Argentina vykročila za obhajobou titulu na Copě América výhrou nad Kanadou

21.06., 09:14
Aktuality
Lautaro Martínez (© AFP)

Argentinci vykročili za obhajobou titulu na Copě América výhrou 2:0 nad Kanadou. Na stadionu v Atlantě, který kvůli špatnému povrchu kritizovaly oba týmy, se Messi podílel na obou gólech pro Juliana Álvareze i Lautara Martíneze. Favorit se prosadil až ve druhém poločase.

"Věděli jsme dobře, že to bude těžký zápas. V první půli jsme dostali málo prostoru, ale byli jsme trpěliví, dobře drželi míč a nakonec se prosadili," řekl osminásobný držitel Zlatého míče Messi, jenž za tři dny oslaví 37. narozeniny.

Álvarez se prosadil čtyři minuty po poločasové pauze, Martínezovi poslal ideální přihrávku Messi v 88. minutě. Kapitán úřadujících mistrů světa si připsal také rekordy. Vylepšil vlastní maximum v počtu asistencí o osmnáctou a 35. zápasem na jihoamerických šampionátech překonal rekord, o který se dosud dělil s chilským brankářem Sergiem Livingstonem.

"Důležité je, že jsme začali vítězstvím," řekl Messi a narážel na úvod předloňského MS v Kataru, kdy jeho celek podlehl senzačně Saúdské Arábii 1:2. Po úvodním zaváhání ve skupině nicméně došli Argentinci až ke zlatu. Dalšími jejich soupeři ve skupině A budou Peru a Chile. Ze čtyř čtyřčlenných skupin postoupí vždy dva týmy do čtvrtfinále.

Copu América hostí Spojené státy jako test před mistrovstvím světa 2026, které uspořádají společně s Mexikem a Kanadou. Deset jihoamerických týmů doplnilo šest hostů z konfederace CONCACAF, jež sdružuje země Severní a Střední Ameriky a Karibiku.

Atlanta však čelila za stav trávníku velké kritice. "Hřiště bylo katastrofální," řekl argentinský brankář Emiliano Martínez. Trávník položili organizátoři na tradiční umělý až po sobotním zápase MLS. "Díky bohu, že jsme vyhráli, jinak by to byla laciná výmluva. Ale hřiště vážně nebylo dobré," dodal kouč Lionel Scaloni.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Ti z toho udělali hroznou bramboračku, at tam zařadí všechny týmy z J a S ameriky + karibik nebo at se na to vyserou a jsou tam jen týmy z jižní ameriky jako to bylo původně.

Reagovat
JeséRodriguez

Naopak, je to super...lepší, než když tam byl Katar nebo Japonsko

Reagovat
alias

Reagovat
Kejza

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Překvapuje mě, že v době konání Copy není přerušena MLS, vždyť na ní musí hrát obrovské množství hráčů z MLS.

Reagovat
Salfovic

A kvůli tomu přijde Bucha o zápas s Messim

Reagovat
alias

Překvapivě se hraje i brazilská...jinak Argentina mohla vyhrát klidně o pět branek, něco jako Španělsko včera. Ostuda , že to nikdo u nás oficiálně nevysílá, jsme zase jediní exoti široko daleko...to u nás vedou ty sportovní stanice nějací sportovní neandrtálci, že tohle nevysílají?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Hurrikane

Naštěstí nějaké zápasy mají Slováci na tom jejich Športu..

Reagovat
Mig21

Je možné u nás sledovat na RTVS Šport zápasy Copa América 2024?

Reagovat
Hurrikane

Já mám Podu a ten program mám.

Reagovat
Mig21

Kde, jak a za kolik se dá u nás sledovat RTVS Šport?

Reagovat
Hurrikane

To já nevím, opakuji, že já mám Podu jako TV operátora a ten Šport je v základu. Mrkni na internet..

Reagovat
Mig21

Díky moc!

Reagovat
Kejza

Reagovat
Novak.Usykovic

Copa má nejspíš podobně malou reputaci jako hokejové MS.

Počítal jsem to a na letošním MS v hokeji v Praze byli asi jen 3 hráči z TOP20 nejlepších hokejistů světa. Pak se ovšem nabízí otázka, proč se to jmenuje MS? Je to shit a regionální pouťák. V době konání NHL a bez Rusáků to není regulérní MS. České vítězství je tak nepříliš cenné.

Reagovat
jsemdement

Ono se to může klidně jmenovat Sranda Brusle, to je čistě na nich .

Reagovat
oli9

Vždyť na Copu není ani kvalifikace ne?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Rád bych viděl tu tvoji top 20...ale samozřejmě máš pravdu

Reagovat
Pharrell

To byl celkem dobrý match . Ale šance měli oba tak na 2 zápasy . To měli skončit minimálně tak 3:1,4:1 . A ne “jenom” 2:0 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele