Brankář Navas se rozloučil s reprezentací Kostariky

24.05., 09:43
Aktuality
Keylor Navas (© AFP)

Kostarický brankář Keylor Navas oznámil konec reprezentační kariéry a ukončil tak spekulace, že bude hrát ještě na letošní Copě América. Sedmatřicetiletý fotbalista v národním týmu debutoval v roce 2008, nasbíral 114 reprezentačních startů a zahrál si na třech světových šampionátech.

V dresu Kostariky se naposledy představil v březnovém přípravném zápase s Argentinou. "Tahle životní kapitola se uzavřela, odcházím se srdcem plným vděku," řekl v rozlučkovém videu na sociálních sítích. "Je to hořkosladké, je těžké přijmout, že tahle fáze končí. Není to sbohem, ale nashledanou, protože jsem si jistý, že se naše cesty budou dál potkávat," dodal.

Navas hrál od roku 2019 za Paris Saint-Germain a s klubem získal tři francouzské tituly. Minulou sezonu strávil na hostování v Nottinghamu v Premier League, v létě mu smlouva v PSG vyprší. V minulosti chytal také v Realu Madrid, s nímž slavil třikrát triumf v Lize mistrů.

Rozšířenou Copu América, jež je tradičně mistrovstvím Jižní Ameriky, bude od 20. června hostit USA, pro které to bude test před mistrovstvím světa 2026. Na turnaji doplní deset týmů zóny CONMEBOL šest "hostů" z konfederace CONCACAF, jež sdružuje země Severní a Střední Ameriky a Karibiku.

Původní nominace Kostariky:

Brankáři: Keylor Navas (Paris Saint Germain), Kevin Chamorro (Saprissa), Patrick Sequeira (Ibiza).

Obránci: Francisco Calvo (Juárez), Juan Pablo Vargas (Millonarios), Joseph Mora (Saprissa), Julio Cascante (Austin), Yael López (Alajuelense), Alexis Gamboa (Alajuelense), Pablo Arboine (Saprissa), Fernán Faerron (Herediano), Gerald Taylor (Saprissa), Haxzel Quirós (Herediano).

Záložníci: Joel Campbell (Alajuelense), Elías Aguilar (Herediano), Ariel Lassiter (CF Montréal), Orlando Galo (Herediano), Jefferson Brenes (Saprissa), Brandon Aguilera (Bristol Rovers), Álvaro Zamora (Aris Thessaloniki), Alejandro Bran (Minnesota United).

Útočníci: Josimar Alcócer (Westerlo), Anthony Contreras (Pafos), Manfred Ugalde (Spartak Moskva), Kenneth Vargas (Heart of Midlothian), Warren Madrigal (Saprissa).

Autor: Tomáš Pavlík, ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

No... To nepřišlo v nejvhodnější dobu. Budou to asi muset postavit na mladém Chamorrovi, ale zase Alfaro s mladými hráči pracuje rád a jednou ta výměna stejně přijít musela.

Reagovat
Vlkoslav

To moc nechapu, proc se nerozloucil az po sampionatu? Osobni neshody? Nic jineho mi nedava smysl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele