Atlético Madrid po sezoně přijde o kanonýra Griezmanna

14.05.2019, 23:17
Aktuality
Atléticu Madrid se po letošní sezoně ze značné části rozpadne dlouhodobě skvěle fungující obranná linie a jednu velmi citelnou ztrátu zaznamená rovněž v útoku. Na odchodu je nejlepší střelec Antoine Griezmann, francouzský reprezentant potvrdil, že víkendový duel s Levante bude jeho posledním v dresu klubu z hlavního města Španělska...

"Bylo to neuvěřitelných pět let, děkuji Vám za všechno. Chtěl bych říct fanouškům, kteří mi vždycky projevovali dostatek lásky, že jsem se rozhodl odejít, abych viděl i jiné věci a vyzkoušel si jiné výzvy," sdělil mistr světa z loňského roku ve videu zveřejněném na vlastním twitterovém profilu.

"Pravdu je, že to bylo složité, ale cítím, že něco takového potřebuji a rád bych všem poděkoval za lásku, kterou jste mi v průběhu uplynulých pěti let projevovali," dodal.

28letý Griezmann v minulosti střílel branky v dresu Realu Sociedad a do Madridu přišel v červenci 2014 za třicet milionů eur. Tuto sumu Atléticu bohatě splatil, ve 256 zápasech dal 133 gólů a přispěl k triumfu v Evropské lize, k němuž se spoluhráči přidal výhry v evropském a španělském Superpoháru.

O Griezmanna se již delší dobu zajímá Barcelona a podle některých zpráv je připravena aktivovat výstupní klauzuli zakotvenou v kontraktu francouzského záložníka, suma je nastavena na 120 milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (624)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele