Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
09.09.2009 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Nizozemsko 0:1

Skotské naděje skončily společně s holandským gólem. I přes odvážnou hru svěřenců Georgu Burleyho se reprezentace britské země na MS nepodívá.

Oba týmy se museli obejít bez svých brankářských jedniček, nutno však dodat, že oba suplenti své kolegy zastoupili přímo znamenitě. Ačkoliv je třeba přiznat, že David Marshall v domácí brance měl při střele Dirka Kuyta v úvodu utkání pořádné štěstí, vždyť tento gólman inkasoval jedenáct branek ve svých třech reprezentačních vystoupeních.

Skotové, pokud chtěli postoupit, museli hrát na vítězství a šli si za ním od prvních minut. Již v deváté minutě našel centr Browna Alana Huttona, ale z osmi metrů se skotský záložník prosadit nedokázal. Na druhé straně kontroval ve 24. minutě Wesley Sneijder, ale jeho rána z 22 metrů orazítkovala tyč.

Holanďané byli už od samého úvodu utkání nebezpečnější, jenomže v zakončení často nedůslední. Vypovídá o tom i Robbenův pokus ze čtrnácti metrů, s nímž si se vší bravurou poradil Marshall. Holandský gólman Michael Vorm se pro změnu zaskvěl v 38. minutě. Naismithova dalekonosná dělovka mu sice nadělala nemalé potíže, ale jeho zákrok pro dorážce Kennyho Millera jakoby vše smazal.

Po změně stran obě mužstva opět hledala správné rozpoložení a patovou situaci mohl rozluštit až v 69. minutě sám Kenny Miller, jenomže Vorm šťastným zákrokem zaúřadoval. O to více to mohlo Millera mrzet za chvíli.

V 81. minutě totiž dlouhý nákop z vlastní poloviny přeskočil nedůsledného Weira, čehož využil Elia, který si obešel Marshalla a poslal míč do brány i s vracejícím se zadákem. Náhradník Garry O’Connor se sice v závěru mohl postarat o jisté zděšení, ale jeho lob Vorma nepřekonal. Holanďané tak prožili nejúspěšnější kvalifikaci na MS za posledních 28 let, neprohráli ani jedno utkání.

Autor: Daniel Polách / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Papírově a i podle dosavadních vysledků tedy 2.Ale je tu to ale nedokáži odhadnou koho a hlavně jak k tomu Holandsko přistoupí.Mají 1.místo v kapse nehrají už "o nic".Případná výhra Skotska by byla pro naší repre velice špatnou zprávou.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

skoti nechaji na hristi srdce 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se že skoti neprohrají a budou druzí

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Marv

0:3

Reagovat
Ligter

Nizozemsko nastoupí možná v béčku, ale na remízu by to mohlo stačit: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 - Huntelaar hattick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele