Argentina zakončila skupinovou fázi výhrou, do play-off ji doprovodí Kanada

30.06., 09:16
Aktuality
Argentinští fanoušci (© AFP)

Reprezentanti Argentiny bez odpočívajícího kapitána Lionela Messiho a potrestaného trenéra Lionela Scaloniho zakončili základní skupinu mistrovství Jižní Ameriky výhrou nad Peru. Oba góly obhájců titulu dal v Miami Lautaro Martínez. Do čtvrtfinále úřadující mistry světa doprovodí Kanada, která remizovala s Chile.

Martínez nastoupil poprvé v základní sestavě a oba góly dal až po přestávce. Skóre otevřel ve 47. minutě, druhou trefu přidal tři minuty před koncem a se čtyřmi zásahy vede pořadí střelců Copy América. V 72. minutě navíc Leandro Paredes neproměnil penaltu.

Argentina měla už před zápasem jistotu postupu, proto šetřila řadu opor včetně kapitána Messiho, který má problémy se stehenním svalem. Pro čtvrtfinále proti druhému celku skupiny B už by však měl být připraven.

Argentina se také musela obejít bez trenéra Scaloniho na lavičce. Šestačtyřicetiletý kouč dostal jednozápasový distanc za pozdní nástup týmu k druhému poločasu úvodního utkání na turnaji proti Kanadě.

Právě Kanada doprovodí Argentinu do čtvrtfinále poté, co bez branek remizovala s Chile. Postup jí navíc usnadnilo vyloučení Gabriela Suaza už ve 27. minutě. V play-off ji čeká vítěz skupiny B. V ní má jistý postup Venezuela, o zbývající místo si zahraji Mexiko a Ekvádor.

Argentina vyhrála základní skupinu se stoprocentní bilancí devíti bodů, Kanada na druhé příčce nasbírala čtyři body. Chile skončilo se dvěma body třetí a Peru s jedním bodem poslední.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Argentina
3
3
0
0
5 : 0
9
2
Kanada
3
1
1
1
1 : 2
4
3
Chile
3
0
2
1
0 : 1
2
4
Peru
3
0
1
2
0 : 3
1

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Modroočko

Peru a Čile bez gólu, veľká hanba. Hlavne u Čiľanov nechápem, ako u nich môže byť ten generačný prepad až taký výrazný.

Reagovat
veikko

Ostuda to jednoznačně je. Viděl jsem první poločas Peru - Kanada a musím říct, že Kanada absolutně neumí bránit, to byla vážně tragédie. Jenže když se Floresovi a Lapadulovi doslova motá míč pod nohama, a to mají být asi nejlepší ofenzivní hráči Peru, tak je to prostě neřešitelný problém. No a Chile to do*ebal Suazo, tam není o čem. Jinak Kanada fakt totální haluz, teď ještě dostanou do čtvrtfinále Venezuelu...

Reagovat
Di Stéfano

16. Titul je na ceste .

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Txapeldun

Ten pavouk je pro Argentinu hodně milosrdný, teď jen otázka, jestli padne ve finále

Reagovat
Novak.Usykovic

To je přesně to, co jsem psal v článku Gruzie vs Portugalsko. V tomto věku patetický, po gólech lačnící CR7 musí hrát i třetí zápasy v rozhodle skupině, ve kterém se ještě ztrapní výkonem.... Musí objezdit vše jako VW golf.

Naopak Rolce Royce Messi nepotřebuje hrát a nahánět statistiky jako beta ve třetím nic neřešícím zápase. A to CR7 ani nedal goal Gruzii, takže si ještě zhoršil svůj obraz ..... Cringe.

Tímto zdravím uživatele Mishko. Hihi.

Reagovat
Inter Eterno Amore

goal

Reagovat
drussbarb

Vypadá to jak text ruské AI z nějaké trollí farmy

Reagovat
Jordi Alba

Uruguay s Brazílií očividně nevyhnutelný.

Reagovat
Di Stéfano

To si neskutočne rad pozriem

Reagovat
jumlsom

Cením že nesleduješ nej repre turnaj světa, tak snad protestuješ i proti Euru.

https://snowrider3d.com

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele