příliš nepřeháněly. Světlou výjimkou byla akce domácích po čtvrt hodině, kdy se po levé straně probil Freis, Kennedy však v dobré pozici netrefil balon dobře.

Děsivou zápletku zápas přinesl v 27. minutě. Kapitán hostí Ümit Özat zcela mimo hru upadl k zemi, podle všeho kvůli srdeční zástavě. Tureckému obránci zřejmě zapadl jazyk a nevypadalo to vůbec dobře, lékařům se ho však naštěstí podařilo přivést zpět k vědomí a utkání mohlo pokračovat.

Poté oba týmy pokračovaly v podprůměrné hře a až v poslední minutě první pětačtyřicetiminutovky byla k vidění další šance, po Antarově příhře ale pálil Novaković vysoko nad.

Do druhé půle vlétli po hlavě domácí, záhy po výměně stran mohl po Freisově nahrávce otevřít skóre Carnell, z dobré pozice ale nemířil přesně. KSC hrálo prim, obrana Kölnu však výraznější chybu neudělala a v 72. minutě se to hostům vyplatilo. Petit vysunul kolmicí Geromela, jenž nacentroval na zadní tyč, kde míč na místo určení dopravila hlavička Novakoviće.

Šance Karlsruhe na vyrovnání přišla o necelých deset minut později, kdy se po závaru prosadil Iashivli, jeho pokus směřující pod břevno ale dokázal zneškodnit Mondragon. V 84. minutě tak dali hosté svému vítězství definitivu, když Novaković prodloužil hlavou na Radua a uklidil míč přesně k pravé tyči.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Borussia Dortmund 0:1

30.08.2008 15:30

Góly: 45. Neven Subotić

Dortmund zažívá nejpovedenější vstup do sezóny za posledních pět let. Kloppovi svěřenci tentokrát zaslouženě vezou tři body z Cottbusu, kde díky Subotičově trefě vyhráli 1:0.

Borussia začla svižně a již ve druhé minutě zahrozila prostřednictvím Valdéze, jehož tečovaná střela šla těsně nad. Ve většině první půle se hrálo svižně, domácí hráli velmi opatrně a vcelku spolehlivě pracovala i obranná čtveřice BVB, jejíž členové měli věkový průměr pouhých dvacet a půl roku.

První, a jak se později ukázalo i poslední gól utkání přišel v poslední minutě první půle. Hajnalův přetažený roh vrátil před bránu hlavou Kringe a dobře postavený Subotič již neměl problém vsítit branku – 0:1.

Do druhé půle již vstoupila Energie ofenzivněji, protože tuhá defenziva jí už pochopitelně k úspěchu stačit nemohla. Velkou šanci měli domácí v 65. minutě, kdy tečovaná střela Kukielky šla kousek od tyče Zieglerovy svatyně. Chvíli poté centorval Skela, Rangelov ale v dobré pozici hlavičku nezvládl dobře umístit.

Ve zbytku utkání se již nic převratného nestalo, Borussia tak svůj tříbodový zisk uhájila a vyhřívá se na třetím místě.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2

30.08.2008 15:30

Góly: 27. Grafite, 51. Ashkan Dejagah - 22. Ioannis Amanatidis, 84. Faton Toski

Stejně jako v minulých dvou sezónách skončilo utkání mezi Wolfsburgem a Frankfurtem remízou 2:2. Eintracht měl sice míč více pod kontrolou, zklamanější však ze ztráty je VfL, které zahodilo více šancí.

První příležitost utkání si vypracovali domácí, Džeko však po parádní narážečce s Grafitem mířil nad. Frankfurt nebyl příliš nebezpečný, to se ovšem změnilo ve 22. minutě. Katastrofální zpětnou přihrávku v podání Josuého vystihl Amanatidis, který chladnokrevně přeloboval vybíhajícího Lenze a poslal hosty do vedení.

Vlkům se ale podařilo odpovědět záhy, konkrétně pět minut poté. Galindo si v pokutovém území přidržel Grafiteho a kopala se penalta, kterou s trochou štěstí proměnil sám faulovaný hráč. Poté opět zakombinovali Grafite s Džekem, druhý jmenovaný ale měl znovu mušku vychýlenou. Do poločasu ještě střílel Gentner, hosty však před obdrženou brankou uchránil Nikolov.

Po přestávce nejdříve zahrozil hostující Chris, z branky na 2:1 se ale radovali domácí. Schäfer zleva vyslal perfektní centr a Dejagah trefil z voleje neméně dobře. Poté mohlo VfL zvýšit své vedení, Grafiteho gól však nebyl uznán pro domnělý ofsajd. Jinak oběma týmům chyběla přesnost ve finální fázi.

V 84. minutě z ničeho nic Eintracht vyrovnal. Po kombinaci Fenina s Ochsem se dostal míč k Toskimu, jenž pravačkou trefil parádně k tyči. Vlci se ještě pokusili strhnout vedení na svou stranu, Gentner ale trefil pouze spojnici a skóre se tak již neměnilo.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Hamburger SV 2:4

30.08.2008 15:30

Góly: 9. Chris Katongo, 38. Artur Wichniarek - 40. Bastian Reinhardt, 50. Bastian Reinhardt, 64. Ivica Olić, 77. David Jarolím

Skvělý obrat se podařil Hamburgu v utkání na půdě Bielefeldu. HSV prohrávalo během první půle již o dvě branky, nakonec se ale sebralo a otočilo na konečných 4:2 ve svůj prospěch. Brankou se na výhře podílel i český reprezentant David Jarolím.

Domácí Arminia začala lépe, v 6. minutě sice Katongo trefil pouze brankovou konstrukci, o tři minuty později byl však již stejný hráč úspěšný. Wichniarek vyhrál vzdušný souboj s Demelem a Rostem, hlavou přiťukl míč Katongovi, jenž už neměl problém – 1:0. Vyrovnat mohlo HSV po necelé půlhodině, kdy se míč před bránou odrazil k de Jongovi, jeho pokus však bravurně zneškodnil Einlhoff.

V ofenzivním představení pokračovaly oba týmy a ve 37. minutě se podruhé prosadili domácí. Wichniarek na pravé straně přesprintoval Mathijsena a z ostrého úhlu překonal Rosta – 2:0. Hosté ale odpověděli více než rychle. Dlouhý míč do pokutového území zpracoval de Jong hrudí a posléze nahrál Reinhardtovi, jenž snížil na 2:1. Arminia sice mohla do poločasu přidat třetí branku, Halfarovi se Schulerem ale chyběla trocha potřebného štěstí.

Do druhé půle vlétli jako uragán hosté. Guerrero nejprve střílel těsně vedle, v 50. minutě však již bylo vyrovnáno. Reinhardt se prosadil přes bránícího Bollmanna a hlavou vsítil svoji druhou branku v utkání – 2:2. S jídlem roste chuť, takže Hamburg se pochopitelně s remízovým stavem nespokojil a dělal vše pro to, aby šel do vedení.

Snaha hostí vyústila kýženým gólem na 3:2 v 64. minutě. Guerrero se po levé straně prosadil přes Kaufa, našel Oliče a zcela volný chorvatský útočník dokonal obrat. Znovu vyrovnáno mohlo být o chvíli později, tečovaná střela Kampera ale trefila pouze břevno. V 77. minutě tak přidalo HSV pojistku. Jarolím z osmnácti metrů vystřelil a jeho pokus nešťastně tečoval bránící Bollmann mimo Eilhoffův dosah – 2:4. Na další odpor se již Arminia nezmohla a tak si hosté odvážejí tři body, které je katapultovaly na druhé místo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 3:2

30.08.2008 15:30

Góly: 12. Karim Matmour, 30. Rob Friend, 71. Alexander Baumjohann - 79. Claudio Pizarro, 89. Diego

Skvělou podívanou divákům připravil Mönchengladbach s Brémami. Utkání mezi nováčkem a vicemistrem ligy skončilo po přestřelce 3:2 pro domácí Borussii.

Od prvních minut byl aktivnější favorit z Brém, domácí však byli směrem dopředu efektivnější a mnohem nebezpečnější, což se jim vyplatilo ve 13. minutě. Marin skvělým míčem za obranu oslovil Matmoura, jenž sám před Wiesem volil tvrdou a nekompromisní střelu k tyči – 1:0. Krátce poté tatéž dvojice udělala znovu rozruch v hostující obraně, tentokrát z toho ale branka nebyla.

Werder měl nadále míč většinou ve své moci, jediným výplodem jeho aktivity však byla šance Pizarra, jemuž v závaru před brankou včas skočil pod nohy Heimeroth. Přesně po půl hodině přišla druhá branka Gladbachu, Ndjeng zleva nacentroval a proti hlavičce Roba Frienda byl Wiese bezmocný. Snížit se pokusil na druhé straně Diego, jeho střele však scházela potřebná razance.

V druhé půli vsadili hosté pochopitelně na jedinou kartu - útok. Po Diegově rohu hlavičkoval Pizarro a jeho pokus nakonec až na brankové čáře zastavil Baumjohann. Na druhé straně zahrozil z protiútoku Alberman, Wieseho však nepřekonal. V tlaku ale byl stále Werder, další dva hlavičkové pokusy, tentokrát v podání Nalda a Almeidy, zneškodnil výborně chytající Heimeroth.

Opět tak udeřili domácí. Z půle hřiště se rozběhl Baumjohann, prošel přes tři protihráče a pravačkou si poradil i před Wiesem. Hostům začali téct nervy, přesto se dočkali snížení. Po Diegově centru a následných střelách dvakrát domácí odvraceli z brankové čáry, napotřetí však míč Pizarro nekompromisně napálil do sítě.

V 89. minutě dokonce Brémy snížili na rozdíl jediné branky. K přímému kopu se posatvil Diego a trefil se pěkně k pravé tyči - 3:2. Gladbach mohl okamžitě odpovědět čtvrtou brankou, když Matmourova tečovaná střela šla těsně nad, nakonec však domácí svůj náskok přes závěrečný tlak Werderu uhájili.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 5:2

30.08.2008 15:30

Góly: 8. Karim Haggui, 17. Manuel Friedrich, 36. Stefan Kießling, 83. Tranquillo Barnetta, 87. Stefan Kießling - 20. Vedad Ibišević, 58. Sejad Salihović (pen.)

Rozlet nováčka z Hoffenheimu zastavil Leverkusen, který v průběhu utkání bohatého na branky dominoval a připravil svému soupeři po jasném výsledku 5:2 první bundesligovou porážku.

Bayer začal aktivněji a úvodní branka na sebe nechala čekat pouze do osmé minuty. Barnettův přímý kop našel Hagguiho, jenž hlavičkou do protipohybu Özcana otevřel skóre. TSG se snažilo rychle odpovědět, místo toho ale přidali druhý gól domácí. Byl u toho opět Barnetta, na jehož roh si nejvýše naskočil Friedrich a hlavou se nemýlil.

Ve 20. minutě však Hoffenheim pohotově snížil. Na levé straně se dostal k centru Salihović a jeho pobídku využil Ibišević. Jak jinak, než hlavičkou. Poté pokračovaly oba týmy v útočné hře, vidět byli hlavně domácí Renato s Helmesem. Leverkusen přidal další gól v 36. minutě, kdy střelu Djakpy akrobaticky tečoval Kiessling, který tak zvýšil již na 3:1.

Po změně stran nejdříve střílel hostující Tebber, Fernandez ale byl na místě, o několik okamžiků později je napodobili Kiessling s hostujícím brankářem Özcanem. Znovu zdramatizovat utkání se nováčkovi podařilo v 58. minutě. Djakpa fauloval v pokutovém území Ibiševiće a následnou penaltu s přehledem proměnil Salihović.

Očekávaná ofenzivní honba hostů za vyrovnáním se však nekonala, režii utkání stále držel pevně v rukou Bayer, který se v poslední desetiminutovce po zásluze dočkal ještě dvou branek. V 83. minutě z dvaadvaceti metrů napřáhl Barnetta a jeho povedený pokus skončil v levém rohu branky, o čtyři minuty později přešel Gekas přes Nilsonna a obdařil přihrávkou Kiesslinga, kterému již zbývalo jen trefit branku. Druhá Kiesslingova branka v utkání tak završila skóre na konečných 5:2.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Bochum 1:0

30.08.2008 15:30

Góly: 36. Heiko Westermann

Schalke doma jednoznačně přehrálo Bochum, která může být vděčná svému brankářovi Fernandesovi a jeho dobře postaveným tyčím, že si z Gelsenkirchenu neodvezla větší prohru, než 0:1. Jedinou branku obstaral v první půli Westermann.

Domácí si od prvních minut vynutili tlak a brzy přišli příležitosti s ním související. V páté minutě přistrčil Rakitič Jonesovi, jeho přízemní dělovku vyrazil Fernandes. Na druhé straně zahrozil Azaouagh, na jeho pobídku ale na zadní tyči nedosáhl Dabrowski. Poté si na Panderův centr naběhl Westermann, jeho pokus ale šel o chloupek mimo.

O několik minut později si podobně vedla další rána Jonese, Ernstova střela byla pro změnu zblokována, ve 36. minutě však již ve Veltins Areně udeřilo. Bordon vyslal na pravé křídlo Rafinhu, ten s centrem počkal na nabíhajícího Westermanna, jenž hlavičkou k přední tyči nedal Fernandesovi šanci.

Po přestávce Schalke nepovolilo, po dalším centru Pandera vychytal Kuranyiho Fernandes, hlavičkový pokus Asamoaha pro změnu odvrátilo břevno. Problémy domácím dělal opět jen jejich bývalý hráč Azaouagh, tentokrát jeho střelu vyrazil Schober.

Do šance se dostal také domácí Sanchez, skvělý Fernandes ho ale vychytal, poté přišla smolná dvouminutovka Kevina Kuranyiho. Ten nejdřív hlavičkou orazítkoval břevno a posléze trefil z bezprostřední blízkosti pouze levou tyč. Co se výsledku týče ho to ale mrzet nemuselo, jeho tým si spravil chuť po nepovedeném účinkování v Lize mistrů a aktuálně vede Bundesligu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hannover 96 2:0

31.08.2008 17:00

Góly: 18. Mario Gómez, 40. Pável Pardo (pen.)

Hannover i ve třetím kole potvrdil, že se mu rozjezd do sezóny příliš nepovedl. Opět nedal branku a prohrál zaslouženě 0:2 ve Stuttgartu, který naopak se dvěma výhrami okupuje přední pozice tabulky.

Hosté se ale rovzpomněli na loňskou sezónu, kdy ve Švábsku triumfovali, a začali lépe. První pokus zaznamenal Rosenthal, Lehmann si však poradil. Krátce poté měl šancí Forssell, po přihrávce Schlaudraffa ale střílel vedle. Domácí vypadali zaskočeně, jejich první nebezpenčá akce ale znamenala gól. Rohový kop Parda nešťastně prodloužil Rosenthal až ke Gomezovi, jenž se v pokutovém území cítí jako ryba ve vodě a nyní to jen potvrdil – 1:0.

VfB se poté dostalo více do hry, za zmínku stojí tečovaná střela Hitzlspergera, která šla těsně nad. Druhá branka přišla ve 40. minutě, kdy Laniga fauloval v hostující šestnáctce Schulz a rozhodčí Wagner ukázal na penaltový puntík. Následně poslal Pardo Enkeho na opačnou stranu a bezpečně skóroval – 2:0.

Začátek druhé půle patřil domácím, pojistit vedení mohl Gomez, který se po kombinaci s Hitzlspergerem ocitl zcela sám před Enkem, reprezentační kolega ale skvělým reflexem zmařil domácímu útočníkovi gólové choutky. Stejná dvojice si souboj zopakovala po hodině hry, po Gomezově střele opět úřadoval Enke.

Na druhé straně zahrozil volejem Cherundolo, jeho pokus však nebyl přesný. Poté přišel opět souboj Gomezem s Enkem, z něhož opět vyšel vítězně brankář Hannoveru. S blížícím se závěrem převzali aktivitu hosté, vypracovali si ale jen jedinou šanci, při které Hanke trefil jen břevno. Jens Lehmann tak své první čisté konto od návratu do Bundesligy uhájil, stejně tak Stuttgart zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 4:1

31.08.2008 17:00

Góly: 12. Luca Toni, 54. Philipp Lahm, 56. Bastian Schweinsteiger (pen.), 70. Miroslav Klose (pen.) - 84. Marko Pantelić

Utkání mezi Bayernem a Herthou skončilo výsledkově na vlas stejně, jako v posledním kole minulé sezóny. Úřadující mistr zvítězil jasným rozdílem 4:1.

Utkání se hrálo od prvních minut svižně, o něco aktivnější byli pochopitelně Mnichované a již ve 12. minutě se dostali do vedení. Schweisteiger nahrál Tonimu, ten se dostal přes von Bergena a střelou do protipohybu Drobného otevřel skóre – 1:0. O pár minut později střílel vedle Ottl, na druhé straně zahrozil Raffael, jeho průnik ale zastavil dobrým vykrytím úhlu Rensing.

V pokročilejší části první půle se více do hry dostali Berlíňané, domácí obraně dělal problémy Pantelič, žádnou větší příležitost ke skórování si však nevytvořil. Lépe si vedl domácí Luca Toni, jeho střelu ale s jistotou ukryl v náručí Drobný.

Do druhé půle vlétli Bavoři jako uragán a během chvíle utkání rozhodli. V 54. minutě uvolnil Zé Roberto skvělou narážečkou Lahma, jenž svižnou střelou k tyči nezadržitelně skóroval – 2:0. O pouhé dvě minuty se v šestnáctce hostí po lehkém kontaktu s von Bergenem skácel k zemi Schweisteiger a rozhodčí Kempter odpískal penaltu. K ní se postavil sám Schweisteiger, na jehož pokus Drobný nedosáhl – 3:0.

O chvíli později se ve stoprocentní šanci ocitl Klose, ani nadvakrát ovšem míč přes brankovou čáru nepropašoval. Tentýž hráč ovšem dostal v 70. minutě šanci zahrávat penaltu po diskutabilním pádu Zé Roberta v souboji s nešťastníkem von Bergenem a tentokrát se již nemýlil – 4:0.

Hertha se dočkala alespoň čestného, avšak zaslouženého úspěchu. V 84. minutě vyslal Lustenberger pasem vpřed Panteliče a srbský kanonýr si sám před Rensingem počínal chladnokrevně – 4:1. Hned z protiútoku mohl vrátit domácím čtyřgólové vedení Toni, který sice neuspěl, mrzet ho to ovšem vzhledem k výhře příliš nemuselo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 0432105:17
2.Hamburger SV32108:57
3.Borussia Dortmund32105:37
4.Bayer Leverkusen32019:56
5.VfB Stuttgart32015:36
6.TSG Hoffenheim32016:56
7.Bayern Mnichov31207:45
8.VfL Wolfsburg31206:55
9.1. FC Köln31114:34
10.Hertha BSC31114:54
11.Borussia Mönchengladbach31024:63
12.Karlsruher SC31022:43
13.Werder Brémy30215:62
14.Arminia Bielefeld30215:72
15.Eintracht Frankfurt30213:52
16.VfL Bochum30122:41
17.Energie Cottbus30120:41
18.Hannover 9630120:51

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (19)

Přidat komentář
havrys99

Tyjo snad je Özat v pořádku, i když všichni sami dobře víme jak to bylo s Puertou

Reagovat
smazaný uživatel

ten Novakovič je dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že HSV změnily dresy z Adidas na Pumu

Reagovat
smazaný uživatel

*změnili

Reagovat
herbage

Pumu měli předloni a předtím ještě Nike, ale zpátky se k ní nevrátili, mají 100% Adidas. Pochybuji že by to měnili po dvou kolech nové sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že proti Bayernu opravdu hráli s "Pumou" na dresu.

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, uznávám chybu.

Reagovat
Shevchenko

Ta fotka je z archívu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha nevěděl jsem.Jen si pamatuju,že minulý rok měli Adidas a ted vidím Pumu

Reagovat
rufus

Šimůnek nebyl ani na lavičce, doufám, že vyjde jeho hostování ve Spartě.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,ale jinak mívá HSV tradičně pěkné dresy.

Reagovat
smazaný uživatel

*měla být reakce na herbageho

Reagovat
smazaný uživatel

Kiessling dal dvě branky a já to neviděl. Tady se dá říci jediné - Ich bin nur ein Ochse!

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Já chtěl napsat vůl...

Reagovat
Arne

Však jo, napsal jsi to dobře... Mám na mysli jen to slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyyy jo tam vte Bundeslize pada goolu to by se hodilo i k nam jinak HSV goooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele