AC Milán o Gattusa přijít nechce, nabídl mu novou smlouvu

03.12.2009, 14:58
Aktuality
AC Milán se veterána Gennara Gattusa zbavit nechce. Dokazují to i slova výkonného ředitele Adriana Gallianiho, který uvedl, že mu vedení klubu nabídlo novou smlouvu. Gattuso, který je v týmu rossoneri od roku 1999, na nabídku zatím nezareagoval.

Délka předloženého kontraktu sice není známa, podle prohlášení Galliana ale zřejmě půjde o dlouhodobou záležitost. "Milán si Gattusa váží, a má pro něj připravenou novou smlouvu. Tento kontrakt by ho v klubu udržel do konce kariéry. Zatím na nabídku nijak nezareagoval, ale potkáme se opět příští týden a doufáme, že ji bude akceptovat," řekl Galliani pro Gazzetta dello Sport.

Gattuso se momentálně léčí ze svalového zranění, minulý týden si ale veřejně stěžoval, že pod trenérem Leonardem na hřišti nedostává mnoho příležitostí. V letošní sezoně prozatím nastoupil k sedmi ligovým duelům, Gattuso ale doufá, že i přes nedostatečnou zatíženost jej trenér Marcello Lippi nominuje na světový šampionát v JAR. Současná smlouva končí 31letému záložníkovi v létě 2011.

Autor: Pavel Mašlaň / soccernet.com, sports.yahoo.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať žije stará generace... Minimálně jednoho "staříka" ze zálohy by měli pustit...

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě ne, pokud budou ochotný zaskakovat z lavičky, tak by se hodili

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže takhle ti nevyroste nová generace. Momentálně mají do středu zálohy 5 hráčů a jen Flamini má potenciál se zlepšit. Můj názor nechat Pirla a dva z trojice Gattuso/Seedorf/Ambrosini.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, no... jenže pokud se nemýlím, tak hrají4-3-3. to znamená: 3 posty středního záložníka , 5 hráčů na tento post. takže doplnit 1-2 mladíky, kteří dorostou než zkončí Ambrosini a Gattuso. Tak bych to udělal já...

Reagovat
smazaný uživatel

amrosini, gattuso nebo seedorf jsem myslel

Reagovat
smazaný uživatel

3 posty v záloze - základ Flamini-Pirlo-Ambrosini/Gattuso, na lavičce Seedorf + někdo, koho koupí na boj o základ a 1-2 mladíci.

Celkově jde o to, že Ambrosinimu bude 33 na konci sezony, Gattusovi za měsíc 32, Seedorfovi 34, Pirlovi 31. Během 2-3 let se budou muset stejně všichni nahradit, tudíž by chtělo začít už teď než se to rozpadne komplet. Za 3 roky jim ze současného kádru zůstane Flamini, měla by začít přestavba postupná - letos pustit jednoho ze starších, příští rok dalšího a na ty 3 roky si fakt nechat jen Pirla s Gattusem. Mezitím se do té kategorie starších dostane Flamini a může předávat zkušenosti on.

Reagovat
smazaný uživatel

Ambrosini je kapitán a navíc poslední 2 sezóny výrazně lepší nežli Gattuso..mě z těch všech jmen vychází jedině právě Gennaro jako vhodný adept na odchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě na něj vychází víceménně kdokoliv z těch 3... Ambro starší (ne výrazně, ale je), Seedorf nejstarší. Mě vychází díky věku tihle dva, na druhé straně za Pirla/Gattusa má možnost Milán trhnout ještě relativně slušnou sumu, Ambro se Seedorfem budou víceménně zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušnou sumu za ně může dát maximálně Carlo, jinak nikdo - vzhledem k věku mají daleko větší hodnotu, nežli cenu. Seedorfa bych si rád nechal, hraje slušně a navíc v případě, že sedí, tak nefrňá. U Gattusa však musí Galliani být opatrný, fans ještě nezkousli Rickyho a teď další rána - v jeho případě to bez adekvátní náhrady nepůjde, což taky může být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že hodnota je výrazně vyšší než tržní cena. Jenže co chceš dělat? Nechat si je všechny do 35ti let? To nemá význam. Seedorfa počítám, že ještě chvíli zůstane, u něj je výhoda, že zná svojí pozici. Jenže kvůli věku těžko více než rok a půl, spíš do léta.

Proto říkám pustit Gattusa/Ambra a koupit adekvátní náhradu s tím, že se bude rok sehrávat a po tu dobu bude hrát Ambro(Gattuso) střídavě s náhradou.

Btw kdo je dalším v pořadí na pásku po Gattusovi a Ambrosinim? Doufám, že ne Jankul...

Reagovat
smazaný uživatel

Další v pořadí oficiálně snad ani nikdo není, občas to nosíval Pirlo, což ale není vhodný kapitán. Ta střídavá náhrada do léta případně bude Beckham..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Becks by mi na to seděl nejvíce...

Dokud bude mít výkonnost, tak je ideální kapitán - z těch starších mi na kapitána nikdo moc nepřijde, ti mladší zase nemají zkušenosti. Pověst dobrá, schopnosti taky, zkušeností má na rozdávání... Vzhledem k tomu, že nemá nijak dlouhodobé závazky a fanoušci ho tolik nezbožnují, tak nebude problém se ho "zbavit" až bude potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by nebyl dobry kapitan Pirlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo...

Reagovat
Tomanatura

Tak Ambra pouštět by byla blbost, on je teď fakt výborný.

Reagovat
Tsigi

lidi ho hrozně podceňujou, ale třetím rokem to je tahoun jak snad nikdo ve středu zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

možna...jenže po roce 2007 zaloha AC je pruměrna a velmi poomalá

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvím o létě, ne o pouštění hráčů okamžitě. Stejně by nesehnali náhradu, která by mohla hrát poháry.

Reagovat
Tomanatura

Já tím myslím i to léto. Nevěřím, že by mu spadla forma tak, aby měl odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Ambro neodejde, o něm se bavit je zbytečný. momentálně vážně nejlepší DZ v týmu, k tomu kapitán..., nejspíš zůstane až do konce. pokud Rino podepíše, tipoval bych na odchod Pirla (pokud vůbec někoho), ale spíš ta stará garda ještě nějakej ten rok, dva, zůstane pohromadě. včetně Seedorfa, kterej rovněž nejspíš dodrží smlouvu. nicméně být to na mě, právě jeho bych po sezoně pustil...

Reagovat
Tomanatura

Pirla bych z fleku vyhodil, i když chápu, že je to nemožné, tak bych ho alespoň nahradil. Podle mě už vám vůbec nic nedává, tuto sezonu (nevím, jestli i minoulou), je to hráč na jedno brdo. Seedorf je to stejné.

Podle mě každý z nich u vás kariéru ukončí...

Reagovat
smazaný uživatel

já bych je ještě nechal, legendy se nevyhazují

Reagovat
Tsigi

legendy se vyhazují, pokud se ten tým někam chce posunout

Pirla mám zdaleka nejradši v celým AC, ale 3 roky bez formy je troška dlouho i na můj vkus, ale taky bych ho pustil, pro mě je to momentálně největší brzda základní sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

Pirla zbožnuju...fakt

ale on ,vlastně celá zaloha hraje prd..protože za ty 2 roky nepřišel nokdo kdo by je mohl ´´ohrozit´´

tudiž si řeknou jako každy jiny když tam nikdo lepši než ja ted neni tak se nemusim namahat´´

a to je ten problem..Třeba Ambro je toho dukazem=dřive byla zaloha Pirlo,Rino,Seedorf,Kaka a tak se Ambro moc snažil aby hral a snaži se pořad pač vi že ho za slabši vykon kdykoli ted muže nahradit Flamini nebo Rino

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

současnost a budoucnost hrají proti Rinovi. samozřejmě bych byl rád, aby na to přistoupil, ale nelíbilo by se mi, vidět ho jako náhradníka. no uvidíme, tuhý východisko...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud souhlasit nebude, tak Adriano vyhlásí něco ve smyslu - více už jsme pro něj dělat nemohli, on cítil, že chce odejít..a bla bla bla.

Reagovat
smazaný uživatel

dozivotna zmluva

fuuuha to si treba dobre premyslet

Reagovat
smazaný uživatel

, jen ať tam zůstane, podobných hráčů je třeba si vážit...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Manchester United neuplatní opci na srbského záložníka Adama Ljajiče. Ten se tak po ročním hostování vrátí do Partizanu.

Není to pro united škoda?

Reagovat
pospech11

no já celou dobu měl za to že to je jejich hráč a měl přestoupit až po odehrání zápasu za Srby. Navíc on byl na hostování z Man Utd v Partizanu.

Reagovat
Tomanatura

Já to docela nechápu. Nevím, kdo to kdy slyšel, aby ještě před hostováním hráče řekli, že na něho opci neuplatní. Je to blbost.

Reagovat
Tsigi

Tak tohle by absolutně nic neřešilo

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně zůstane, odchod by byl trapas .

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrát jsem si říkal, že by se mi líbilo, kdyby se jednou vrátil do Glasgow..

Reagovat
10

podle mě chtěl Gennaro akorát trošku pohrozit vedení a trenérovi, toho se samozřejmě chytnuli noviny a vaří z toho spekulace o jeho odchodu...podle mě jeho odchod aktuální není a nebude

Reagovat
miguel bain

Snad jediný talián, kterého mám rád. Je to úžasný hráč, nechápu proč nehraje, když je zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo je z formy? Inak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele