Alabovo koleno stále není v pořádku, obránci hrozí i nucený konec kariéry

Dnes, 14:51
Aktuality
David Alaba (© NurPhoto via AFP)

David Alaba od loňského prosince laboruje se zraněným kolenem, několikrát musel odložit návrat a v pořádku není ani v tuto chvíli. Zahraniční tisk začíná spekulovat o tom, kdy se rakouský fotbalista znovu objeví na trávníku, vyloučen není ani nejhorší možný scénář.

32letý fotbalista je mimo hru od prosincového souboje s Villarrealem, během něhož si přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil meniskus. O několik dní později absolvoval operaci a v květnu se podrobil dalšímu chirurgickému zákroku.

Už před několika dny se ve Španělsku objevily informace o dalším odložení návratu až na leden a jejich základem je dění ze druhé poloviny minulého týdne. Ve čtvrtek Alaba začal s lehkým tréninkem a od té doby si opakovaně stěžoval na bolesti způsobované chrupavkou, která se tře o kost. V krajním případě by vše mohlo vyústit až v předčasný odchod do důchodu.

Alaba prošel mládežnickými akademiemi Austrie Vídeň a Bayernu Mnichov a v prvním týmu bavorského klubu strávil více než deset let, než v červenci 2021 kývl na nabídku Realu Madrid. Desetinásobný rakouský fotbalista roku se hned desetkrát stal mistrem Německa a ve své sbírce má i dva španělské tituly, hned čtyřikrát pozvedl nad hlavu ušatou trofej pro šampiona Ligy mistrů.

Alaba nestrádal ani na mezistátní scéně a na svém kontě má 105 startů a patnáct branek v rakouské reprezentaci.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (30)

Přidat komentář
Tuxedo

Ten už je RIP.. škoda ho

Reagovat
doocetung

Ten už je RIP in peace*

Reagovat
SunFells

*ripped in pieces

Reagovat
vagneris

*raped in pieces

Reagovat
Bucky

Neskutečná škoda. Jeho vazy už musí být jen provázky držící silou vůle, vzhledem k tomu, kolikrát už je měl natržené, utržené nebo jinak poškozené. Tam už nemůže být nic k opravě. Přitom z pohledu fanoušků jeden z nejméně doceněných hráčů v současném fotbale. Tak univerzální schopnosti má fakt málokterý fotbalista.

Reagovat
Mateo16

Kto by to povedal

Už pred zranením bol kondičné na tom dosť zle a teraz po roku ďalšej pauzy je to na KO

Ešte pozerám ze ma 2 najvyšší plat 432k /w

Reagovat
Uwe háže buly

Tak teď už to asi zaplatí pojišťovna ne

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mönchengladbach

Škoda ho, jeden z nejsympatičtějších rodilých Vídeňáků, co znám.

Reagovat
Neutron

Za mna Waltz

Reagovat
ACSeRw!n

konec kariery no.. ale to uz prekvapi malokoho

Reagovat
Tuxedo

Brazilčania zvyknú po 30-tke odchádzať ..

Reagovat
Neutron

Vtip…

Reagovat
janinho

pred sezonou som hovoril, ze je cisty fail v lete nekupit stopera. alaba dlhodobo aut (v tom veku uz len idiot moho cakat, ze sa este vrati do topky), nacho odisiel a nahrada... zaskakujuci Tchouameni...

neviem ci si boli taki isti, ze pride Yoro alebo co, ale staci ze sa zajtra zrani Rudiger a do obrany sa moze postavit rovno Carlo.

a v tejto situacii odmietneme kratkodoby kontrakt pre Ramosa... aj keby tam bol len ako motivacia pre mladych, tak urcite by nam to pomohlo. ta hrdost pereza je niekedy na skodu. pritom mbappe s nim vyjebal ako nikto, ale o 2 roky si ho znova mojkal jak svojeho.

Reagovat
Breze

Na co by nam bol dalsi hrac, co sa po dvoch zapasoch zrani a vypadne na x mesiacov? To radsej nech daju sancu nejakemu dorastencovi.

Reagovat
janinho

jedneho mame, lezi s ACL na rehabkach.

ramos minulu sezonu odohral za sevillu 3300 minut. to je hrac ktory odohra 2 zapasy a vypadne na X mesiacov? tolko u nas odohral carvajal vratane europy. neboj nic, pri tomto mnozstve zapasov sa mozno tych dorastencov v zapasoch dockas. ale ci je to lepsie riesenie uz nech si kazdy spocita sam.

Reagovat
Breze

Teraz mal sice posledne dve sezony dobre, ale predtym zase dve sezony takmer komplet premarodil. Pricom on v tych poslednych rokoch bol fakt dost nachylny na zranenia a pri jeho veku je velka sanca, ze zase raz skonci na marodke, je to ako hod mincou.

Reagovat
Cracker10

Proto snad mate akademii ne? Kurva furt kupovat pokemony, desny.

Reagovat
misinho7

no v tej akademii bola nahrada Joan Martinez ktory mal uz v 16 ist do acka ale bohuzial tiez v lete ACL..a dalsi talent Jacobo Ramon je tiez stale zraneny..cize uz neni ani koho brat

Reagovat
Cracker10

Aha tak to jsem nevedel tak to byste meli v zime nekoho koupit.

Reagovat
kaja900

v akademii jsou dvě možnosti a oba taky zraněný, ta obrana se nám rozpadla úplně celá bohužel

Reagovat
Robbie

Mě se nikdy nelíbil jako stoper

Reagovat
772jozef

Čoskoro tam príde pochovať svoju kariéru aj TAA

Reagovat
misinho7

Alabu ale skoda, velky sympatak hned zapadol a bol dobry. Ale toto uz vyzera velmi zle. Musia v zime riesit naozaj toho stopera lebo takto to nejde.

Reagovat
Front hell

Tak snad zainvestujete ať neotravujte ohledně Saliby

Reagovat
misinho7

neviem dokedy ma zmluvu Saliba ale pokial mu nekonci v najblizsej dobe tak Floro za stopera isto nebude davat sialene ciastky to neni jeho styl.

Reagovat
kaja900

Furt se odkládal jeho návrat a nakonec tohle.. obrana zase v hajzlu, stejně jako minulou sezonu příští léto už to chce konečně vyřešit obranu

Reagovat
O.Giroud

Mbappe ukázal na Škriniara, tak snáď to Milana nebude tiahnuť do nudného Talianska

Reagovat
Maximm9

Je ho skoda. V Bayernu byl skvely a tusim, ze prvni rok v Realu zahral taky slusne.

Ale musim dat respekt jeho agentovi, protoze ve 30 podle me skoncil jeho prime, tak mu vyjednat takovou smlouvu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele