Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
10.09.2008 19:35 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Finsko - Německo 3:3

Německo v prvním vystoupení rozstřílelo Lichtenštejnsko, tentokráte získává jenom bod. Ten zachránil Miroslav Klose, který do sítě Finska poslal hned tři míče.

První šanci si na své konto připsali domácí, s Vayrynenovým zakončením si bez problémů poradil Enke. Němci se do zápasu dostávali o něco pomaleji, v jejich největší šanci hlavičkoval nepřesně Klose, jemuž nechal dostatek prostoru Hyypia. Skóre zápasu se poprvé měnilo ve 33. minutě a radovali se domácí. Do akce se zapojili Eremenko, Vayrynen a Johansson a posledně jmenovaný z hranice pokutového území překonal Enkeho - 1:0.

Vedení Finům příliš dlouho nevydrželo, konkrétně pouze pět minut. Poté našel Trochovski v pokutovém území Kloseho, jehož opět neuhlídal Hyypia a Jaaskelainen poprvé kapituloval - 1:1.

Závěr první půle byl na branky hodně bohatý a ještě do přestávky padlo po jedné brance na obou stranách. Ve 43. minutě po centru neúspěšně zakončoval střelou přes hlavu Johansson a Westermann mohl uklidit míč do bezpečí, jenomže se mu do cesty postavil Vayrynen a ten vrátil domácím vedení. V 45. minutě se pak podruhé v zápase prosadil Klose. Jeho hlavičku po rohovém kopu Hitzlspergera ještě dokázal Jaaskelainen zneškodnit, na dorážku ale už byl krátký - 2:2.

Rovněž začátek druhé půle přinesl gól a potřetí v utkání šli Finové do vedení. V 53. minutě obešel Johansson svého strážce a zaměstnal Enkeho, který vzájemný souboj tentokráte vyhrál. Jenomže akci nebyl konec, Vayrynen našel Sjolunda a ten mířil přesně - 3:2.

Finové se poté stáhli do obrany a soupeř se dostal do několka šancí. Své reprezentační trápení v 68. minutě neukončil ostrostřelec Gomez, tentýž hráč pak o deset minut pzději nedosáhl na přihrávku od Kloseho. Vyrovnání se tak hosté dočkali v 83. minutě po velkém závaru v pokutovém území. Na začátku všeho byla střela Trochowsého a zákrok Jaaskelainena. Míč se následně odrazil od hlavy Pasanena ke Gomezovi, jehož střelu Pasanen srazil ke Klosemu, který konečně dopravil kulatý nesmysl do sítě - 3:3.

Německo se s jedním bodem nechtělo spokojit a v závěru mohlo strhnout výhru na svou stranu. Šance k tomu měli Westermann a Gomez, ani jeden ale neproměnil.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nemecko vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych neřek že to bude tak jednoznačné pro Němce Finsko nehraje vubec špatný fotbal a dokonce budou hrát doma a tam to budou mít Němci hodně těžké Favorit je Německo ale já zkusím tipnout remíz

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s Disi1,Německo tam nečeká vůbec lehkej zápas,Finové na domácí půdě dokázali uhrát už hodně překvapivých výsledků. Tip: 2:3

Reagovat
irik

Miro bezve , teď už o něm nebude nikdo pochybovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele