Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
01.04.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bulharsko - Kypr 2:0

Bulharsko i bez své největší hvězdy Dimitara Bernátova dokázalo na domácí půdě zdolat v důležitém utkání hosty z Kypru v poměru 2:0.

Domácí byli ve svém zápase jednoznačnými favority a touhu po vítězství začali Bulhaři naplňovat již od samého začátku. Běžela 8. minuta utkání, když se uvolnil domácí Ivelin Popov a svou nekompromisní ranou nedal hostujícímu brankáři Antonisu Georgallidesovi žádnou šanci.

Kypřané se ztěžka dostávali do utkání a znovu mohli inkasovat ve 24. minutě. Tentokrát byl však Georgallides na správném místě. Hosté se své první vážnější šance dočkali až po půlhodině hry, když si na dobrý pas Michalisa Konstantinova naběhl volný Chrysostomos Michael. Ten však těsně přes střelou zavrávoral a Dimitar Ivanov Ivankov v brance domácích měl snadnou práci. Tím skončil první poločas a na řadě bylo dějství druhé.

Do toho hostující Kypr vstoupil stejně jako do toho prvního. Bulhaři si s hostujícímu hráči lehce pohrávali a snadno si vytvářeli herní převahu. Kypr se dostal ze začátku druhého dějství ke dvěma slibným šancím. Obě zásluhou domácího brankáře však skončily pro hosty nešťastně. Blížil se konec druhé půle a tedy i celého utkání, když přišla největší šance hostů. O tu se postaral Paraskevas Christou, který si pohrál s bulharskou obranou, ale na brankáře Ivankova nevyzrál.

Utkání se tedy zdálo rozhodnuté a domácí s uchýlili jen k obranné činnosti. Bulhaři však nezapomínali na pravidlo "nejlepší obrana je útok", a tak se v nastaveném čase vydal do útoku osamocený Dimitar Makriev, který stanovil konečné skóre 2:0 pro domácí.

Autor: Petr Zajíc / sportinglife.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kypr je sice nevyspitatelny mancaft..ale domacim nic nezbyva nez vyhrat...tudiz vydrena 1

Reagovat
smazaný uživatel

navic po pate v rade snad Bulhari remizovat nebudou a konecne si pripisi plny 3 body za vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja si myslim ze cista 1,a aj celkom zaujimavy kurz je na jednicku...pri predpoklaanej prehre irska v taliansku,to este ani zdaleka nemusi byt stratena kvalifikacia pre bulharov,najmä ked maju irov doma..

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele