Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
10.09.2008 21:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Portugalsko - Dánsko 2:3

Neuvěřitelné věci se děly v Lisabonu, kde to dlouho vypadalo na výhru Portugalska. Jenomže domácí podcenili závěr, v divokém závěru hned třikrát inkasovali a tři body nakonec získalo Dánsko.

V úvodu utkání zahrozil domácí Ferreira, na druhé straně ohrozil bránu Agger. Portugalci podle očekávání kontrolovali hru a vypracovali si několik rohových kopů. Dánové spoléhali na rychlé brejky a jeden takový jim málem vyšel ve 40. minutě. Loevenkrands přešel přes Bosingwu a postupoval sám na brankáře Quima. Souboj s ním sice vyhrál, jenomže nezamířil přesně. A tak zahřmělo na druhé straně. O dvě minuty později si s obránci poradil Almeida a poslal centr do šestnáctky, kde se prosadil Nani - 1:0.

Další ránu pro hosty znamenalo zranění Larse Jacobsena, jehož o poločasové přestávce nahradil Michael Silberbauer. Domácí vstoupili do druhé půle s cílem rychle pojistit vedení a velmi blízko ke jeho splnění měli Nani a Simao. Domácí ze své převahy branku nevytěžili, až přišla závěrečná desetiminutovka. V 82. minutě se k zakončení dostal Bendtner a vyrovnal na 1:1.

Portugalská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. V pokutovém území byl faulován střídající Nuno Gomes a Deco z nařízené penalty vrátil domácím vedení - 2:1.

Nový trenér Carlos Queiroz se chystal na oslavu vítězství, jenomže předčasně, Dánové totiž předvedli nevídaný závěr. Minutu před koncem měli hosté výhodu rohového kopu, Quim míč nezachytil a Poulsen hlavou rovnal na 2:2. Ani to ovšem nebylo všechno. V nastaveném čase se do míče opřel Jensen, jeho ránu ještě tečoval Pepe a míč zapadl do portugalské sítě - 2:3.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

portugalsko vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitej zápas v 1. skupině by měli vahrát domácí. Tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

treochu ste sa sekli..ale toto asi nikto necakal..skoda ze som to nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

ti dopadli asi ještě hůř ja my na ME s Turkama.

Reagovat
smazaný uživatel

to co uz robili ty portugalci???ja to nechaúpem.....kvoly nim mi usiel tiket...!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelnéééé zajímalo by mě kolik lidí asi trhalo tikety ...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné to je, ale oproti některým jiným mistrům je to ještě slabý odvar, zvlášť v porovnání s tím, jak dopadli Švýcaři Jinak tikety po včerejšku trhalo zřejmě dost lidí, no...Na druhou stranu je to ale dobře pro fotbal, že už není extra silných a extra slabých týmů, každý dnes může porazit každého.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele