Barcelona prodala dalších 15 procent televizních práv americké společnosti

22.07.2022, 16:26
Aktuality
Camp Nou (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (394)

Přidat komentář
Remt

Být Barcelonou, tak bych je okamžitě bezmyšlenkovitě rozfofroval, to podle mě taky udělají :D

Reagovat
Talker

Snížit si příjmy na 25 let o 1/4... Zajímavý krok.

Reagovat
Zaschrona

Je to prodej pouze části příjmů - TV práva ze španělské ligy jsou pro ně jen menší kus. Pokud ty peníze použijí nejen na investice do kádru a zahlazení nejnutnějších dluhů, ale i na rozjetí toho projektu zásadních investic do Camp Nou a okolí, tak se to klidně i může vyplatit, jakkoliv nevýhodně to na první pohled vypadá.

Reagovat
Talker

Neříkám, že je to extrémně špatný obchod, jen že je to zajímavý krok.

Jinak co váš přestupák, kdy se rozhoupete konečně...

Reagovat
Zaschrona

Nejnověji jsem četl spekulace o Barkleym a hostování Gilmoura, reálně ale už v nic nevěřím. Takže bych i toto bral skoro jako výhru.

Reagovat
exot12

LA Liga dostane cca 1mld € každú nasledujúci sezónu po dobu 5 rokov

Ak to chápem správne 4.miesto je 10% z tejto sumy čo je cca 100M€ sezóna

Nepredpokladám, že by Barca bola horšia ako 4 aj v prípade vážnejších problémov. Keďže predali 25% tak to je 25M

Ak rozdelíš sumu 500M za 25 rokov = 20M € rok, takže za 5 rokov sú na vysielacích právach minimálne -25M a to sa bavíme o 4 mieste!

V prípade titulu by získali cca 150M čo je 37,5M, takže strata -17,5M / sezóna!

Ako chceš túto stratu nahradiť? A to je strata najbližších 5 sezón, predpokladá sa, že v budúcnosti príjem bude vyšší a tým bude aj suma vyššia o ktorú Barca príde

Reagovat
Zaschrona

Na oficiálním webu tvrdí, že čekají nárůst příjmů až o 150 milionů ročně, takže z toho pohledu jestli jim tyhle peníze umožní udržet sportovní úroveň na top úrovni a třeba i pomoci garantovat ten projekt rozjet a dokončit, tak i kdyby ten nárůst byl třeba jen polovina toho, co očekávají, tak by pořád byli na své současné nule, včetně započtení nákladů na splátky půjčky i téhle "půjčky" na TV práva.

Barca má prý mít z téhle TV smlouvy možnost se předčasně vykoupit, takže když bude za 10 let v úplně jiné kondici, půjde to relativně snadno řešit např. refinancováním jinou půjčkou, kterou by momentálně pravděpodobně asi jen tak nedostali.

Jinak si tím nárůstem peněz z domácích TV práv zas tak moc jistý nejsem - podle mě je budoucnost zjevně směrem k superlize, ať už to bude v barvách UEFA (doufejme) nebo úplným rozkolem.

Reagovat
exot12

Ja netvrdím, že to nie je možné, ale nie je mi jasné čo má presne generovať 150M ročne viac?

Ako im napr. Lewa vygeneruje vyšší príjem? Asi sa nemá cenu baviť napr. predaj dresov. Splatenie dlhov, ti nevygeneruje vyšší príjem a z toho čo si napísal, by museli zväčšiť štadión. Len pre predstavu 1 zápas = 3,3 až 6M€ (rôzne zdroje, rôzne údaje)

Zväčšenie o 10% = 600k € a zápasov máš koľko, 30? Takže sme na 18M.

Reagovat
exot12

The incremental 150 million would come from the new assets created via Espai Barça, such as the title rights to the stadium and new sponsorship deals (50 million), VIP boxes and seats (50 million) and new visitors to the new museum, greater revenue from ticketing due to the expanded capacity, new catering, venue hire and parking (50 million).

50M za práva na štadión asi úplne nesúvisia s predajom TV zisku

Tie ďalšie dve 50M položky nedokážem posúdiť. Ak to spočítali dobre, tak potom to samozrejme chápem a predaj TV zisku dáva zmysel.

Čo by bol veľký prúser, ak by po dostavaní ešte stále boli nejaké lock downy, to by mali nižšie TV zisky, chýbali by im zisky z projektu a na krku by mali ďalšie splátky za projekt

Reagovat
scheeza

Vždyť už teď mají problém zaplnit stadion pokud nehrají zrovna nějaký šlágr. Mají průměrnou návštěvnost asi jako Newcastle United. K čemu jim tedy bude další navýšení když teď mají 30k volných sedaček

Reagovat
exot12

Úprimne neviem ako spravili tieto odhady v tom článku som to nenašiel a som lenivý si to dohľadávať. Ja som sa iba snažil veľmi hrubo odhadnúť či sa im to oplatí alebo nie a nechápal som čo im bude generovať vyššie príjmy.

Otázka či tieto odhady sú iba pre fanúšikov alebo skutočne k takýmto číslam došli.

Ak sú tie čísla príliš optimistické, tal nebudú mať peniaze z TV práv, iba za tento projekt majú údajne platiť 50M ročne ako splátku, takže čas ukáže.

Reagovat
DrQQ

Ak to dobre chápem, tak tú stratu (Tebou určených 17,5 M ročne) im musí nahradiť príjem zo zvyšných 75% vysielacích práv, ktoré im zostali k dispozícii.

Reagovat
exot12

Nie tú stratu im musia vykryť zisky z nových investícii

Reagovat
DrQQ

Z tých 75% práv nebudú mať žiadne príjmy?

Reagovat
exot12

Môžeš mi povedať ako ekonomický mág, ako by si to chcel spraviť? Je mi to totiž záhada

Reagovat
DrQQ

Nie som žiadny mág, len sa pýtam. Predpokladám, že tí, čo kúpili od nich napr. tých 10 %, tak z nich budú mať nejaké príjmy, inak by to predsa nerobili. A predpokladám, že z tých 75% práv, čo im ostali, budú mať aspoň 5x toľko ako tí s 10%, nie?

Reagovat
exot12

Skús si prečítať ten článok ešte raz

Oni nekúpili práva, ale budúce príjmy. Ak Barca skončí na 4 mieste dostane 100M z tých 100M automaticky pošle tejto spoločnosti 25M = 25%, ak bude prvá dostane 150M a z týchto 150M pošle 25% tejto spoločnosti.

Reagovat
DrQQ

Máš pravdu, nerozumiem tomu.

Reagovat
exot12

Barca si nechala vyplatiť budúce zisky už teraz, aby mohla teraz investovať to je tak v skratke.

Niečo také ako by si si nechal vyplatiť 25% z tvojej mzdy, ktorú by si zarobil za 25 rokov, aby si si mohol kúpiť byt lebo nedostaneš hypotéku.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
pobody's nerfect

Na 25 let poměrně riskantní krok. Teď problémy zalepí, ale co udělají za 20let, až budou ceny oproti současnosti dvojnásobné, ale část navýšených příjmů za práva vůbec neuvidí?

Reagovat
jsemdement

To je určitě ošetřený právně, že smlouva byla podepsána v době jiné ekonomie a takovýhle fígle.

Reagovat
pobody's nerfect

Jak osetrene? Oni prodali část budoucích příjmů za poplatek, který obdrží nyní. Je to stejné, jako bys měl byt a nechal si teď jednorázově proplatit nájem na 25 let. Ale poté ti už ten nájem nepatří, je příjmem někoho jiného. Oni právě spekulují na to, že budou příjmy růst a na tom vydělají. Nebo sis myslel, že Barcelona nyní obdrží 400 M a v průběhu 25 let se jim příjmy z práv sníží o 400 M?

Reagovat
Salfovic

Třeba ve smyslu, že pokud za x let stoupne cena TV práv o víc než y %, tak za to Barce něco připlatí.

Reagovat
hitZor

To je podle mě blbost, je to investice jako každá jiná, buď se vyplatí jedné nebo druhé straně. Můžou tam být klauzule o zpětném odkupu za určitou částku apod., ale o tomhle dost vážně pochybuju.

Reagovat
Salfovic

Já netvrdím, že to tak je. Jen že něco takového existovat může.

Reagovat
pobody's nerfect

Proč by to dělali? Jsou to investoři s chtějí vydělat. Jediné, co si dovedu představit, je nějaké zadotovani Barcelony, aby úplně nepadla, ale určitě ne nějakou podobnou klauzuli.

Reagovat
martin.b

Investor na sebe zase bere riziko, že příjmy z práv můžou klesnout s úpadkem klubu ne ?

Reagovat
thewall

Celkem jde o 20 mio ročně v příštích 25 letech. Pokud by se dostali na předcovidové příijmy cca 1 miliarda Euro ročně, tak to nevypadá jako zásadní částka.

Problém pro FCB vidím v tom, že jednou, podruhé sáhli na tento typ příjmů a těžko se dokáží přepnout zpět do racionálního módu.

Taky by mě zajímalo, jak by se stavěli k případné budoucí Superlize, když teď prodávají práva na La Ligu, které by měly jinou hodnotu, pokud bude někdy existovat SL s účastí FCB. Ale asi to budou mít k kupcem TV práv nějak smluvně ošetřeno.

Reagovat
SpecialOne

Nemá to prodávat liga?

Reagovat
Salfovic

To si jako ve Španělsku prodávají kluby TV práva samostatně ?

Reagovat
Messiáš

Nn, je to prodání podílu z budoucího příjmu z TV práv. Je to napsané v článku špatně. Dříve to opravdu řešily kluby samostatně, ale ted již jako celek. A jako u všech teda kromě Realu a Bilbaa už kus budoucího příjmu TV práv má soukromej subjekt

Reagovat
Aldeano

Reagovat
LAM

A hlavně od loňska už týmu LL prodali 10% příjmů z TV na 50 let(až na Barcu,Real a Atheltic). Tam by Barca dostala ale jenom 270 mega.

Reagovat
Mass

Reagovat
EZ

A ako je to prerozdelené? Nema Barcelona s Realom najvacsi cut?

Ked sa la liga rozhodne rovnomernejsie distribuovat zisky tak co? Je to predsa len 25 rokov

Reagovat
Salfovic

Ve Španělsku to právě není rovnoměrně jako v PL, většinu sežere Barca s Realem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v PL nejsou ty pravy deleny rovnomerne.

Reagovat
Messiáš

Vychazí to samozrejme nejlépe pro ty velké, ale je to daleko rovnoměrnější než to bylo třeba 5-6 let zpátky. Teď je to rozděléně na dvě části, přičemž ta jedna je pro všech 20 týmů stejná. Bývalo to 50 milionu pro každý tým a ta druhá část byla dle nějaké formule... umístění, popularita atd..

Tady jsou hodnoty pro představu :)))

https://assets.laliga.com/assets/2021/12/29/xlarge/32edb568a07a208fa2834d14692cf3dd.jpeg

Reagovat
smazaný uživatel

Zjednodušeně je to půjčka kterou budou splácet příjmy z tv práv v budoucnu... A práva se samozřejmě už prodávají komplet ale pak se to deli mezi kluby.

Reagovat
Messiáš

Získá 400 milionů, takže ano.. více než 300 milionů, ale ten přepočet je tam pak jak pěst na oko, když o čtvrtinu nesedí..., to si pak člověk může říkat, že Barcelona neprodala žádný budoucí profit z TV práv.. no a ejhle, oni prodali čtvrtinu

Reagovat
Messiáš

*příjmu

Reagovat
Pablos

Takový ten záchvěj před bankrotem

Reagovat
nani92

Neviem ci je hlupejsia Barcelona alebo Sixth Street

Reagovat
pobody's nerfect

Pro amiky je tohle super kšeft

Reagovat
Mike Litoris

Pokud věří, že Barcelona přežije

Reagovat
GabrielBatistuta

Nevěřím, že by Barcelona nepřežila.

Reagovat
Csaplárova past

Taky jsi jiste pred par lety neveril, ze by Leicester vyhral ligu ....

Reagovat
GabrielBatistuta

Nevěřil, ale že Barcelona zanikne je podle mne mnoooooooohem menší šance.

Reagovat
madridcan

A čím viac pridaš ,,o", tak tým viac maš pravdu

Reagovat
GabrielBatistuta

Taky myslím.

Reagovat
pobody's nerfect

Že by Barcelona spekulovala nad tím že budou tak v prdeli, že jim přihodí ještě nějaké prachy, aby se úplně nepoložili?

Reagovat
Miguel19

Takže už zaplatí de Jongovi?

Reagovat
blaugrana

doplatite to vy, ked k vam prestupi

Reagovat
Svatej

To těžko

Reagovat
ACSMan

Tak to chce Joao Felixe za 120

Reagovat
Salfovic

Nebo by za rok by mohli zpátky koupit Griezmanna.

Reagovat
Mass

Reagovat
Csaplárova past

A co teprve az se rozehraje do formy Coutinho

Reagovat
Phillipinho

300 milionu euro.

Reagovat
Baronne

mhm

Reagovat
Grahf

1. o pár rokov vznikne superliga, barca do nej prestúpi a s tými právami na la ligu si možu amíci vytrieť prdel. Či?

2. barca do dvoch rokov zbankrotuje a tiež už potom nemusí nič platiť

win-win

Reagovat
srandamač

1. jelikož jim to platí v ročních splátkách, tak asi nebude problém přestat posílat. Případně pak soud nebo klauzule, že když se to stane, smlouva se ruší.

2. To samé

Reagovat
cr7sux

jaký význam by mělo ty práva prodat, pokud by to platili v ročních splátkách? není celá pointa toho prodeje vygenerovat peníze TEĎ?

Reagovat
srandamač

Přestupy se taky neplatí hned ale ve splátkách.

Reagovat
cr7sux

Ale barca prodává ty práva aby vygenerovala příjmy do této účetní uzávěrky...

Reagovat
hematop

Tak hlavně zaplatit nějaké bilboardy a brát si Real do huby!!! Že to mají zapotřebí. Tak rychle bych koupil Moratu za 80 mega

Reagovat
REPLIKATOR

Za normálních okolností nesmysl. Jenomže potřebují se zbavit aktuálního vysokého zadlužení, takže nutnost.

Reagovat
pobody's nerfect

Ale oni to rozfofruji za hráče. Žádné zásadní umoření dluhu se nekoná ani nebude.

Reagovat
LAM

Celkově by se měl vykázat provozní zisk za celých 25% ve výšce 650 mega.

Na přestupy by mělo být vyčleněno 200 mega a zbytek má jít na splátku dluhů.

Jinak by to taky mělo znamenat,že můžeme nakupovat v systému1:1.

Reagovat
Visca el barca

V tom případě proč je problém s Koundem? Iňigo je fakt bobost.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně nechápu Lewu že chtěl do těch sraček dobrovolně jít

Reagovat
jsemdement

Pochopil, kde dostane zlatý míč.

Reagovat
Seydou Doumbia

jako udělat tam sezonu jako udělal v bayernu, tak v barce má rozhodně větší šanci na ten balonek, to není o čem

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Nic není víc než klub... Krom jejich dluhu

Reagovat
blaugrana

Co sa tyka Raphinhu, tak sa spekuluje aj o 48 + 12, tazko dosiahnutelnych 12, ale tak hodi sa cim navyssia ciastka ofc

Reagovat
blade115

Momentálně se každá platba od vás dá považovat za těžko dosáhnutelnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

Tebe hodně sere, že jste ve světě fotbalu nic oproti Barceloně viď?

Reagovat
icka

Dobrej blábol.

Reagovat
Bakary3

klasika

Reagovat
Neutron

Reagovat
madridcan

Takéto a podobné naražky na fanušikov CFC od Cules ma vždy nutia si pozrieť Torresove sólo od polky ihriska

Iba z toho dôvodu, že si pamätam veľmi dobre ako bol spravodlivý gól Iniestu, ale neskôr vyradenie Barcelony po ČK Terrymu, odjebanej penalte Messiho atď bolo nespravodlivé.

Si proste dôkaz ufňukanosti a zášte, takže je to na fanušika Barcelony s dvojciferným IQ v poriadku

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Bakary3

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Zaroven se spekuluje o 70 + bonusy, každá strana si rada vybere to svoje

Reagovat
Müllered

cirkus Camp Nou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sami sobě si uvalili exekuci na část příjmů ve prospěch jiné firmy. Takhle bych to interpretoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Som este nepocul o exekutorovi, ktory ti pred zacatim exekucie zaplati.

Reagovat
r.mrazik

Prodáš část práv na 25 let, aby sis koupil Lewu na dva roky...skvělý plán

Reagovat
Visca el barca

Jop, protože to je jedinej příjem co Barça má

Reagovat
F.Torres

a není lepší si na chvilku utáhnout opasek, než se zadlužit, po sezoně, kde skončili na druhém místě?

Reagovat
Slavia10

Kdyby Barca začala šetřit a hrála 3-4 roky okolo 4 místa přišla by o mnohem více peněz. Ono to fakt není tak jednoduchý, jak se zdá. Barca se svou pověsti prostě nemůže hrát 3 roky ve středu tabulky.

Reagovat
F.Torres

Vždyť byla druhá. Real byl druhý řadu let a na slávě mu to neubralo. Navíc v dané konkurenci kdy atleti ubírají na kvalitě a Sevilla neudrží výkonnost by to druhé urvala

Reagovat
Slavia10

Druhý byli díky Xaviho kouzlu, Koeman by s nimi skončil 8.

Reagovat
F.Torres

to že seville došel dech klasicky neovlivnil xavi i to, že atleti jsou nejslabši asi za 10 let. Určitě to pozvedl, to nerozporuji. Každopádně se budu opakovat, skončili druhý, stačilo lehce posílit, mládí by se rozehrálo a opět by byli v LM a ošetřili miliardy a třeba i občas někoho prodali

Reagovat
Salfovic

Kolem 2,3 místa by se motali i kdyby šetřili.

Reagovat
hitZor

To si zas nemyslím, United, Liverpool i my jsme měli sezony, kdy jsme oslabili a končili sme někde kolem šestého místa nebo i hůř. Jasně, PL je o hodně silnější a vyrovnanější, než LaLiga, ale i tak ti jméno klubu nezaručí dobrý výsledek, pokud na to nemáš kvalitativně dostačující hráče.

Reagovat
ignor24

Reagovat
Allianz_Arena

Neřekl bych, že by měla hrát střed tabulky. Úplně bez problému by bylo možné při dobré práci hrát o nejvyšší příčky v lize. Mezi tu úplně nejužší evropskou špičku již stejně řadu let nepatří, a tímhle způsobem si myslíš, že se tam mohou vrátit? Pochybuju.

Reagovat
Slavia10

Tak mají tam talenty, kteří můžou být budoucnost světového fotbalu. Gavi a Pedri můžou mít v budoucnu zlatý míč. Araujo bude taky TOP stoper, ale potřebují někoho od koho se učit.

Reagovat
r.mrazik

Není. Ale jestli pojedou podobným stylem dal, tak začnou prodávat za chvíli svoje ledviny

Reagovat
81Tomas

Myslis nejspis ledviny svojich hracu, beztak uz to maji ve smlouvach, hned po snizovani platu

Reagovat
John Obi Mikel

de Jong půjde první, pokud odmítne odejít.

Reagovat
Neutron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Dovolil bych si te opravit - dali mu smlouvu na 4 roky ... Ten se jich bude drzet jak hovno kosile

Reagovat
smazaný uživatel

Počkat to mi uniklo. Spotify Camp Nou?

Reagovat
Salfovic

Nou Spotify Camp.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt jo?

Vždy jsem si myslel, že tyhle TOP kluby, které hrají na legendárních stadionech, nezaprodaji nikdy jméno stadionu. To je jak kdyby misto Old Trafford mělo být Teamviewer Trafford

Reagovat
Kluivert9

Nebo Allianz Arena

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hraje na Allianz Areně x desítek let?

Reagovat
pantondavo

Bayern nikdy nemel vlastni ikoniclej stadion. Neni to prijemny, nechcete to slyset, ale prejmenovani Camp Nou je fakt pruser a neskutecna ostuda.

Reagovat
stas87

Jj, pretože AA a camp nou sú obaja veľmi staré štadióny. ty si fakt trotl. No a aj keby Bayern hral naďalej na Oly, nikdy by ho nepremenoval podľa sponzora. Jednoducho preto, lebo by nemal dementov vo vedeniu, čo by ho ekonomicky potopili a v zúfalej snahe by nezapredal meno štadióna.

Reagovat
Slavia10

Tak Barca kdyby hrála PL, tak má zase o dost větší zisky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že by šla hrát do Anglie jo?

Reagovat
Slavia10

Jen říkám, že všichni víme že v Anglii jsou prostě největší příjmy pro týmy, tam prostě žádná liga nestačí.

Reagovat
Seydou Doumbia

však to máš jedno i kdyby to byl pornhub camp pro fanoušky to je furt nou camp a nějaký kosmetický oficiální název je každému ukradený, prachy prachy o nic víc nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kaja900

Jak vzdycky palcuje jen co se mu hodí

Reagovat
roman1978

a co má asi tak dělat jiného? palcovat, když se mu to nehodí?

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že nemáš pravdu. Pro fanoušky to Nou Camp je, ale nápis na stadionu bude jiný i s tím stupidním sponzorem. Fans co něco pamatují, těm se to líbit nebude. Něco jiného je když je nový stadion jako v případe Arsenalu, Emirates, ok. Ovšem prejmenovavat ofiko legendární stadion dle sponzora je prostě hnus.

Reagovat
Jason_

Nemám ich rád ale aspoň sa snažia aby to finančne sedelo ale čo Pariž a City a tie 2 neplatia žiadne pravidlá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam se čaruje jinak. Prodáš na oko 200 VIP sedaček pro sejkovic rodinne příslušníky po 1mil€ /y a máš hned 200 mega ročně příjem vycarovany...

Reagovat
Salfovic
Reagovat
smazaný uživatel

Boží video

Reagovat
Salfovic

Předloni jsem si ho pouštěl tak obden.

Reagovat
ian.rush

tak tohle je pecka... vidím prvně, a hned ukládám do oblíbených !!!!

Reagovat
LyEX

Vtipné na tom je, že práve Španielska liga sa pcha týmto sejkom do riťky a niektoré zápasy prenáša k nim, dokonca kvôli tlaku bolo aj veľa zápasov, ktoré tak plánovali z LA ligy preniesť zrušených.

Reagovat
pesky passer-by

Ide na sekeru tá Barca riadne keď nedajú aspoň treble s tým, co do tímu nahnali, tak ich tie dlhy roz...

Wait... nič také sa nestane. A aj keby, klub neskrachuje, oni sa vždy nejako udržia nad hladinou.

Reagovat
blaugrana

kupi ju arabsky mecenas a vymalovane

Reagovat
vceradnesazitra

Nashle ve 4. lize

Reagovat
RKBoy

zamestnanci dostanú konečne aj obedy.

Reagovat
blaugrana

strasny mindrak

Reagovat
Whitemedia

To víš, všichni jsou z Barcy hrozně posraní no.

Reagovat
Visca el barca

Vy jo no

Reagovat
Salfovic

Se nediv, když jim děláte do Kundy.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

to je spíš o tom že je ted barca spolu s united nejvíce v kurzu co se týče trapnosti tak si tu příjde každý do nich kopnout...to není nic moc proti vám

Reagovat
Registrujisejenproto

Rusim spotify premium, to bude pro uefalonu ultimatne posledni hrebicek do rakve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Kdyby to udělali všichni fans Realu, tak už by to pocítili.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Csaplárova past

Zadluzeni jak rozvojova zeme ...

Reagovat
dextroza_m

To je tady keců... Prostě jsme museli nějak vyřešit naší situaci a zůstat mezi topkou, jinak by nebyl zájem od silných sponzorů, klesl zájem o naše zápasy apod. Nejlepší možná cesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Jen tak dál, ať je EC zase nejlepší zápas světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě toho Bernarda udělejte klucí katalánský.

Reagovat
Furia Ceca

Barcelona prodává práva prakticky na cokoliv za stovky milionů €, ale i to, co teď získali, na splacení dluhu 1,35 mld. € ani zdaleka nestačí – a to ani kdyby ty zisky byly čistý... a čistý to samozřejmě nebude, protože platy hráčů, zaměstnanců, údržba staďáku... Tohle je naprosto šílená cesta. Hlavně až jim za pár let dojdou prachy, tak je ani už nebudou kde moc získat, když všechny práva budou na x dalších let prodaný... Navíc si teda ani nemyslím, že Barceloně někdo pak pomůže, protože ta se dostane do takový situace, kdy bude prakticky nezachranitelná a jediný řešení pro ně bude, že je vykoupí nějaký šejci.

Jsem zvědav, jak to dopadne, ale hádám, že to bude megaprůser, protože z tý dluhový spirály, kterou vedení Barcelony rozjela, nebude úniku... Aktuálně klubu nic nehrozí, ani za 3 roky se asi pořád nic nestane, ale za 5 let už to podle mě bouchnout může.

Reagovat
Bakary3

Ted si vlastně půjčili penize z budoucna, porad osekavaji možnosti, co lze jeste vyuzit a teda hodně bych se divil, ze by je to nedohnalo.

Mne to prijde uplne absurdni, ze proste MUSI koupit lewu a raphinhu, kdyz maji treba aubu a depaye... Aby následně museli prodat další TV práva.

Prijde mi to, jako kdybych měl vykuxovanej ucet, kvalitní foun treba samsung, ale řekl bych si, ze si prostě půjdu pujcit na jabko.

A fakt by me zajímalo, ikdyby v lize skončili druhy (na real jim neverim asi) a v LM došli treba do CF, SF... Coz by podle me zvládli i bez nich, lewa a raphinhy ... Tak se jim to financne vyplati? Neumim si představit, ze jo. Ze by jim tyhle drahy prestupy ty oenize prinesly nazpátek.

Reagovat
LAM

Viděli jsme letos jak jsme došli do SF LM

Jinak je zvláštní že se loni nikdo nepodivoval,když skoro celá liga podepsalo prodej 10% a to za horších podmínek,než teď Barca.

Reagovat
Visca el barca

To se nehodí do krámu

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Konspirator

Kecáš.. tohle je top.. na 25 let.. to jak tady někdo psal o tom že prodají práva do 2150 je koukám nakonec dost možná reálný..

Reagovat
smazaný uživatel

V premier league jsou prachy, ve španělsku jen dluhy.

Reagovat
smazaný uživatel

https://i.imgur.com/5XwbDC1.png

No jo, a proto je pulka z top 10 nejzadluzenejsich klubu z PL.

Reagovat
LyEX

A toto je akože zdroj? Nejaký gif obrázok alebo čo, si nájdi report spoločnosti Deloitte a uvidíš kto má aký dlh, keď ti webprehliadac už nezablokoval normálne stránky.

Reagovat
Messiáš

Najdi si na Twitteru Swiss Ramble, je to nejlepší účet, co se týče financí ve fotbale. Dokážou spoustu věcí prezentovat i člověka, který nemá ACCA certifikace a podobně.

Tady je aktuální, klidně si odmysli Chelsea, jelikož tam asi stejně nikdo neví, jak to je po odkupu toho Američana (ty dluhy zmíněné v reportu jsou injekce cashe, které do toho cpal Roman)

https://twitter.com/SwissRamble/status/1548917033747632129/photo/2

Dá se najít rok starší verze a to bude přesně ta, která je na tom obrázku výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj je Deloitte ML.

Reagovat
10

vždyť tam vůbec dluh neuvádí, ne? pokud beru jen Juventus, tak jsou ty čísla v tvojí tabulce úplně mimo

Reagovat
fenixLFC

solidna demagogia z top tri su dva spanielske doplnene tottenhamom ktory akurat dostaval stadion na ktory si pozical z top 7 su rovno tri spanielske btw, dalej to je celkom jedno kedze viac financne jakz takz konkurencieschopnych timov la liga ani nema. to si tam rovno mohol hodit tam 20 aby si tam mal co najviac anglickych klubov ktore by kvazi "vyrovnavali" tie prve priecky spanielov

Reagovat
Kenneth

A Atletico nesplaci postavený stadion? Real teď nestaví stadion?

Reagovat
EaP

To je tak, že všetci sú kokoti len Premiér League je lietadlo. Tam je všetko tip-top.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Messiáš

Reagovat
10

nj, ale ta vypovídající hodnota není úplně dokonalá, protože to nebere v potaz, komu ten klub dluží...on je dost zásadní rozdíl, jestli je ten hlavní dluh vůči majiteli, nebo dluh vůči bance s úrokem třeba 7%

Reagovat
EaP

Vážne ? Koľko že to Chelsea dlhovala vlastnému majiteľovi ? 2 mld libier. To sa nepočíta ? Aha, pre fanúšikov PL je toto nepodstatné. A teraz si predstavme, že by Chelsea nemala majiteľa ktorý by tam sypal zo svojho. A koľko je takých klubov v Anglicku ? Šak tam sa majitelia menia rýchlejšie ako dopĺňanie rožkov v Lidli. Koľko klubov má reálne vlastný kapitál ? Sú to peniaze tých firiem čo vlastnia tie kluby. Nie samotného klubu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Phillipinho

Jako at si kazdy mysli o tom pravidle La Ligy cokoliv, co se tyce ozdravnyho procesu klubu je to vybornej krok.

Reagovat
John Obi Mikel

Proč? Však získali dost peněz nekoupením Haalanda a Koundého.

Reagovat
Pecik CZ

Tak mohli by konečně nabídnout solidní částku za Azpiho a Alonsa

Reagovat
milan78

ty vezmou až za 25 let do týmu

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze o 25 rokov budeme riesit ine problemy ako futbal

Reagovat
smazaný uživatel

proc? nic tomu nenasvedcuje

Reagovat
Baronne

Reagovat
LyEX

Strašne, žiadny iný klub sa nestal takýmto paklubom, veľká škoda a stále koľko fanúšikov to tu obhajuje, hovorí o možnosti meniť zmluvu a podobne kecy , predali práva, kto by to dal teraz na stôl 300 mega s tým, že do zmluvy si nechá znižovať % v budúcnosti pre kristovi nohy si myslíte, že take spoločnosti majú právnikov z fabriky ako ste vy? Je jasné, že z dlhodobého hľadiska bude Barca stratová, hlavne keď tie peniaze hned rozjebu na nákupy ako besni idioti, už ich vidím cigánov ako o 5 rokov sa budú súdiť, že zmluva je neplatná nech ju zrušia a dajú im peniaze, to je manažment toto fakt.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Messiáš

Lituji, že jsem reagoval v předchozím komentáři. Kdybych si přečetl tenhle vyblitek před tím, tak bych neztrácel čas

Reagovat
ignor24

Reagovat
JM

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Rich

Odporný klub. Hola hola, evropská liga volá.

Reagovat
dextroza_m

Lewa stale boli, ze?

Reagovat
Rich

Těžko... Chtěl k vám, tak ho klub pustil za krásný prachy... Já se nasměju až Barca skončí zase druhá za Realem a v LM ani nepostoupí ze skupiny...

Reagovat
Phillipinho

To je fakt strasny skoncit v lize druhy za Realem no.

Reagovat
Rich

Tak nechci Barcelonu v lize odepisovat, přeci jenom Lewandovski zajistí ty góly, ale jakmile se zraní, tak bude mít stejný problém jako Bayern... V LM to bude jiný, tam záleží na koho narazí ve skupině...

Reagovat
Pijanista

jak by mohl lewa bolet při okolnostech přestupu

Reagovat
Furia Ceca

Spíš 4. liga volá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dělají to správné nebo ne? Já tomu nerozumím..všichni ve Španělsku ty práva prodali dementne, jenom Barcelone to zamazne všechny dluhy a můžou nakupovat kolik chteji

Reagovat
hitZor

Akorát že vůbec.

Zatím z toho platí jen nákupy hráčů a možná jednotky procent dluhu.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave ...ale podle vyjádření fans mám občas pocit, že se to teď jinak dělat neda

Reagovat
Mass

Barca neprodala práva, ale budoucí zisky.

Reagovat
Witcher

Proč tu dostávají tolik prostoru?

Reagovat
Gazdo

Pretoze sa na to klika a komentuje. Pokial tu bude zase 500 komentov tak ver tomu ze pride aj dalsi clanok o barcelone

Reagovat
Godwinson

Ta Barcelona je dost vtipna. Zajimalo by me, kdy jeji vedeni zacne prodavat organy rodinnych prislusniku a nejvernejsich fanousku.

Reagovat
Chittak_LFC

ono v La Masia je taky spousta kluků, co na áčko nemaj

Reagovat
Furia Ceca

Jako třeba mozek Visca el barca? Ten nemá žádnou cenu

Reagovat
pantondavo

Hlavne baraky Klokanometa, ktery vyhral, kdyz vsadil na Real proti City v 70. minute druhyho polocasu

Reagovat
smazaný uživatel

Som fanúšik Barcelony. Ciže som ochotný z určitej časti akceptovať to, že sa s časti jedná o citovo zafarbený opis. Pokladám sa však za človeka, ktorý na veci nazerá racionálne.

Barcelona bola historicky založená na hviezdach. Začalo to Kubalom, pokračovalo Cruifom, Diegom, Romariom, Ronaldom, Rivaldom, Dinhom (Pepova éra je v zásade výnimka)... Svet nie je zvedavý na Barcelonu s Martinom a Depayom. Jediná možnosť ako generovať nadštandardné príjmy je mať nadštandardný káder. Ano, aj ja považujem súčasné podpísanie Dembu a Raphingu atď. za prilišný luxus - vzhladom na súčasnú situáciu. Na druhú stranu je jasné, že Barcelona proste potrebuje produkovať kvalitný futbal, prípadne mať zaujimavých hráčov - aby si dokázala zachovať svoje postavenie. Jednoducho potrebuje maž svoje "hviezdy" aby našla uplatnenie na svetovom trhu. Trend ktorý začali účka na konci 90 rokov a na ktorý naskočil Joan a Floren o pár rokov neskôr si vyžaduje "hviezdy" - pritahujú pozornost, dokážu generovať tržby aj mimo ihriska. Tam je priama úmera. Hra je to riskantná. Na druhú stranu si nemyslím, že extrémne šetrenie je cesta z momentálnych problémov. To je zmýšlanie a realita možno na úrovni Evertonu.

Ruku na srdce. To najhoršie čo by sa mohlo stať je, že Barcelona padne do súkromných rúk. Čiže de iure padne na úroveň súčasného Poolu, MU, City, Arsenalu, Celzi, Juve, AC, Interu, PSG s časti Bayernu... Ak je Barcelona paklub, čo sú potom vyššie zmienené kluby?

Vôbec nechcem obhajovať kroky vedenia. Sám s nimi nie som z veľkej miery stotožnený. Ono ale v reale mnoho iných alternatív neexistuje.

Keď chceš s vlkmi žiť, musíš s vlkmi vyť...

Reagovat
smazaný uživatel

V celkovom kontexte o to väčší obdiv Florenovi a Athleticu. Napriek všetkým výzvam, ktoré zo sebou priniesla súčasná doba, dokážu oba kluby plávať v "stojatých" vodách. Jediná závisť zo strany Barcelony smerom k Realu by mala smerovať k vedeniu. Ok - za posledných pár rokov ešte k Lukovi...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak Real byl cca na přelomu tisíciletí taky dost zadluženým klubem, Peréz prodal městu dost nad cenou pozemky, kde stálo tréninkové centrum, aby z toho pak financoval příchody Zidana, Beckhama, Ronalda a spol., kteří nastartovali jejich obrovský příjmy. K tomu má Barca pořád dost daleko.

Reagovat
pantondavo

Prej daleko… Prejmenovali jeden z nejikonictejsich stadionu, to je zatim nejvetsi fail mezi top kluby

Reagovat
Pace to P.M.

Reagovat
valloire

No tak to ani náhodou. Real prodal nepotřebný pozemky. Cenu asi těžko posoudíš. Vy prodáváte budoucnost.

Reagovat
Baronne

pšššššt

Reagovat
valloire

klidně křič, ví to všichni, ale líbí se mi jak se navzájem přesvědčují, že ne

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Majk91

Reagovat
LAM

No ale měli bychom se naučit dávat větší peníze za defenzívu.

Za Lewu nebo Raphinhu jsme ochotní dávat hodné a zase to vypadá,že za stopera,kterého potřebujeme hodně nejsme schopni dávat nic a bereme jen zadarmo. Přitom tam nás bota tlačí hodně.

Reagovat
Raffaello

Proč je v tom výčtu klubů Juve? Ten klub patří už takřka 100 let rodině Agnelli. Všechny ostatní kluby mají zahraniční vlastníky, investory, vlivy. V tomhle ohledu si Juve jako jeden z mála klubů zachovává domácí tvář. Z jakého pohledu by měl být "paklubem"? Je smutný, že italské týmy s ambicemi mají zahraniční vlastníky, štve mě to u AC, Interu i Říma. V Římě se snad ale začíná blýskat na lepší časy a Fridekin se jeví jako kompetentní člověk. V AC to taky nevypadá až tak zle, v Interu je to nahoru dolů, člověk neví, co si myslet. Ve výsledku je to ale jen byznys a práce.

Pokud má Barcelona dostatečně diverzifikované portfolio, nakonec ji aktuální rozprodávání budoucích výdajů nemusí bolet. Ale je to rozhodně velká hra na hraně. O to větší tlak teď bude na tým a samotné hráče. Kdyby něco náhodou sportovně nevyšlo, nebude to úplně snadný zvládnout. Xavimu a spol. to nezávidím.

Reagovat
ignor24

Reagovat
valloire

je to tak

Reagovat
blaugrana

Alemwny, dotiahni toho Kundaka a hotovo s transferami. Uz len kvôli tomu bolu dupy Chelsky to stoji za to.

Reagovat
Visca el barca

Prý boj stále neskončil. Zo by bylo skvělé sundat takto ten paklub.

Reagovat
Losinho

Bude sranda sledovat, jak se za pár let Barca bude škrábat zpátky do profi soutěží.

Reagovat
LAM

Néjakej důvod? Vždyť 400 z těch 600 půjde na dluh a snižování platů má dál pokračovat takže.....

Reagovat
LAM

OT:

This morning Barcelona and Sevilla have reached an agreement in principle for Jules Koundé. The Frenchman will become a Barça player for 99%. [@gerardromero]

Ten jede bomby

Reagovat
Visca el barca

Na druhou stranu už večer Helena změnila názor. Tak snad ho těm nabubřelcům vyfouknem.

Reagovat
Svatej

at uz to skončí, ja uz asi 6x prohodil naději s beznadějí a jsem z zoho unavenej

Reagovat
Visca el barca

Souhlas.

Reagovat
Seydou Doumbia

Neres blbou kundu a dej si pivo

Reagovat
Svatej

vlastně univerzální rada

Reagovat
blaugrana

Ale nechame vam Azpiho a Alonsa.

Reagovat
Svatej

To snesem

Dokud hraje Azpi RCB, je to dobrý i na moje standardy (Wingback ale nepřipadá v úvahu )

Alonso je jako backup taky skvelej, jen nesmí hrát základ pravidelně.

Horší je, že je to i tak slabá útěcha, ze Koundeho bych byl stejně furt raději, už kvůli budoucnosti.

Reagovat
blaugrana

Z pomsty by ste nam mohli ukradnut De Jonga a Depaya. Ten druhy uz je ostrielany PL.

Reagovat
Svatej

Stupidní jsme na to dost

Reagovat
Seydou Doumbia

jo jako rozčilovat se kvůli tomu kteří zmrdí koho koupí to mě nebaví...skončí přestupové období, uvidím kdo na soupisce je a kdo není a zbytek mám na vajcach stejně piču s tím nadělám a psát o tom 20 tisíc komentářu mě nebaví

Reagovat
ignor24

Reagovat
ignor24

Reagovat
smazaný uživatel

neboj, Barca vám na oplátku dá Umtitiho

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Tak prý vážně hotovo. Alemany je borec

Reagovat
blaugrana

Koundeeeee

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Maximm9

Jako priznam se, ze jak jsem videl dalsi prodane tv prava, tak jsem si rikal, ze budete zase nakupovat.

Koundeho jsem chtel uz delsi dobu, ale kdyby k nam opravdu chtel, tak by to byla pro nas prvni letni posila. Nechapu to snazeni se o nej, kdyz ten zajem z jeho strany nebyl, uplne stejny pripad jako Raphinha... takze nakonec dobre, ze skonci u vas.

Reagovat
Svatej

patří na to. Meli jsme po něm jit od startu a ne očekávat, ze si na nás bude čekat jak odložená buchta ve friendzonu na naše osvícení.

Reagovat
Maximm9

Ale ho resila uz Marina, proto rikam, ze ten mel byt hned nase prvni posila, kdyz se resil takhle dlouho.

Nejhorsi na tom je, ze se s nim ztratilo hromadu casu. Ted se zase budeme snazit o Kimpembeho, ktereho podle me PSG nepusti a potom uz zadni obranci nejsou k dispozici. A to jako Nevidim zadnou snahu udelat neco s nasi ofenzivou. Snad si nemysli, ze Sterling je to jedine co nam minuly rok chybelo....

Zatim nas prestupak

Reagovat
LAM

Máte Sterlinga a Koulibalyho

Reagovat
Svatej

Juhu

Reagovat
Svatej

Patří nám to*

Reagovat
LAM

Už je to jistý?

Reagovat
Svatej

Není, jedinej Romero od vás s tim přišel, Anglický zdroje od rána mlčí, hádám že zjišťují a čekají...

Reagovat
smazaný uživatel

Ropáci zase ostrouhali?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako odvetu už začínají rozepisovat naše detailní finanční analýzy.

Reagovat
Messiáš

To už nestačí, krademe děti, držíme rodiny jako rukojmí. Tohle anglická média nezvladnou.

Romero je každopádně král. Maže si na chleba Lawy, Romany, Schiry, Ornsteiny, Jacobse. Všechny tier 1 Anglie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak Romero má po letech plácání evidentně po návratu Laporty zdroj v nejužším vedení Barcy a patřičně si to užívá a dokáže to prodat. A teda Angličani to slušně nezvládají.

Reagovat
Svatej

Kdo kde nezvládá? Nevidím absolutně nikoho, kdo by to nezvládal

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Baronne

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
EaP

Vraj fanúšikovia posielajú oficiálnu sťažnosť UEFA

Reagovat
Svatej

Pěkný sračky

Reagovat
LAM

Už se o tom píše i jinde mimo Romera?Na Mundu zatím nic, ale tady všichni dělají jak kdyby bylo hotovo.

Reagovat
Visca el barca

Je klid před bouří. Hodilo to na IG i 433 s odkazem na Koundeho.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mundo ani Sport už pěkných pár let nemá smysl sledovat. Romero je momentálně zdaleka nejrelevantnější zdroj zpráv pro culés.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ACSeRw!n

klasicky spinavy katalansky praktiky

Reagovat
Visca el barca

A co je na tom špinavého?

Reagovat
Svatej

Teď zas jinej zdroj na Twitteru tvrdí, ze vsechy to zprávy posledních hodin jsou hovadiny.

Kolo šílenství se točí dál.

Reagovat
Visca el barca

Je hotovo. Nabídli jsme dokonce lepší financování přestupu. Je dobře , že takovej hráč zůstáva v lize. V rámci vztahů se Sevillou bych se nebál jim udat nejaký hráče v budoucnu

Reagovat
Visca el barca

*

Reagovat
Svatej

No hlavně aby to zas nebylo jak s Raphinhou. V jedný diskuzi se zpochybnovala vaše finanční síla, tak někdo pritancil s tim, ze jste nas preplatili i u klubu i u hráče, aby se pak v jiný diskuzi, kde se zas hodil pravej opak, ukázalo, ze šel hráč za 2 bitcoiny a plat dostává ve stravenkach

Hlavně to už oznamte, aby se to naše legrační vedení zas mohlo soustředit na jinej cíl v panice

Reagovat
blaugrana

Bereme aj Gvardiola

Reagovat
blaugrana

To bude zhrzely fanusik Chelsea.

Reagovat
Svatej

Bylo to španělsky, jen to někdo přeložil, takže leda nějaká proChelsea televize ze Španělska

Reagovat
blaugrana

tak isto sa najdu prochelsea propagandisti aj v Spanielsku Mozno by sme ale vedeli poslat Erica Garciu, tiez ostrielany PL harcovnik. Vynika v hre rukami, ALE! ma ppci rozohravku

Reagovat
Svatej

To je v pohodě, raději nikoho než kohokoliv od vás, tu kvalitu vzadu nemáte zrovna uspokojivou

Reagovat
Gazdo

Araujo?

Reagovat
Svatej

Na něj rád zapomínám!

Reagovat
Svatej

Problém je, ze veškerý info k němu mám to jedno obdobi, kdy byl bidnej + mam dojem tvy info o tom, ze to byla spis vyjimka.z pravidla, ale dokonce anj pořádně neznám jeho herní styl mimo to, ze je to rváč

Reagovat
Gazdo

Tak biedny bol lebo hral na RB a je to proste stoper. A na stoperovi je fakt neuveritelny

Reagovat
Svatej

tak proc chcete Koundeho

Pique, Andreas, Araujo a Kounde je cvokarna pri 4 vzadu, pritom a i jeden z nich není pravým bekem plnohodnotně

Reagovat
Kluivert9

Araujo + Kounde základ, Garcia + Christensen backup, a Piqueho s jedním zápasem za 1,5 měsíce bych už ani nepočítal...

Reagovat
Svatej

Takze Christensen vymenil backup za backup, to je proste úlet

Reagovat
Gazdo

Pretoze realne iba Araujo ma na Barcelonu momentalne

Reagovat
Baronne

Pique už je mrdka, a Andreas kámo, to se ptáš vážně? Teď fakt má na základ jenom ten Araujo, připomíná mi Rudigera

Reagovat
Slavia10

Když nevyjde ten Kounde, tak byste mohli jít po Pablu Marim s Arsenalu, toho už vám určitě nikdo nevezme. Jestli se bude rozhodovat mezi vámi a Udinese, tak máte docela šanci

Reagovat
hornito

Reagovat
bandwagoner

Tohle je fakt trapná sága. Nejhorší je, že mi tenhle přestup byl celkem ukradenej a teď podvědomě chci, aby to klaplo a mi z toho nevyšli jako uplný dementi.

Snad to dnes skončí a mi se budeme soustředit na jiný cíle. Zajímal by mě ten Joško Gvardiol, protože mi přišlo, že ho Tuchel předtím dost chtěl.

Reagovat
Svatej

Už se pro nej rozjela slušná chválírna, takže čekám ze bude cílem 3, kde se bude spoléhat na to, že jeho klub bude dál držet pravidlo, kdy hráčům nestojí v cestě

Taky bych Koundeho radeji, ale vyhli jsme se Kimpembemu a Akemu, takže aspoň tohle vyšlo dobře

Reagovat
Slavia10

No abyste pak ještě splašený nenabídli rychle City 60 mega za Akeho

Reagovat
Svatej

Nestraš

Reagovat
bandwagoner

Reagovat
Slavia10

Gvardiol tohle léto s Lipska nepůjde. Red Bull ví, že ho i za rok, za dva prodá kolem 60 mega.

Reagovat
Kluivert9

Tak 60 bude Chelsea možná nabízet už letos...

Reagovat
Svatej

já četl 80, takže tohle je vlastně sleva

Reagovat
Slavia10

A Torres do 50 mega jako fakt nic ? Nikdo ho nevezme?

Reagovat
Svatej

Ja fakt nevím, vsude se o o něm mluví uz dva roky, ale pořád nikdo nešel nijak daleko, asi není nikdo tak moc přesvědčenej

Reagovat
Gazdo

Ved Torres sa sam vyjadril ze sa toto leto nikam z Villarealu nechysta

Reagovat
Talker

No právě, když víš, že za toho hráče dostaneš raketu i za 2 roky, tak není důvod přijít o jeho služby dříve, než je potřeba.

Reagovat
roman1978

S Lipska

Reagovat
Hristo Stoichkov

Gvardiol letos leda tak za 80, příští léto má mít klauzuli na 55 mega a to už o něj asi bude pěkná rvačka.

Reagovat
LeonardoUžoa

Není lepší dát 25 navíc, když ti nikdo nekonkuruje a podepíšeš jej teda na 100%? Když jej teda tak chceš.

Reagovat
Svatej

Tak zdroje ze Sevilly pry popiraji to dnešní ráno.

Jsme v tom pánové všichni az po usi, obe strany si už jednou držely vlastní koule a drsnacky vystoupily, tak to bude aspoň prdel, az to dojede do cile

Reagovat
bandwagoner

Já se nejvíc bojim toho, že až ho získá Barca, tak se nasereme a za "trest" jim neprodáme Alonsa.

Reagovat
Svatej

Však at zustane, stokrát radeji Alonso na lavce a Emerson tribuna než Alobso pryč a Emerson lavka

Reagovat
bandwagoner

Vždyť měl mít super hostovačku ve Francii, jak se k nám ani nechtěl v zimě vrátit Já respektuju Alonsův čich na góly a celkově jeho přínos v útoku, ale nejradší bych se zbavil obou a na lavičku měl někoho perspektivnějšího.

Reagovat
Svatej

Naopak, ta hostovacka byla zoufale průměrná a fans Lyonu byli spokojení s jeho odchodem, aby uvolnil misto někomu jinýmu

S druhou větou souhlasim,.jen jsem realista

Reagovat
bandwagoner

Aha Ja právě nevim, jak se mu dařilo. Ligue 1 vůbec nesleduju, ale měl jsem poci, že se o tom psalo pozitivně (což bylo v jeho případě překvapující).

Reagovat
Maximm9

Ja zase cetl, ze ta jeho sezona v Lyonu byla super. Vzdyt jak se nam zranil Ben, tak Chelsea ho chtela stahnout, ale Lyon ho nechtel pustit, ze je pro nich dulezity.

Reagovat
Talker

Taky bys nechtěl přijít v zimě o Alonsa bez náhrady. Prostě nechceš přijít o hráče, který pravidelně hraje, zvlášť základ, když jeho alternativy v rámci klubu jsou horší.

Reagovat
blaugrana

vraj chcete 28 za azpiho a alonsa...to veru nie

Reagovat
bandwagoner

28 čeho? To musí bejt nějakej zhrzelej požadavek v kontektu s Koundem.

Ale zase chápu Tuchela, když nechce Azpiho pustit hned a za drobný - zvlášť dokud nemáme náhradu.

Reagovat
Svatej

Tak pár dní zpátky dal Azpiho na úroveň Koulibalyho, takže ho ma za dělo pořád

Reagovat
bandwagoner

Tak to jsem nezaregistroval Azpi má určitě leadership a je to univerzál, ale snad i Tuchel musí vidět, že už tolik nestíhá.

Hlavně to pořád beru tak, že jsme sice aktivovali tu opci na další rok, ale v kontextu s tím, že je to profík a pro Chelsea dýchal, tak pokud vážně chce odejít, tak bych to nějak agresivně neblokoval.

Reagovat
blaugrana

je to blazon...Azpi je urcite solidny stoer, ale top uz to nie je

Reagovat
Svatej

Jako stoper v tříčlenným systému si myslim, ze dá poslední špičkovou sezónu, ale cokoliv mimo to uz top rozhodně není. Na RB je staromódní a pomalej, na RWB vůbec průser a CB v čtyřčlenný obraně nikdy nebyl a nebude..

Reagovat
blaugrana

prave preto sa zamyslam, preco ho Xavi chce...kedze si nemyslim, ze ustupi od 4 3 3 a na RB by bol fakt biedny a vyzeralo by to asi ako s Alvesom minulu sezonu

Reagovat
Svatej

Hur, Alves je fotbalista jako prase, Azpi je spis hladovej otravnej pes, jednoduše se k vam absolutně nehodí a krom mentality a liderstvi vam nemá na hristi co dát

Reagovat
Maximm9

Jeste umi skvele diskutovat s rozhodcima, aspon v nasich zapasech je u rozhodciho vzdycky jako prvni

Ja mu to treba preju tu Barcu. O titul v lize budou hrat, tak by mohl pridat dalsi trofej a pred koncem kariery si kopne jeste doma

Reagovat
Talker

Já bych byl nejradši, kdyby žádný další stoper už nepřišel. Máme dva, kteří by měli být minimálně srovnatelní, ne-li lepší, než ti, co odchází.

Takže 3-X-X můžeme hrát s těmi stopery tak jako tak. Pojdme se mrknout po hráčích, kteří nám umožní hrát i jiný systém nebo nám v tomto systému pomůžou hrát jiným stylem.

Protože v tuhle chvíli je to zkurvená nuda, na kterou se koukat moc nedá.

Reagovat
Talker

Z nějakého důvodu jsem si myslel, že jsme koupili už 2 stopery.

Reagovat
hornito

Reagovat
Gazdo

Reagovat
blaugrana

Ojo ojo! Kounde ficha por el Barca!

Reagovat
EaP

Nezaregistroval som, žeby už bolo hotovo

Reagovat
blaugrana

Je, len cakaju na neskorsiu hodinu, ked bude viac ludi stukat do telefonov a bude väcsia odozva.

Reagovat
EaP

What ? Aku hodinu ?

Reagovat
Svatej

Wtf

Reagovat
blaugrana

vsak vecer neee, vsetci nazhavení, stukajuci, refreshujuci zwitter inta, gugl + a cakajuci na Ojooo, Kounde culeeeer

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

Ani Barca nezaregistruje

Reagovat
LAM

Nikde nic nečtu.

Dle mě je to celý blbost

Reagovat
Visca el barca

Nebuď negouš

Reagovat
smazaný uživatel

Kounde !! Here we go to Chelsea!

Reagovat
smazaný uživatel

Kounde půjde do Barcelony. Tak to je. A my v Chelsea se můžeme jít opět klouzat s 20 body za prvním místem, protože pokud chceme těm nejlepším konkurovat, tak je potřeba ty hráče přivádět. Potřebovali jsme minimálně 2 TOP obránce, nejlépe 3 s tím, že odejde Azpi i Alonso, kteří na to nemají. Nic z toho se nestane. Do toho bylo potřeba mnohem lépe přeskupit ofenzívu. Spoléhat jen na Sterlinga je nesmysl. A to se také neděje. Zatím to u mě osobně vypadá na livesport, jelikož boje o TOP4 už mám pokrk.

Reagovat
Slavia10

Pokud bude Sterling jediná vaše posila, tak to hodně štěstí. Live a City jsou jasný. Tottenham a Arsenal mají za sebou možná nejlepší přestupní léto v historii, Tottenham má Conteho, Arsenal pokud koupí ještě záložníka a křídlo tak bude cokoliv než 4 místo selhání. United otázka, příprava skvělá ale ty hráči na celý rok náročné PL, ale asi je ETH o něco zvedne. West Ham dotahuje posily, kteří mají potenciál na velkoklub. AV posiluje. Jsem na vás opravdu zvědavý, jestli Sterlingem končite léto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono není o čem. Pokud chceme být nahoře, tak je jasné, co se musí stát. Mělo přijít 6 nových a velkých posil, abychom tomu dali jakýsi reálný začátek. Náhrady za Christensena a Rudigera. Zbavit se těch hráčů, kteří na to nemají (což je bohužel i Azpi a Alonso) a nahradit je třetím univerzálem. Hodil by se samozřejmě i střední záložník, protože na ty naše už není opravdu spoleh. A o útoku se ani radši nebavím. Tam byly potřeba rozhodně dvě křídla, TOP křídla a útočník, jako byl Jesus. Zatím z toho jsou chabé dvě posily, které nás opravdu nevytrhnou. Jako pro mě je to jasné, dal jsem si takové předsevzetí, že když ty posily nedojdou, tak nebudu trávit dvě hodiny u televize jen proto, abych viděl tu nemohoucnost a prohry s týmy, které máme pravidelně porážet a hlavně opět být 20 bodů za prvním. Na to je život opravdu příliš krátký. Ale ještě není konec přestupů, tak uvidíme. Štěstí, že je ten livesport

Reagovat
LAM

To EC zejtra bude za trest. Včera na tréningu v 8 večer 43 stupňů a při zápase má bejt 40. Tam to bude každej chtít mít rychle za sebou.

Reagovat
PanAu

From Sevilla football club the news that there is an agreement with FC Barcelona for Jules Koundé is totally denied , it is the most expensive sale of the club and the delay is due to the exchange of documentation .

- @cristobalsoria via @ColoraoSvq

If you ever see any news about Kounde that's not to Chelsea , it's a big lie . You guys chose to believe others than your own Chelsea sources . That Gerrard journalist guy is just making this up to please FCB fans . Even FCB president has told everyone that Kounde is going to ChelseaFc .

Už mě to nebaví mohl by si ho vzít Bayern místo Pavarda a bude klid.

Reagovat
Visca el barca

Chelsea připravuje dokumenty už 2 roky. Kounde směřuje do Barcelony. Smiřte se s tím

Reagovat
PanAu

Mně to je jedno, hlavně ať už je konec si ho kdyztak vezmeme příští rok od vás, až mu řeknete ze si musí snížit o 50% nebo táhnout.

Reagovat
Messiáš

Prodáme Chelsea, kterou po tomhle přestupáku vlastníme

Reagovat
CHONG

Vy za chvíli nebudete vlastnit nic

Reagovat
Pinturicchio

Za chvíli říkáš.

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
Visca el barca

Ale opět to na vás stačilo

Reagovat
CHONG

Někdo slaví double, někdo výhru v předsezónní přípravě

Reagovat
Kluivert9

Plánuješ letos opět hrát Money League?

Reagovat
Messiáš

Ale jo, asi to zkusim. Komu posilam chechtaky ? :)

Reagovat
Kluivert9

Jako vždycky Miguelovi, hodil jsem ti to do zprávy.

Reagovat
Messiáš

Diky moc ;) a ty jdes do toho? Vidim, ze dost lidi vaha, byl bych rad, kdyby nas aspon 15 bylo, ale chapu, ze to musi nekdo odspuntovat, tak mu to dneska poslu :)))

Reagovat
Kluivert9

Váhám no, ale pokud budou ceny jen pro první 3, tak na to seru...

Reagovat
Messiáš

oki, no asi teda taky pockam. Na prvni 3 se nedostanu, nevadi mi to uplne dotovat, ale radeji bych, aby se to podobalo spise predchozim rocniku. (zvladl bych to bez charity a manazera mesice, ale chapu, ze je to 100 lidi-100 chuti) :))

Reagovat
Kluivert9

Tak už jsem to poslal, co ty?

Reagovat
Messiáš

Bude to u me na posledni chvili. Ale asi poslu behem zitrka/patku. Uplne se mi to nehodi, jelikoz platim dovolenou a mam i ted jine neocekavane vydaje, ale fanta me bavi. Tak to nejak vymyslim. Kdyby nahodou, muzu te pripadne vyuzit v patek na short notice na poslani kodu ligy (az bych poslal potvrzeni o platbe? :) )

Reagovat
Kluivert9

Jo, klidně

Reagovat
Pinturicchio

Meske, pyco, Barcelona krachuje a místní Cules to obhajují. To je nelidský. #jirkalunak

Reagovat
blaugrana

daj si tabletku

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Pinturicchio

A ty pár songů na Spotify, ať má Lewandowski aspoň na stravenky.

Reagovat
blaugrana

kupil som ti tabletky cez edenred kartu a body z nakupu poslap Lewowi

Reagovat
Pinturicchio

♥️

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
madridcan

Militao asi zabudol, že keď hrá v Amerike, tak nemusí byť Raphinha spoluhráč

Reagovat
madridcan

https://youtu.be/9TwvXReXROQ

Rudiger už sa tešim To bude 5-6 červených na voľnobeh

Reagovat
Maximm9

To jsem si myslel, kdyz hral za nas. Dokonce jich par i mel dostat, ale umi v tom chodit, nikdy snad zadnou nedsotal

Reagovat
Rattlesnake

Araujo v klinči Rudigerem - to byl normální řecko-římský zápas tyve

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa neustále v Miami bučalo na Piqueho?

Reagovat
madridcan

Lebo hral v Las Vegas

Reagovat
roman1978

Protoze ve Vegas milují Shakiru.

Reagovat
Visca el barca

Vinicius je hrozný gumídek

Reagovat
madridcan
Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nizzie

Reagovat
O.Giroud

Kricali Shakira, takze...

Reagovat
Salfovic

Počítají se přáteláky do celkové bilance El Clásica ?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Jo a násobí 5

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ Perez proste zaspal posledné roky čo sa týka Ofenzívy...Takto Real Barce konkurovať nemôže...Mali by dotiahnuť aspoň Saneho a náhradu za Benzemu napr RDT...Laporta to spravil fenomenálne napriek zlej situácii dotiahol Top posily a to ešte im príde minimálne Kounde...

Reagovat
smazaný uživatel

Zadny nakupy nemuzou nastat dokud se neprodaji hraci ze soucasnyho kadru. Real ma momentalne v acku 26 hracu. Zaregistrovat muzou jen 25. Reinier odejde na hostovani, ale i tak bude Real furt presne na tech 25. Nikdo z toho zbytku hracu, ktery by se idealne meli prodat (Mariano, Mayoral, Odriozola, Ceballos, Asensio) ale odejit nechce. Ja si jsem jisty, ze v momente kdy se 1-2 hrace podari prodat, tak nekdo novy jeste prijde.

Reagovat
EaP

Len či zodpovedajúca kvalita aj bude k dispozícii. Ostatne, nevidím veľký rozdiel v tom, predať Mayorala, Odriozolu , Asensia či Ceballosa s Marianom a dotiahnuť trebárs toho RDT. Nieje najmladší a už za veľké kluby hral. No v žiadnom mu to nesvedcalo. To fakt niesú nákupy hodne konkurencie pre Benzemu či aspoň byť plnohodnotný zaskok. Mať napríklad dvojku Auba , Lewa znamená , že aj ak by Lewa dlhodobo vypadol, Auba tie góly dávať bude. On to už ukázal počas jari. A to je podľa mňa zaskok hodný kúpi , kde je aj ozajstnou konkurenciou. Podobne ako Raphinha je momentálne plnohodnotná konkurencia pre Dembeleho a môžu sa obaja posúvať výkonmi. Depay s Fatim budú tlačiť na Ferrana aby sa zobudil atď. Tak si predstavujem konkurenciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych osobne chtel nejakyho starsiho hrace, kterymu nebude vadit sedet na lavce, ale kdyz nastoupi, tak ty goly da. Spojoval se s nama Dzeko. Nebo treba Cavani jeste nikde nepodepsal. Typologicky takovy hraci mi jako jediny davaji smysl jako backup za Benzemu. Kupovat mladika nebo hrace na vrcholu sil nedava smysl, protoze Benzema toho hrace stejne na hriste nepusti, takze ten hrac bude hnit na lavce. Ta pozice backupu za nim je v podstate neexistujici mimo jednoho specifickyho pripadu - a to kdyz se Benzema zrani.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele