Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
17.12.2015 11:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez hattrickem poslal Barcu do finále MS klubů

Tuhý kořínek mělo Kuang-čou proti Barceloně. Katalánský celek se nedokázal dlouho prosadit, když se však šest minut před přestávkou trefil Luis Suárez, obrana čínského celku povolila. A uruguayský forvard stačil po přestávce přidat ještě dva góly. Ten poslední zaznamenal z proměněné penalty.

I bez Lionela Messiho a Neymara neměla Barca větší problémy potvrdit jednoznačnou roli favorita. Hru především řídil kapitán Andrés Iniesta, který měl evidentně velký zájem na to utnout bezbrankové skóre co nejdříve a své spoluhráče zásoboval přesnými centry a přihrávkami. Jenže soupeř v úvodních čtyřiceti minutách působil opravdu hodně kompaktně.

Dá se říci, že poprvé svěřenci Luise Enriqueho výrazněji zahrozili ve 32. minutě. Iniesta z levé strany poslal jemný pas na Munira El Haddadiho, jenž dokázal předskočit Cou Čenga, nicméně hlavičku usměrnil těsně vedle. Čínský obránce mimochodem o pár chvil později musel střídat, neboť si při pádu dost ošklivě otočil kotník.

Ve 39. minutě se poprvé prosadil Luis Suárez. Li Šuaj nedokázal udržet nepříjemnou střelu Rakitiče v rukavicích a vyrazil míč pouze před sebe, čehož Uruguayec snadno využil. V 50. minutě si pak Luis Suárez naběhl na parádní pas Andrése Iniesty a po ideálním zpracování z voleje zamířil zase za záda čínského gólmana.

Od té doby měla Barcelona utkání plně pod svojí kontrolou. Navýšit náskok mohl Andrés Iniesta, kdyby jeho pokus letěl jen o kousek níže. Nakonec Luis Suárez zpečetil hattrick v 67. minutě, když z bílého puntíku zamířil přesně tam, kam potřeboval. Chuang Po-wen totiž ve vápně drcl do pronikajícího Munira El Haddadiho.

Nemuselo nakonec zůstat jen u tří branek, v závěrečných minutách své střelecké schopnosti ozkoušeli například Sergio Busquets, střídající Sandro Ramírez nebo Munir El Haddadi, nicméně ani jeden z nich nenašel tu správnou mušku. Celkově mimochodem Barca držela míč v 75% případů.

Možná že utkání by se mohlo upínat jiným směrem, kdyby na první branku Luise Suáreze zareagoval chvilku poté Elkeson. Avšak jeho hlavičku skvěle polapil brankář Claudio Bravo. Byla to zároveň jediná větší možnost pro Kuang-čou, jenž si tak zahraje o třetí místo s japonským Sanfrecce.

Svěřenci Luize Felipeho Scolariho zvládli utkání se ctí. Určitě celý tým ovlivnil i moment z 33. minuty, v níž si spoluhráč Cou Čeng lehce atakován Danim Alvesem strašidelným způsobem zlomil nohu a musel být odnesen z hrací plochy na nosítkách. Nebyl to vůbec pěkný pohled. Snad se ještě někdy vůbec vrátí na fotbalové trávníky.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že jim Barca dá bůra

Reagovat
smazaný uživatel

Smůla. 3:0 ti musí stačit, na víc se ty vaše přeplacený hvězdy z jiného vesmíru nezmohli. A Kyby jim Li nenabídl první branku a ten herec se neproletěl při penaltě tak se trápíte ještě ted.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Barcelonu a její fanoušky je vždy atraktivnost hry stejně důležitá jako konečný výsledek. Dlouhodobě se o ní tvrdí, že hraje nejatraktivnější fotbal a ozývá se samá chvála. Real sice od pohledné hry v posledních letech upustil a dal přednost jen a pouze výsledkům, ale i on v minulosti předváděl strhující výkony a né nadarmo se mu říká „bílý balet“ radsi to zabal, bud jsi zaslepenec nebo fotbalu nerozumis ani za mak. Nebo obji.

Reagovat
Generalní Gladiator

real dal přednost pouze výsledkům? a jakým, nevím o tom, že by V POSLEDNÍCH LETECH vyhrával jeden titul za druhým...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Kung Pao)

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel 0:3 (3xGazpacho)

Reagovat
veikko

2:1, finále bude jasná záležitost pro Barcelonu, River Plate bylo slabé.

Reagovat
smazaný uživatel

Japončíci nebyli špatní...jsem od nich čekal bídu, ale často přehrávali River Plate...jen škoda těch zahozených šancí no.

Reagovat
smazaný uživatel

je to v bedně???

Reagovat
smazaný uživatel

DajTo

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voleeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Asi může kluk ukončit kariéru...fuj to je hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
iamek

Co je na tom pro silne povahy?

Reagovat
Generalní Gladiator

Luis je hladovější než kdy byl Baloun

Reagovat
smazaný uživatel

Luisito si to dává.

Reagovat
Switchback

Luis > Cé er sedmička

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ale Guangzhou roste každým rokem, když v přípravě porazili Bayern tak se z toho zápasu hodně naučili, ale na TOP to ještě není. Velká smůla pro Zhenga, snad se vrátí co nejdřív i když po takové zlomenině už to nikdy není ono. Finále mě nezajímá. Zápas o třetí místo, ale víc věřím Hirošimě, která mohla Argentince v pohodě porazit, zápas to byl úplně vyrovnaný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele