Atalanta před sebou má dvě finále. Je to historická událost, míní Gasperini

10.05., 11:13
Aktuality
Gian Piero Gasperini (© AFP)

Atalanta už několik let patří mezi kluby, které není radno podceňovat a po italské scéně si letos zjednává respekt i na evropské. Klub z Bergama je ve finále Coppa Italia a o trofej si zahraje i v Evropské lize, včera doma nedal šanci Marseille.

"Je to neuvěřitelné nejenom pro nás, ale i pro všechny občany Bergama. Je to neskutečné, na něco takového jsme nedokázali ani pomyslet, fanoušci úplně zešíleli. Každou sezonu začínáme s tím, že se chceme zachránit a je neuvěřitelné, kam až jsme se dostali," raduje se prezident Antonio Percassi.

První vzájemný duel z minulého týdne přinesl remízu 1:1, semifinálová odveta už měla jednoznačný průběh a Olympique od začátku tahal za kratší konec. Atalanta svou převahu přetavila i ve tři branky, po půlhodině hry se trefil Ademola Lookman, v úvodu druhé půle na něho navázal Matteo Ruggeri a v páté minutě nastavení vše zpečetil El Bilal Touré.

"Můžeme snít s otevřenýma očima, postoupili jsme do finále a nezapomenutelný moment si užili před vlastními fanoušky. Já sám jsem strašně pyšný, rodiče se kvůli mojí kariéře hodně obětovali a tenhle úspěch věnuji jim. Od zítřka ale už budeme myslet jenom na ligu a finále," slibuje autor druhé trefy Ruggeri.

"Dal jsem svůj první gól za Atalantu na domácím trávníku. Je to fantastický příběh, začali jsme v základní skupině a postoupili až do finále. Pokusíme se dostat Leverkusen do potíží, ale na to zatím nemyslíme, snad budeme takhle pokračovat," doufá.

Finále Evropské ligy mezi Atalantou a Leverkusenem je na programu za dvanáct dní a hrát se bude na Aviva Stadium v irském Dublinu. Atalanta je přitom stále ve hře na všech frontách - v Serii A bojuje o čtvrtou příčku a ve finále Italského poháru se už příští týden (15.5) střetne s Juventusem.

"Máme za sebou spoustu zápasů a není snadné vždycky podat optimální výkon, dnes se nám to ale povedlo. Už ve středu jsem říkal, že nám pomůže atmosféra v celém městě a hráčům to dodá energii. Tohle byl speciální zápas a hráči podali nejlepší možný výkon," nešetřil chválou kouč Gian Piero Gasperini.

"Finále je historickou událostí, pro klub jako Atalanta se jedná o něco neuvěřitelného. Někteří považují za nezbytně nutné spuštění Superligy, příklad Atalanty ale dává naději i všem ostatním. Fotbal je nepředvídatelný a proto je také tak krásný," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (23)

Přidat komentář
gunkskunk

I když mi hráči Atalanty přijdou mnohem méně sympatičtí v porovnání s érou Iličiče a Gomeze musím stále smeknout jak bravurně je dokázali zastoupit novými hráči... Přesto si budu svou mantru opakovat znovu a znovu prime time Iličič byl světová třída, kvůli němu jsem koukal každy možný západ Atalanty. Stýská se mi!!!

Reagovat
drevak2

Ta jeho hoe by zasloužila na pranýř, dívat se na Iličiče v tom formě byla radost.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Rudnevs

Po asi každom góle spravil z rúk srdiečko pre jeho ženu a deti. Prečo sa toto stalo, nechápem. A ak je pravda to, čo hovoria médiá, tak mi je Ilicica velmi luto. A nie len ako futbalistu, ale aj ako chlapa a ako človeka. Toto si nikto nezaslúži.

Reagovat
Largo

Reagovat
sergi

Reagovat
gunkskunk

A ona ta manželčina nevěra přišla ještě v době covidu, který sám o sobě jak Begamo tak Iličiče silně zasáhl... Co já si ale pamatuji tak on však mývával sklony k depresím a úzkostem i dříve. Ta smrt Astoriho, jeho spoluhráče a kamaráda, Iličiče extremně zasáhla. V tu dobu se zmiňoval i jeho patologický strach ze smrti. O to více nechápu jak mu to mohla jeho manželka provést, (ona co si budeme povídat ještě ani nebyla nějaká super šik modelka...). A pro Iličiče byla rodina tím nejdůležitějším, myslím, že i jeho pozdní vzestup kariéry mohl být právě zrovna tím rodinným a odpovědným životem způsoben. Každopádně plačící Gasp je něco co hýbe i se mnou: https://youtu.be/oEcrlFxYGfw?t=159

Reagovat
Rudnevs

Fuh.. Gasperini.. to je silné, to uznávam. Úprimne, kebyže nehrajú zrovna proti Leverkusenu, tak by som Atalante tú EL veľmi prial.

Reagovat
Rudnevs

A pravda no, sú aj krajšie ženy veru, keď som si ju teraz vygooglil Častokrát to funguje tak, že práveže tie najkrajšie sú verné a nejaka takáto insecure priemerná ženská je tá, čo si musí niečo dokazovať…

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Pipo123

Je to smutné, zároveň ma prekvapuje ako moc ho to položilo

Reagovat
Rudnevs

Mňa ani úprimme nie, pozri komentár nad tebou. Pokiaľ bol citlivejší typ a rodina pre neho bola všetko, tak to zabolí extrémne. Úprimne možno by som na tom bol podobne.

Reagovat
Elliasson

Otázka je, jestli to tak vůbec bylo. Někde jsem četl, že to je totálně vymyšlený příběh.

Reagovat
Largo

Reagovat
Mönchengladbach

Porazit korupční křivácké humusáky ve finále Coppy je morální povinnost. Ale double by byl super.

Reagovat
Largo

Snad jim to vyjde ve finále proti Bayeru! Za calcio! (A Řím v Lize mistrů )

Reagovat
Truffaldino

Podle mě jim to vyjde. Jenže Bologna d*mr*á zbytek sezóny a budeme mít smůlu.

Reagovat
Largo

Snad ne, přijdou mi zralý. Hodně napoví teď duel s Neapolí, pak mají Juve. To se dá uhrát, nebo totálně pokazit.

Reagovat
FORZAMILAN

Jak já jim to přeju

Reagovat
Moshe Dajan

Nerozumím tomu, proč tohoto KRÁLE nechce žádný velkoklub ve sračkách. Z MU by do půl roku udělal stroj a navíc má vlasy.

Reagovat
Rudnevs

Druhá vec je, či by on o niečo také stál a či by chcel prísť o tie vlasy

Reagovat
Truffaldino

Gasp potřebuje čas a potřebuje hráče, kteří budou akceptovat jeho dril a náročné tréninky. Jemu nejvíc vyhovují hráči, kteří si jsou vědomi vlastních nedostatků a o to víc pracují. Zároveň nemluví anglicky, takže minimálně do Anglie určitě nemůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele