Ancelotti mladší s díky odmítá nabídky. Jednou tu chci být hlavním koučem, pronesl

31.05., 20:47
Aktuality
Davide a Carlo Ancelotti na lavičce Realu Madrid. (© DPPI via AFP)

Už delší dobu se zbavuje přezdívky "tátův kluk". Davide Ancelotti, potomek Carla Ancelottiho, zatím s díky odmítá nabídky, které by mu umožnily odstartoval kariéru hlavního trenéra. Přijít o něj nechce ani vedení Realu Madrid, které si dobře uvědomuje, jak moc důležitý pro chod prvního mužstva mladý Ital je.

Když Pep Guardiola oznámil svůj konec v Barceloně, jmenoval Sandro Rosell jeho nástupcem Tita Vilanovu. Tehdejší prezident Blaugranas odvážným krokem překvapil i samotného Guardiolu. Na slavné trenérské křeslo se měl totiž usadit jeho asistent.

Tito před angažmá po boku Guardioly patřil mezi nejlepší trenéry vyhlášené barcelonské akademie, a to i díky skvělému vztahu s tehdejším mladíkem z Rosaria Lionelem Messim. Zbytek už je historie. Vilanovovi se splnil sen, byl jmenován hlavním trenérem svého milovaného klubu, načež dokázal ovládnout La Ligu s rekordními 100 body.

Na podobné povýšení momentálně aspiruje ve druhém španělském velkoklubu Davide Ancelotti, syn slavného Carla, jenž je v současnosti považován za nejslavnějšího asistenta trenéra na světě.

"Mám tu smlouvu až do roku 2026 a mým cílem je tu být jednou hlavním koučem," odpověděl Davide na otázku, zda by zvážil nabídky od ostatních evropských klubů, které by ho chtěly na své lavičce.

Posledním zájemcem o mladého Itala je Remeš, která se po prvním odmítnutí nevzdala a ve snažení hodlá pokračovat, dokud se nedočká kýženého výsledku. "Jakmile začne trénovat sám, myslím si, že mu to bude vyhovovat," pronesl na adresu svého potomka "Don Carlo".

Carlo není jediný, kdo si uvědomuje, jak moc důležitý je pro Real jeho syn. Ve skutečnosti to byl právě Davide, kdo v posledních minutách prodloužení proti Manchesteru City sepsal seznam možných penaltových střelců. "Když zbývalo pět minut do konce, začal jsem přemýšlet o možných penaltových exekutorech, a když zápas končil, napsal jsem si je na kus papíru a mluvil o nich s otcem," prozradil čtyřiatřicetiletý Ital.

A když bylo tažení Realu Madrid Ligou mistrů opět velmi blízko konci, byl to zase Davide, který přišel s nápadem poslat do hry Joselua. Španělský útočník se v odvetném zápase proti Bayernu Mnichov blýskl dvěma góly v 88. a 91. minutě, které zabránily vyřazení Los Blancos. "Nakonec jsme se rozhodli společně," přiznal po zápase s úsměvem zkušený Carlo.

Davide už je připravený na novou vývzu, ale Florentino Pérez ho nechce nechat odejít před vypršením smlouvy. Prezident Realu Madrid je bezpochyby přesvědčen o jeho důležitosti. Vědomi si toho jsou i hráči. "Jak důležitý je trenér? No, jak on, tak jeho kolegové mají obrovský podíl na našich úspěších," uvedl Dani Carvajal.

To, že jeho kvality jsou nezpochybnitelné, potvrdil i Javi Martínez, který pod nimi působil v sezoně 2016/17 v Bayernu Mnichov. "Davide je velmi dobrý a dodává Carlovi to, co o moderním fotbale neví," řekl bývalý španělský hráč.

V sobotu před sebou Davide má druhou zkušenost s finále Ligy mistrů, které jako aktivní účastník zažil už proti Liverpoolu. A třeba po ní už přestane být brán jen za "tátova kluka".

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Raffaele R. Riverso

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Chybělo málo, litoval Hummels. Znovu se podle něho ukázala kvalita Realu
02.06., 14:12
Nejlepší noc mého života, radoval se Bellingham
02.06., 13:15
Kroosovo triumfální loučení, německý záložník se s několika spoluhráči dotáhl na legendárního Genta
02.06., 12:11
Terzić byl spokojen s výkonem, chyběl mu klid v klíčových okamžicích
02.06., 11:43
Na tohle si nezvyknete, jásal po dalším triumfu Ancelotti
02.06., 09:54
Real Madrid ve finále Ligy mistrů porazil Dortmund. Bílý balet spasil netradiční střelec Carvajal
01.06., 23:00
Statistické zajímavosti před finále LM: Hummels panem nepostradatelným, Vinícius Júnior může napodobit Figa
01.06., 11:13
Milovaný i nenáviděný Vinícius Júnior. Talentovanému Brazilci pomáhá krajan Ronaldo
01.06., 08:24
Zlatý míč? Nepřemýšlel jsem o něm. Vyhrát Ligu mistrů je to nejlepší, uvedl Vinicius Junior
31.05., 17:40
Čtrnáct bitev Dortmundu a Realu v Lize mistrů: Když se narychlo hledala náhradní brána
31.05., 15:02
Čekají nás absolutní mistři, uvědomuje si Terzič před finále Ligy mistrů
31.05., 12:52
Štika z Dortmundu se pokusí o druhou trofej, Real cílí na patnáctou
31.05., 11:36
Jsem tu více jak 12 let, Dortmund je pro mě vším, nemůže to být jinak, řekl loučící se Reus
31.05., 09:20
Sancho ve finále Ligy mistrů ukáže, že je opravdu zpátky, nepochybuje Kehl
30.05., 11:11
Bellingham před finále Ligy mistrů: Nechci promarnit ani vteřinu, bylo by hloupé schovat se
29.05., 12:22

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

> V sobotu si Davide proti Dortmundu odbude premiéru ve finále Ligy mistrů. A třeba po ní už přestane být brán jen za "tátova kluka".

Dělá Carlovi asistenta už od roku 2016 a byl i u výhry ve finále před 2 lety.

Reagovat
Bakary3

Nechci ho shazovat, ale článek takovej... Že začal 5 minut před koncem přemýšlet a napsal na papír střelce penalt... Jo, Carlo totiž v tu dobu koučoval.

Že ho napadl Joselu... No tak to Carlo by ho tam asi nedal jinak...

Teď se veze u úspěšného týmu a vše vlastně zaštíti Carlo, všemu da razítko.

Nyní to od něj neznamená nic.

Až jednou začne sám, tam pojede od nuly.

Reagovat
imp.

Neni pravda, Davide ma jako asistent obrovsky pravomoce a dlouhodobe se to o nem vi. Carlo samozrejme ma vzdycky posledni slovo, ale Carlo je spis man manager - stara se o tym, nejakou harmonii, logicky vede tym v zapasech atd., ale Davide resi ty technicky veci - taktika, standardky, vedeni treninku, vedeni ostatnich koucu atd. A dela to dobre. Neni to zadny zazrak, co se tedka vyloupl, ta chvala na nej jde uz nekolik let.

Reagovat
Bakary3

Ano, já jsem o něm četl už dříve.

Jednak ta moje kritika trošku mířila na ty dvě zmíněný věci v článku, které mají být o něčem vypovídající a podle me zas tak nejsou.

A pak, tohle všechno je hezky, ale sorry, zatím si prostě pro mě pořád hraje pod záštitou svýho taty. Jednou se ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Mateo16

slovo ma aj pri striedaniach a velke plus ze sa rozhoduje na zaklade štatistik a videa / ktoré ma La liga dostupne od Microsoftu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele