Al-Ittihad představil očekávanou posilu: Diaby přichází z Aston Villy

24.07., 23:43
Aktuality
Moussa Diaby vyměnil Aston Villu za Al-Ittihad Club. (© AFP)

Moussa Diaby po pouhém roce vyměnil Premier League za Saúdskou Arábii. Pětadvacetiletý křídelník přestoupil z Aston Villy do Al-Ittihadu, který podle nepotvrzených zpráv zaplatí 60 milionů eur. Pařížský rodák v novém působišti uzavřel pětiletou smlouvu.

Jedenáctinásobný francouzský reprezentant mohl do Saúdské Arábie zamířit již před rokem, tehdy se však rozhodl upřednostnit sportovní hledisko a kývl na nabídku Aston Villy.

Birminghamský klub Leverkusenu poslal 55 milionů eur, nyní rychlonohého křídelníka prodává s pětimiliónovým ziskem. Diaby za Villans nastoupil do 54 soutěžních zápasů s bilancí deseti vstřelených gólů a devíti asistencí. Aston Villa se i díky němu kvalifikovala do Ligy mistrů.

Diaby se v novém angažmá potká s Karimem Benzemou, N'Golem Kantem, Fabinhem, Houssemem Aouarem nebo Jotou. Uvolněné místo ve Villa Parku by mohla obsadit některá z nově příchozích ofenzivních posil Jaden Philogene (Hull City), Samuel Iling-Junior (Juventus) nebo Lewis Dobbin (Everton).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (86)

Přidat komentář
SunFells

EXCLUSIVE: Fulham close to reaching agreement with Arsenal to sign Emile Smith Rowe. Talks over move worth up to £35m; would be record recruit for #FFC + match biggest #AFC sale. If deal struck 23yo expected to do medical & finalise terms @TheAthleticFC

Ornyyyy

Reagovat
LFCreds

35 mega za priemeraka a maroda pre arsenal skvely predaj

Reagovat
hornito

Reagovat
iamek

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Frony

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Wazza228

A za McToma nabízeli jen 17

Reagovat
Bandita_Harry

Čím to bude

Reagovat
Busby babes

cim? Kdyz je Mctominay zkusenejsi hrac a lepsi?

Reagovat
Talker

Tak ono jde o ten upside.

McTominayovi je 27 (28 v zimě), byť je to slušný hráč, tak to není žádná špička, hráčů +- téhle kvality (lavička týmu bojujícího o LM) v tomto věku je relativně dost. K tomu na 90% víš, že už ho neprodáš do žádného TOP klubu - bude to pro ně přinejlepším hráč do základu na pár let, přinejhorším ho budou muset střelit za rok-dva za nějakých 10 mega.

ESR je o téměř 4 roky mladší, pokud zazáří, tak z něj vytřískají 1-3 skvělé sezony a pak zkásnou dvojnásobek. Pokud nezazáří, tak se furt najde někdo, kdo za něj těch 15-20 dá za rok-dva.

Druhou věcí je, že 35 může být cena včetně bonusů (tj něco jako 23+12), kdežto u druhého to může být base cena, takže rozdíl nemusí být tak velký.

Reagovat
Talker

Každopádně jo, 35 je velký přestřel, vzhledem k jeho zraněním a tomu, že ve 24 letech má nějaké 4.000 minut v PL je to fakt kotel peněz a očekával bych fakt velkou část těch peněz v bonusech.

Reagovat
r.mrazik

"ESR je o téměř 4 roky mladší, pokud zazáří, tak z něj vytřískají 1-3 skvělé sezony a pak zkásnou dvojnásobek"

v zadnym vesmiru nikdo za ESR 70 mega liber fakt neda

Reagovat
Front hell

Občas se zázraky stávají. Antony třeba

Reagovat
Busby babes

Antonymu bylo taky 22 a ne 27, ze jo.

Reagovat
Front hell

Taky mu může být 25 a né 27, že jo.

Reagovat
Talker

Stejně jako si nemyslím, že tohle je 35 cash (spíš tam fakt bude dost velká část v bonusech), tak si nemyslím, že by to bylo přimo 70 na stůl.

Pokud by zazářil a měl skvělou sezonu, tak klidně to může být 50+15 třeba. Ne rovnou dvojnásobek, ale nemusí to být úplně daleko.

Reagovat
Grahf

alebo premarodi dalšiu sezonu a už za neho nikto nedá ani fenig

Reagovat
Talker

A stejně tak může být McTom na lavičce.

Reagovat
vodka

McTom je tady hrozně podceňovaný, stejně jako byl Andreas Pereira...

Reagovat
81Tomas

Vsak tady pulka z vas taky porad nadava, jak je k hovnu, nevi kde byt na hristi, neumi nahrat a jedine co, tak se namota nekde ke golu

Reagovat
vodka

no jo, na Pereiru se taky hrozne nadavalo a ukazal, ze je uplne v pohode nadprumerny PL hrac.

Reagovat
Higi

McTom by asi přinesl větší jistotu, ale co se týče potenciálu, tak ESR pro ně může být daleko daleko lepší... U něj je to hlavně otázka zdraví, kvalitu má. No a taky o 4 roky mladší než McTom...

Reagovat
Wazza228

To zdraví je právě ale otázka no, minulou sezónu toho myslím moc neodehrál. Na druhou stranu McTom ukázal svoji kvalitu, která sice není na úrovni MU, jelikož potřebujeme hrát něco jiného, ale pro kluby jako Fulham, West Ham apod. by byl přínosem.

Reagovat
Busby babes

no 2 roky prakticky nehral fotbal.

Reagovat
Higi

No

Reagovat
Higi

No, doufal jsem v těch 40 mega alespoň... Tak snad dvojice Nketiah + Nelson by mohla hodit dohromady 40 mega liber, a už se to snad někam pohne... ESR zamrzí, ale nějaké prodeje prostě potřebujeme udělat, jestli chceme uvolnit místo pro posily a taky to dá prostor snad Nwanerimu...

Reagovat
Nikikrew

Tak preto v noci nehral. Velka skoda, tu sezonu 21/22 mal uzasnu so Sakom. Fulham je pre neho skvela volba. Sympaticky tim s atraktivnou hrou, navyse sa nemusi stahovat. Dobry deal

Reagovat
Bakary3

Srdíčko -

Mám ho hrozně rád, sympaťák, odchovanec, mrzí mě to.

Rozum -

Často zraněnej, přes konkurenci se asi neprosadí, navíc ho vidím spíš jako trošku staromódní typ anglickyho produktivního záložníka, ale pro dominantní hru s častým držením míče spíš ne.

Reagovat
SunFells

Snad se teď pokusíme o Xaviho, ale čekám spíše zvýšené úsilí o Ezeho - což je samozřejmě z krátkodobějšího hlediska lepší

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Csaplárova past

Vzdát se v 25 letech Ligy Mistrů, zajímavý ...

Reagovat
Kejza

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
nani92

..LM za AV, zahrá si pár zápasov a koniec. Reálne o trofej nehrá

Reagovat
Csaplárova past

Ale hovno, a o jakou trofej hraješ v SA

Reagovat
Seydou Doumbia

asi bojkot proti tomu novému formátu...

Reagovat
VTID94

Nepochopiteľný prestup ale že absolútne....ale tak nech sa mu darí a díki za drobné

Reagovat
Nodi

Nikdy nevíš, může mít např zdravotní problémy způsobené zátěži a tady bude mít podstatně volněji. Je taky třeba říct že v 25 letech má za sebou třeba 13 let vrcholového fotbalu a má toho moc. Obrovské procento nezvládne přechod do dospělého fotbalu resp obecně sportu a třeba ho to teď dostalo.

Reagovat
Csaplárova past

Při pohledu na jeho stats si nemyslím, že by nezvládl profi fotbal

Reagovat
VTID94

Jasné je tam veľa faktorov a vecí ktoré nevidíme. Ale práve mohol byť ťahúň budúcej sezóny, Emery ho chcel udržať. Tak ale rozhodol sa nech sa mu darí

Reagovat
mupi23

Blbost, za vším hledej - peníze, ženu, moc nebo kombinaci těchto faktorů.

Reagovat
Seydou Doumbia

motivace, psychická odolnost, zdraví...je hromada faktorů

Reagovat
Dontlookatme

Za mě to celkem smysl dává pro všechny strany. Je mu "už" 25 a kromě jedné podařené sezony nic moc nepředvedl, Arteta s ním evidentně nepočítá a £35m je slušná částka. Pro něj plus, že zůstane v Londýně, dostane prostor na hřišti a možnost restartovat kariéru. Fulham dostane velmi kvalitního hráče prověřeného ligou, jen musí doufat, že Emil vydrží zdravej.

Reagovat
Kucka

S ESR souhlas, ale tohle je článek o Diabym

Reagovat
mistr129

Strašný, že si fanoušek Aston Villy dovolil u článku o Aston Ville komentovat přestup Aston Villy

Reagovat
Mato178178

wut

Reagovat
Neutron

Reagovat
Dontlookatme

Mně to neříkej, já jen reagoval

Reagovat
Neutron

Hej, ale ten nakoho reagujes nepise o ESR

Reagovat
Dontlookatme

Ajo už to vidím máš pravdu, tak to sem byl asi dobře Chtěl jsem reagovat na někoho jiného, jak se mi to povedlo tohle, fakt netuším

Reagovat
FC-RUBRIKA

Ma nadhernou zenu, tak uvidime jak se ji tam bude libit.

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Rudnevs

Niečo pre @Seydou Doumbia

Reagovat
Seydou Doumbia

hezká žena, vypadá jako jeho ségra spíš ale to hodně páru vypadají podobně jako sourozenci jsem si všiml...achjo proč se tu nedá označovat lidi

Reagovat
Witcher

Ještě Schicka

Reagovat
Mato178178

ide k arabacom a zarobit na nom len 5 mega je fail a ktovie ci tam este nemusia cast zisku zaplatit nemcom

Reagovat
FC Porto FC

Kolik bys za něj asi chtěl?

Reagovat
Mato178178

podstatne viac, aky to ma pre nich zmysel? stratili dobreho hraca ktoreho budu musiet nahradit. hovori sa o felixovi ktory bude mat pravdepodobne vacsi plat a posledne roky to s nim ide dole vodou. cize v konecnom dosledku prerobia a mozno ani nebudu mat lepsieho hraca

Reagovat
VTID94

Tých 55 mega je aj s bonusmi a tie neboli všetky vyplatené. Vlastne iba ten za kvalifikáciu do LM. Takže dokopy to je okolo 48 mega približne. A aku sumu by si si zaňho ty predstavoval?

Reagovat
EZ

Tak ziskali na sezonu hraca co im pomohol sa kvalifikovat do LM, navyse nemal az tak famoznu sezonu aby, to cele stalo na nom.

Neviem co planuje Emery ale, Bailey bol skvely + prisli nejake talenty, vracia sa Buendia a Rodgers dostane podstatne viac minut, i ked zrejme na opacnej strane ihriska. Ak sa sam chcel, tak v podstate v pohode prestup zo strany AV

Reagovat
VTID94

Reagovat
Mato178178

fair point. ale stale mi to pride take meh. trochu ich este mohli natiahnut o 10-15 mega

Reagovat
Chytrej Jenda

Z pohledu klubu to smysl dává. Přes Baileyho se neprosadil a na té pozici podhrota, kam ho pak Emery dával, mu to moc nesedělo. A mít takovýho hráče jako backup, je na Villu hodně velkej luxus. Teď tam jako backup bude Philogene, kterej stál 13 mega, má výrazně nižší plat a ještě splňuje pravidla o odchovancích. Spíš to nechápu s pohledu Diabyho. Minulej rok odmítl výrazně vyšší plat od Saúdů a dal přednost sportovním ambicím a po jedné sezóně v PL tam stejnak jde.

Reagovat
VTID94
Reagovat
bbbauch

Tyhle se mi hodne nelibi

Reagovat
Sigma Olomouc

Nic moc.

Reagovat
Mato178178

dokonale

Reagovat
r.mrazik

ty treti bily jsou mnohem hezci,tohle je marnost

Reagovat
Neutron

Reagovat
Hlahart

Reagovat
kilobyte

Protože jsou modré?

Reagovat
icemike

Nejsou hrozné, ale ta modrá mi k vám nesedí. A ta chelsea v zápase nevypadá tak zle. Dresy, hra zatím jo

Reagovat
Wazza228

Wan Bissaka’s wages and Manchester United’s price PREVENTED West Ham from getting the deal done!

[@ExWHUEmployee via @ZAYN_Z7]

Zrovna AWB tolik nebral, ne?

Reagovat
SunFells

Nebral, pak jste ale přišli vy a udělali z něj pracháče.

Reagovat
Wazza228

Já mám právě pocit, že když přestupoval, tak jsem viděl někde 50 k/w.

Reagovat
herbage

90k

Reagovat
Wazza228

Taky teď koukám, tak to pak chápu, myslel jsem, že má míň. Ale možná těch 90k je i se všemi bonusy a základ je nižší.

Reagovat
Busby babes

coz porad ve WHU ma mit asi 10 hracu

Reagovat
Wazza228

An idea that would see Wan-Bissaka go to Inter and Denzel Dumfries join Manchester United is being discussed by intermediaries, although that possible switch is not advanced as things stand #mufc #mujournal

[@David_Ornstein]

Reagovat
SunFells

Orny:

West Ham United are closing in on a deal to sign Bayern Munich defender Noussair Mazraoui.

West Ham have club and player agreements for the Morocco international in place, with the proposed transfer advanced but not yet done.

Manchester United retain an interest in the 26-year-old but West Ham are ahead at present.

Se divím, že kluby zatím tak spí u Geertruidy.

Reagovat
Seydou Doumbia

no on gertrauda měl taky dost blbých zápasů, kdy jsem ho zrovna já viděl...to stejně na top kluby nebude

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele