Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
15.10.2008 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Severní Irsko přejelo San Marino

Severní Irsko na svém hřišti po řadě nepovedených výkonů přivítalo slabé San Marino. Případný neúspěch by znamenal obrovskou senzaci, domácí ale svému soupeři za celý zápas nic nedovolili a po výhře 4:0 si ve skupině 3 připisují své čtvrté body.

V zápase proti San Marinu si odbyl debut záložník O'Connor, který ve středu pole zastoupil suspendovaného Jonnyho Evanse. Právě tento hráč mohl již ve čtvrté minutě otevřít skóre, ale jeho hlavička z osmi metrů jen těsně minula branku. Hra se velmi brzy přesunula na polovinu hostujícího San Marina a zápas se začal hrát podle předpokládaného scénáře.

Po kombinaci s Healym vyslal další střelu na soupeřovu bránu Davis, ale ani jeho pokus brankou neskončil. Domácí se mohli radovat o pár minut později, přesně po půlhodině hry se totiž dokázal prosadit domácí miláček – útočník David Healy, pro kterého to byla vůbec první trefa v kvalifikaci.

Útočník Sunderlandu o dvě minuty později promarnil další dobrou příležitost. Gólman hostů Valentino vyrazil tvrdou střelu pouze před Healyho, ten ale nedokázal balón přesně umístit a skóre se tak neměnilo.

Dvě minuty před koncem obrana San Marina ale kapitulovala podruhé. Z šestnácti metrů se po souhře s aktivním Healym krásně trefil záložník McCann. Domácí hráči se tak těsně před přestávkou dočkali kýženého druhého gólu.

Po přestávce už se hrálo prakticky jen na počet gólů v síti hostů, to potvrdil v 56. minutě Lafferty, který přidal do brány San Marina už třetí gól. Valentino po Healyho střele opět nepředvedl jistý zákrok a míč mu propadl k nohám útočníka Rangers, který už se zakončením problém neměl.

Jakékoliv naděje San Marina se rozplynuly v 63. minutě, kdy se nechal zbytečně vyloučit Mauro Marani. Obránce hostů ve středu hřiště dlouho provokoval O'Connora, a nakonec ho uhodil do obličeje. Rozhodčí byl nekompromisní a hráče poslal okamžitě do sprch.

Severní Irsko si poté zápas spíše užívalo a nehnalo se zbytečně do útoku. Přesto se domácím ještě podařilo přidat čtvrtý gól. Ten padl po souhře dvou hráčů skotských Rangers Davise a Laffertyho, když celou akci zakončil prvně jmenovaný záložník.

Domácí tak dokázali celkem jasně porazit outsidery ze San Marina a připisují si tak vůbec první výhru v kvalifikaci o mistrovství světa 2010.

Autor: Anna-Marie Kroupová / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele