Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
28.03.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wales - Finsko 0:2

Finové poněkud překvapivě zvítězili na půdě Walesu a jsou to právě oni, kteří budou největším soupeřem Rusů o druhé místo. Domácí inkasovali v samém závěru obou poločasů a jejich naděje na postup se významně zmenšili. Hrdinou se stal Jonatan Johansson, autor prvního gólu, před skoro 23 000 diváky zářil také stoper Sami Hyypia a střední záložník, veterán Jari Litmanen.

Rozhodujícím faktorem byla zkušenost. Omlazený domácí výběr totiž nedokázal proměnit své vyložené šance, naopak finský výběr plných třicátníků dokázal své možnosti zužitkovat a pak už si pouze hlídal zadní vrátka. Nejvíce hosty zlobila právě vycházející hvězda John Toshack, u něho začínala většina útočných akcí.

Co se týče brankových příležitostí, těch se diváci na Millennium Stadiu moc nedočkali. Utkání bylo z obou stran velmi taktické a první vážnější možnost se urodila až v polovině úvodního dějství. Po centru Fletchera hlavičkoval Collins, ovšem dobrý zákrok předvedl brankář Jaaskelainen. Následně se do hlavičky tlačil také Bellamy, včas ale dokázal zareagovat Hyypia.

Od této chvíle začalo Finsko mírně tlačit a bylo náležitě odměněno. Po pasu Forssella se v pokutovém území ocitl Collins, se střelou si však poradil Wayne Hennessey. O něco později to zkoušel z přímého kopu Litmanen, úspěšný byl opět Hennessey. Na druhé straně ohrozil branku Koumas, jenže síť se třepetala tři minuty před pauzou a Finsko se mohlo radovat. Collins uvolnil Johanssona a ten od tyče vsítil svůj osmnáctý mezinárodní gól. Do konce poločasu ještě chtěl navýšit Forssell, mířil však mimo.

Samotný začátek druhého poločasu vyšel lépe Walesu, po nahrávce Belamyho střílel Koumas, Jaaskelainen byl opět na svém místě. Pak znovu převzalo iniciativu opět Finsko, velkou možnost spálil Forsell a hlavičku Joe Ledleyho odkopával před dotírajícím Aaronem Ramseyem z brankové čáry až Hannu Tihinen.

Severský výběr tlačil až do samého závěru a hlavně si hlídal těsný výsledek, v samotném závěru pak Wales otevřel obranu a po pasu z leva od Forsella pojistil definitivně Kuqi - 0:2. Wales se v sobotu utká s Německem, Finsko bude mít volno.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Severské derby nemůže dopadnout jinak než dělbou bodů

Reagovat
smazaný uživatel

severske derby?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám že sázení zvládáš líp než zeměpis

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele