Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
06.06.2009 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Anglie rozstřílela Kazachstán 4:0

Již osm bodů činí náskok Anglie před druhým Chorvatskem v šesté kvalifikační skupině. O tři body jej dneska navýšila v zápase na půdě Kazachstánu, kde bez problémů vyhrála 4:0.

Očekávaný scénář, podle kterého bude udávat tempo hostující Anglie a gólmana Mokina pořádně zaměstná nepříjemnými pokusy, se v úvodních minutách příliš nenaplnil. Už po pouhých patnácti sekundách měl Kazachstán na svém kontě skutečnou gólovku. Po Johnsonově zaváhání nacentroval míč před bránu talentovaný záložník Kukejev. K zakončení se snažil prodrat Ostapenko, jenže neuspěl.

Ovšem domácí hráči překvapovali i nadále, drželi mnohem častěji míč na svých kopačkách a Angličany do žádných velkých šancí nepouštěli. Proto to zkusil z 25 metrů středopolař Frank Lampard, jenže jeho pokus se s úspěchem nesetkal. Podobně jako hlavička Matthewa Upsona. V 16. minutě navíc viděl žlutou kartu Gareth Barry a pro příští utkání s Andorrou tak bude pod disciplinárním trestem.

O minutu později rozvášnil stadión domácí útočník Ostapenko, jenž se dokázal střelecky prosadit. Radost bohužel neměla dlouhého trvání, jelikož gól padnul z ofsajdu, a tak být uznán pochopitelně nemohl. Aktivní Ostapenko bohužel musel již v prvním poločase ze hřiště dolů. Kvůli zranění kolene jej nahradil Ibrajev. První zajímavá šance Anglie přišla v 29. minutě. Ke střele se dostal útočník Emile Heskey a jeho ránu zastavila až branková konstrukce.

Zdálo se, že první poločas, podobně jako minulé vzájemné měření sil, gól nenabídne, vše ale dokázal změnit Gareth Barry. Po rohovém kopu zahraném nakrátko se míče zmocnil Gerrard, poslal míč právě k nové posile Manchesteru City, která bez problémů rozvlnila síť za bezmocným Mokinem. Angličané se ale nechtěli s pouze jednogólovým vedením spokojit a v nastaveném čase udeřili podruhé. Velkou zásluhu na další brance měl opět Steven Gerrard, úspěšným střelcem se ale stal Emile Heskey.

Trenér Fabio Capello se rozhodl o přestávce sáhnout k jedné změně. Rychlonohého Theo Walcotta nahradil Shaunem Wright-Phillipsem. V 50. minutě vyzkoušel své štěstí s dalekonosným pokusem Rooney, příliš úspěšný ale nebyl. Podobně si vedl také na druhé straně, o několik minut později, Skorich, jemuž scházelo hodně přesnosti k tomu, aby si Robert Green na míč alespoň sáhl.

Hra se neodvíjela v bůhvíjakém tempu, oběma celkům bylo totiž jasné, jak tento duel dopadne, a podle toho také hrály. Kazachstán do žádné ofenzívy nehnal a na obranu Albionu recept najít nedokázal, za celý zápas vyslal na bránu Roberta Greena jedinou přesnou střelu.

V 73. minutě naopak hosté udeřili potřetí. Prvního pokus Rooneyho sice ještě dokázal Mokin vyrazit, jenže s následnou dorážkou už nemohl nic udělat. Ani čtvrtý gól nenechal na sebe příliš dlouho čekat. Za další čtyři minuty se faulu na Heskeyho v pokutovém území dopustil Abdulin a rozhodčí Jakobsson nařídil pokutový kop. Ten dokázal proměnit Frank Lampard. Zápas se v poklidu dohrál a Anglie dokráčela k dalšímu povinnému vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady by se prekvapeni konat nemelo...Anglie 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Yeeeeeees

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by nekdo poslat odkaz na goly???? prosiim

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

kurňa toto jak hráli doma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele