Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
15.10.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Croke Park, Dublin

Reportáž

Irsko - Kypr 1:0

Robbie Keane zařídil už v páté minutě Irsku povinné vítězství nad Kyprem, ale muži v zeleném nepředvedli vůbec dobrý výkon. Díky jedné brance se domácí vyhoupli na druhou pozici za vedoucí Itálii.

Hosté dominovali hlavně v první půli a díky skvělým obranným zákrokům Dunneho Irsko od soupeře gól neobdrželo. Aktivní Aiden McGeady nebo Kevin Doyle měli také několik šancí v zápase, ale určitě byli rádi, když rumunský rozhodčí Dan Tudor konečně foukl do píšťalky na znamení ukončení zápasu.

Irsko začalo perfektně. V páté minutě rychlé křídlo Duff překonal před sebou dvě překážky předtím, než skvěle přihrál volnému Keaneovi, jenž hlavou pohodlně skóroval do prázdné branky. Bohužel následně začali domácí kazit přihrávky, a tak Kypr začal kousat. Dimitris Christofi v 15. minutě z blízkosti nepřekonal brankáře Givena, Michael Constantinou chybu Duffa také nepotrestal.

V 17. minutě nechal Duff vyniknout kyperského gólmana Georgallidese, na druhé straně otestoval Ioannis Okkas Givena, když dokázal obehrát McShanea. Ten mimochodem neodehrál vůbec dobré utkání. V polovině první půle se počet šancí dvojice Duff – McGeady začal zvyšovat, ale do přestávky se přesto nic nezměnilo. McGeady mohl hlavně ve 35. minutě zvýšit náskok, na brankové čáře míč nakonec zastavil Marios Elia. Doyle si o tři minuty později vykouzlil dobrou pozici ke skórování, jeho levačka však nebyla moc přesná.

Kypr na to ve druhé půli vlétl hned od začátku. Chybělo jen štěstí k vyrovnání. Christofiho ránu z voleje musel v 50. minutě zablokovat Dunne, pak musel po rozebrané defenzívě zastavit irský obránce i Constantinoua. Domácí bránili jednobrankový náskok, McGeady čtvrthodinu před koncem mohl svůj tým uklidnit, ale jeho střela letěla o centimetry jen nad břevno. Ani Doyle poté na gólmana Georgallidese nevyzrál.

Nebýt opět skvělého obranného zákroku Dunna dvě minuty před koncem utkání, mohl si Kypr odvést z Irska zasloužený bod.

Autor: Patrik Sandev / BBC Sport

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

irsko rozjelo kvalifikaci dobre a potvrdi to i s kyprem 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele