Boom Saka Laca: Sestava 17. kola Premier League

07.01.2021, 16:00
Názory a komentáře
Alexandre Lacazette (© AFP)
Ještě před Vánoci byli všichni přesvědčení, že Arsenal zažívá nejhorší sezónu div ne za celou historii klubu. Tým se pohyboval poblíž sestupové zóny, měl silně záporné skóre a na měl na kontě stejně bodů jako zápasů. A to, jak my, co známe pravidlo 40 bodů, dobře víme, je skutečně bilance na padáka. Jenže Premier League je kouzelná a i Gunners po mávnutí proutku dokonale září...

Najednou mají Xhaka, Saka i Laca(zette) téměř životní formu, Arsenal poprvé v letošním ročníku vyhrál třikrát v řadě a najednou už má víc bodů než loni touto dobou. To se projevuje i na nominaci do sestavy kola. Mladík Bukayo Saka se v ní objevuje potřetí za sebou, což zatím nedokázal vůbec nikdo.

Pro milovníky statistik: Dvakrát v řadě byli v All-Stars (samozřejmě vedle Saky) zatím Jack Grealish, James Rodríguez, Joao Cancelo, Thiago Silva, James Ward-Prowse, Hakim Ziyech, Kevin De Bruyne, Nick Pope, Andy Robertson, Anwar El Ghazi a Bruno Fernandes.

Už potřetí je v sestavě český záložník Tomáš Souček, jenž jediným gólem rozhodl zápas West Hamu proti Evertonu. Opora reprezentace je navíc hvězdou Premier League nejen kvůli tomu, co předvádí na hřišti, ale také mimo něj. A reakce West Hamu na sebe nenechala dlouho čekat.

V příštích dnech nás v Premier League čeká turbulentní období a 18. kolo bude rozděleno na dvě části. Má podle vás smysl v této podobě skládat All-Stars (tedy článek z 18. kola až po kole 19.)? Dohrávky 1. kola (Burnley - Man Utd a Man City - Aston Villa) by se do něj nepočítaly. Rozhodněte v anketě. A teď už se pojďme podívat na ideální sestavu kola uplynulého...

Sestava 17. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Emiliano Martínez (Aston Villa): Kvůli výjimečně slabé konkurenci byli dva nejlepší brankáři kola v jediném zápase. Martínez De Geu předčil, přestože dostal dva góly. Předvedl výtečný výkon, pochytal sedm střel, z nichž dvě byly jasně gólové. Na penaltu si málem sáhl.

Pravý stoper - Eric Bailly (Man Utd): Po zranění se dostal do úžasné formy a momentálně vládne středu obrany Red Devils. Proti Aston Ville byl opět skvělý a v závěru skvělým blokem zastavil gólovou střelu.

Střední stoper - Rúben Dias (Man City): Spolu se Stonesem vytvořili konečně neměnnou a skálopevnou stoperskou dvojici Citizens. Chelsea na Stamford Bridge nepustili do jediné šance, fantasticky koncentrovaný výkon doprovodil čtyři zblokovanými střelami. Inkasovaný gól v nastavení mrzet nemusí.

Levý stoper - Jack Stephens (Southampton): Saints stáli proti Liverpoolu a v obraně předvedli naprosto dokonalý výkon - mnohdy až na hranici pravidel. Možná měl Jürgen Klopp pravdu a skutečně měli Reds zahrávat penaltu, ale na představení Jacka Stephense to nic nemění. Stejně jako Dias, i on zblokoval čtyři rány, a navíc přidal pět přerušených útoků soupeře.

Pravý křídelní obránce - Bukayo Saka (Arsenal): Hráč s momentálně asi nejlepší formou v Premier League. Jako vždy, i proti WBA byl skvělý na míči, navíc přidal i klid ve finální fázi a v zakončení. Nádhernou gólovou akci založil a připsal si i branku.

Pravý střední záložník - Tomáš Souček (West Ham): V průměrném utkání proti Evertonu nikterak nevyčníval a v defenzivní práci ho zastínil Declan Rice. Proto by jej možná leckdo v ideální sestavě nahradil Pogbou či Hojbjergem. Souček však znovu vyhrával spoustu hlaviček, pokryl obrovský prostor a především zápas rozhodl vítězným gólem.

Levý střední záložník - Ilkay Gündogan (Man City): Z náhradníka oporou. I přes své ne zrovna ofenzivní postavení uprostřed zálohy se dostává do řady šancí a střeleckou formu potvrdil klíčovou brankou i proti Chelsea. S Rodrim navíc ovládl střed hřiště.

Levý křídelní obránce - Kieran Tierney (Arsenal): Pardon, za Arsenal hraje Messi? A proč na levém beku? Takový dojem asi musel mít někdo, kdo koukal na Kierana Tierneyho proti WBA úplně poprvé. Jeho úvodní gól do sítě Baggies byl dokonalá individuální laskomina. Přidal navíc i asistenci u branky Lacazetta.

Pravé křídlo - Kevin De Bruyne (Man City): Chelsea přes zimu působí jako ideální soupeř na rozehrání. Arsenal proti ní nastartoval svou vítěznou sérii, no a Kevin De Bruyne odšpuntoval svůj střelecký účet ze hry. Do neděle se trefoval jen z penalty. V Londýně ale krom obligátní asistence trefil i gól.

Střední útočník - Alexander Lacazette (Arsenal): Znovuzrození. Jinak se to nazvat nedá. Lacazette v sobě má kanonýra, to ví úplně každý. Ten v něm ale poslední měsíce nudně dřímal. Nyní je ale, zdá se, v rozpuku svých sil. WBA dal dva góly a navíc se krásně podílel i na Sakově brance. Překonal tak na hrotu i Harryho Kanea.

Levé křídlo - Heung-min Son (Tottenham): Skvěle hráli Foden i Eze, přednost ale už počtvrté v letošní sezóně dostává Korejec Son. Svou neúprosnou produktivitu potvrdil i proti Leedsu, kdy jeden gól dal a na další nahrál Alderweireldovi.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC1796237:2133
2.Manchester United16103333:2433
3.Leicester City17102531:2132
4.Tottenham Hotspur1685329:1529
5.Manchester City1585224:1329
6.Southampton FC1785426:1929
7.Everton FC1692526:2029
8.Aston Villa1582529:1626
9.Chelsea FC1775532:2126
10.West Ham United1775524:2126
11.Arsenal FC1772820:1923
12.Leeds United1772830:3323
13.Wolverhampton Wanderers1764718:2422
14.Crystal Palace1764722:2922
15.Newcastle United1654718:2619
16.Burnley FC154479:2016
17.Brighton & Hove Albion1728721:2814
18.Fulham FC1525813:2311
19.West Bromwich Albion17151111:398
20.Sheffield United1702158:292

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (88)

Přidat komentář
Kucka
Reagovat
PH8

Včera na TV Nova rozhovor s Frankem Lampardem https://pbs.twimg.com/media/ErBhLfQW4AEtKVg.jpg

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
j_mrazik

Boom = Souček?

Reagovat
AC Sparta Praha good

Boom = Xhaka

Reagovat
j_mrazik

Zdá se mi to, nebo je Usty zastydlej fanda Arsenalu?

Reagovat
Usty

Kdo rád do Arsenalu kope, když je pro smích, musí ho umět i pochválit, když hraje dobře

Reagovat
j_mrazik

Já tam i tím projevem cítil Tomáše Daníčka, takže mě překvapilo, že jsi to psal ty.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
J0EL

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

Son

Soucek

Reagovat
Nebelung

Tuto sezónu jsem už v Boom Saka Laca neveřil

Reagovat
smazaný uživatel

3 hráči Arsenalu v ideální sestavě kola? Před 14-ti dny bych tomu nevěřil... Doufám že šňůra vydrží...

Reagovat
PH8

A Emi je jako náš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no. U nás nepotřebný golman, který má teď nejvíc vychytaných nul v PL...

Reagovat
aramaki

Emi je kvalitný golman, ale u nás by začínal na pozícii dvojky, jednotkou je Leno a nezmenilo to ani viacero vydarených zápasov na konci sezóny. V Arsenale chceli oboch, ale Emimu jednoducho pozíciu jednotky zaručiť nikto nemohol. Neviem prečo sa to tu dokola rieši, že v Ars bol nepotrebný. Ja som čakal, že budeme mať najsilnejšiu brankársku dvojicu v PL, ale bohužiaľ, Emi už nechcel čakať a chytať len poháre. Keby uprednostníme Emiho a do Villy by šiel Leno, dovolím si tvrdiť, že by mal veľmi podobné čísla ako teraz Emi. Ville sa darí, šlape celý tím, nie je to len o brankárovi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Emil ale u vás byl snad deset let a odchytal jen pár bezvýznamných zápasů...neber mě doslova, ale ve 27 už golmani chtěji mít určitou stabilitu...odchod za lepším si zasloužil

Reagovat
aramaki

súhlas jeho konanie je pochopiteľné, na jeho mieste by som urobil to isté. Arsenal jednotku mal a získal za Emi slušné prachy, takže všetko ok. To, že má Villa lepšiu sezónu ako Arsenal nie je dôsledkom tohto predaja, Arsenal by na tom určite nebol lepšie ani keby Emi zostal a predali by Lena.

Reagovat
Seydou Doumbia

Arsenal by na tom byl podobně, ale AV by na tom podle mého bylo hůř bez Emila...přeci jen oproti lonské trojici Reina, Nyland, Heaton to je upgrade

Reagovat
aramaki

Reagovat
Rišty

titi

Reagovat
Hlahart

Diallo zrovna potvrzen (už je snad i v Manchesteru).

Diallo: "Finally dream come true to complete my move to Manchestr United. Am hugely ambitious + so much I want to achieve; when I spoke to manager I knew that I had joined the perfect club. Have had time to prepare for move, physically + mentally. Worked hard to be ready to make step up."

Že by už pár minut proti Watfordu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá ešte visa ne

Reagovat
Hlahart

Fakt? Já měl za to, že tohle řešil na konci minulého týdne v Římě právě..

Reagovat
smazaný uživatel

Simon Stone

@sistoney67

·

22 min

Man Utd confirm Amad Diallo deal finalised. Contract to June 2025, with the option of an extra year. Just waiting for visa and then he can head to Manchester.

Reagovat
Hlahart

Teď na to koukám. Tak snad už je to otázka maximálně dnů, když jsme ho potvrdili.

Reagovat
Freedo

Vždyť nehrál ani v Atalantě. To bysme ho fakt hned cpali do áčka?

Reagovat
Hlahart

Tak odehrál toho málo, protože když začal hrát, tak do toho přišel Covid a pak v létě přestup do United. Myslím, že s ním ale jinak v Atalantě počítali do áčka a dle vyjádření s ním do A týmu počítá i Ole.

Reagovat
Freedo

Podle mě by ho stavěli víc, kdyby věděli, že na to fakt má a pomůže jim. Ale samozřejmě mu budu fandit a nová možnost do ofenzívy se hodí - Ighalo odejde, Lingard je Lingard a James se hledá.

Reagovat
r.mrazik

tam nehral prave kvuli tomu prestupu k nam ne?

Reagovat
adoxx

Tak nehrál právě kvůli tomu přestupu k vám

Reagovat
El-Pistolero-68

Tam nehrál právě kvůli tomu přestupu k nim.

Reagovat
Freedo

Tam nehrál právě kvůli tomu přestupu k nám.

Reagovat
Busby babes

nevim, jestli to nekdo zminil v diskuzi, ale mozna nehral kvuli tomu prestupu k nam...

Reagovat
r.mrazik

19 mega liber prestup...18 mega liber v add ons...slusny za dite

Reagovat
mistr129

Reagovat
Minister

Wtf the fuck... toto je fakt trapas.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Reagovat
Salfovic

Měl by je zažalovat za ušlej zisk, sráče.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
PP

to bylo jasné.. Toto či Trump jsou typická ukázka lidské stupidity, kterou skvěle přednáší p. Koukolík..

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus... Ale co jinýho čekat, tohle je ukázkovej příklad pseudokorektnosti, která nám pomalu ale jistě dláždí cestu do pekla...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

dve penalty proti Poolu a je to vyrovnane...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

pockej az je budem kopat, to spadne EF.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Mass

Reagovat
iamek

Sean Dyche has announced that Burnley have been impacted by an outbreak of coronavirus, with several players testing positive. #mufc are set to play Burnley on Wednesday January 12, a game which was originally scheduled for the opening weekend of the season.

Reagovat
ACSMan

Boom Boom Ciao

Reagovat
REPLIKATOR

gay

Reagovat
cink

So much

Reagovat
cink

Haller do Ajaxu skoro kompletní. Dělají si Hammers místo pro nějakou posilu?

Reagovat
Losinho
Reagovat
Spalovač šancí

Byl jsi rychlejší

Reagovat
iamek

Tolik peněz za takové drevo . Parádní prodej.

Reagovat
Bandita_Harry

V Holandsku možno pôjde karta, v Utrechte sa mu darilo...

Reagovat
fenixLFC

furt na nom prerobia 20 mega

Reagovat
iamek

On stal 40+?

Reagovat
Bayern +

Ty si jednu dobu tvrdil, že je to parádny útočník a Antonio bude popri ňom len bežec sediaci na lavičke.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je fenix

Reagovat
Front hell

Reagovat
fenixLFC

ja???? nehovoriac o tom ze vo frankfurte to bol skvely utocnik....to ze u vas je jediny funkcny koncept utocnika bezec ktory zvladne vsetko sam bez podproy je ina vec

Reagovat
REPLIKATOR

Sima

Reagovat
adoxx

Hložek/ Traoré prej

Reagovat
cink

Arnautovic

Reagovat
adoxx

O tom se taky něco psalo

Reagovat
kolouch

Logicky se to nabízí. Realita bude spíš taková, že nepřijde nikdo a až se zase příště zraní Antonio, budeme hrát 4-6-0

Reagovat
GrimeBaller98

Andy Caroll

Reagovat
Bayern +

Haller oficiálny, tak teda veľa šťastia a som zvedavý na náhradu

Reagovat
Front hell

Saka

Reagovat
JackDaniels.

Zo Saku rastie velky hrac

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Front hell

Reagovat
aramaki

Reagovat
Oli99

OT: Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti se studiem trenérských licencí UEFA Grassroots C, Licence UEFA B, Licence UEFA A nebo dokonce Licence Trenér mládeže UEFA A... Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele