Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
06.06.2009 19:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Kypr - Černá Hora 2:2

Velkou šanci propásl Kypr, který doma pouze remizoval s Černou Horou. Hráči z ostrovního státu přitom po prvním poločase vedli o dvě branky.

Domácí začali aktivněji a ve 14. minutě se také zaslouženě ujali vedení. Aloneftis našel svým centrem Konstantinoua a ten hlavičkou z malého vápna nedal Polekšičovi šanci - 1:0.

Černohorská obrana nenašla recept a domácí ofenzivní hráče a těsně před odchodem do kabin kapitulovala podruhé. Konstantinou a Polekšič si zopakovali souboj ze čtrnácté minuty, hostující brankář si pomohl faulem a kopala se penalta, kterou dokázal proměnit Mihail - 2:0.

Oba týmy během první půle přišly o jednoho hráče. Domácího brankáře Antonise Giorgallidiho nahradil Michalis Morfis, hostujícího útočníka Drinčiče zase zastoupil Damjanovič.

Domácí se po změně stran chystali svého soupeře dorazit a vytvořili si hned několik dobrých šancí. Tu první neproměnil Konstantinou, stejně neúspěšní byli i Aloneftis a Makridis. Za neproměněné šance Kypr krutě zaplatil v 65. minutě, Vučinič našel dlouhým pasem Damjanoviče, který si míč zpracoval a následně jej poslal do sítě - 2:1.

Damjanovič se stal klíčovým mužem druhé půle, v 75. minutě ho v pokutovém území nedovoleně zastavil Charalambous a možnost zahrávat penaltu dostali i Černohorci. Odpovědnost na sebe vzal Mirko Vučinič, jenomže selhal a hrdinou okamžiku se stal Morfis. Hrdinou ovšem byl opravdu jenom na chvíli, o dvě minuty později totiž z dálky napříhl Damjanovič a jeho parádní ránu zastavila až síť - 2:2.

V závěru zápasu již nikdo vítězný gól dát nedokázal, a tak na sebe upozornil pouze domácí kouč Angelos Anastasiadis. Jeho chování nepřehlédl rozhodčí Carlos Velasco Carballo a Anastasiadise vykázal na tribunu.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bez tipu...tento zapas muze skoncit jakkoliv.......nejvice bych se priklanel k plichte

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele