Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
10.09.2008 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora - Irsko 0:0

V Černé Hoře se dělily body. Především díky skvělému výkonu brankáře Shaye Givena si odvezli Irové z Balkánu alespoň bod. Irové tak mají po dvou utkáních čtyři body. Černohorci si budou muset na své historicky první soutěžní vítězství počkat.

Černá Hora nastoupila s velkou útočnou silou. Na hrotu osamoceného Vučiniče doplnil florentský Stevan Jovetič a Elsad Zverotič. Hned ze začátku se tak Trapattoniho tým ocitl pod tlakem. Given si však s kombinací Vučiniče a Jovetiče poradil. Irům se těžko dostávalo do hry. Postupem času však hosté narušovali dobrou kombinaci domácích, což vyústilo v sérii střel ze střední vzdálenosti. Nic, s čím by si Shay Given neporadil. S blížícím se poločasem se hra značně oživila. Kevin Kilbane si málem pokazil svůj 50. reprezentační start hrubou chybou. Chtěl odkopnout míč ze své poloviny, avšak náhle uklouzl, čehož využil Zverotič. Ten okamžitě vyslal Jovetiče. Talentovaný mladík se již řítil na Givena, ovšem celé akci vystavil stopku zákrokem na poslední chvíli John O’Shea.

Druhý poločas začali Irové v mahonem vyšším tempu než ten první. Obzvláště Stephena Hunta bylo plné hřiště. První vážnější šance Irů přišla v 56. minutě z přímého kopu. Steve Finnan poslal míč do vápna, načež Kevin Doyle přistrčil pro Robbieho Keana. Útočník Liverpoolu se nerozpakoval a levačkou míč napálil z halfvoleje přímo na bránu. Nicméně Vukasin Poleksič si připsal výtečný zákrok a Keanovu ráno zneškodnil. Poleksič začal mít najednou o poznání více práce. O chvíli později musel zasahovat proti voleji Doyla.

Zatímco Irové bušili na černohorská vrátka, tak na druhém konci čekali na svou příležitost domácí forvardi. Dočkali se a Shay Given opět ukázal svůj přínos jak pro národní tým, tak pro Newcastle. Nejprve skvěle vyrazil ránu Mirka Vučiniče a následně jakýmsi záhadným způsobem zneškodnil i Jovetičovu točenou střelu. Tlak Irů ustal, naopak poslední slovo měli domácí. Střídající Vukčevič ještě naposledy protáhl Givena, v jehož rukavicích zůstaly pohřbené veškeré černohorské naděje na první vítězství.

Autor: Pavel Bartl / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cerna hora vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Černá Hora si v prvnim zápase vyšlápla na Bulhary a málem slavila překvapivý vítězství,ale nakonec o něj přišla. S Irskem se dá očekávat opět zajímavej zápas,kterej podle mě skončí plichtou 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nula

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele