Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
15.10.2008 20:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Bělorusko - Anglie 1:3

Dvě branky kanonýra Wayna Rooneyho pomohly Anglii k cenné výhře 3:1 na půdě Běloruska a ostrované tak zároveň udělali velký krok k postupu na světový šampionát, neboť z úvodních čtyř utkání mají na svém kontě plný počet 12 bodů.

Skóre otevřel už po 11 minutách hry záložník Liverpoolu Steven Gerrard, který převzal míč od Rooneyho a přesnou střelou z třiceti metrů ukázal kouči Capellovi, že patří do základní sestavy. Gól však jakoby nakopnul houževnatého soupeře a brankář David James musel hned několikrát řešit ošemetné situace před svou brankou, ale s brankovými příležitostmi Moloshe a Kutuzova si dokázal poradit.

Z rychlých protiútoků však hrozili také hosté. Velice aktivní Emile Heskey našel pěkným centrem Rooneyho, ale jeho hlavička v běloruské brance neskončila. Domácí však ve své aktivitě nepolevovali a odměnou jim bylo zasloužené vyrovnání. Ihar Stasevich poslal míč do vápna, ten doputoval až na zadní tyč, kde čekal neobsazený Sitko a přesnou hlavičkou překonal zaskočeného Jamese.

Angličané nastoupili do druhé půle s cílem vstřelit co možná nejrychleji vedoucí branku a přidat na důrazu. Jejich plány málem vyplnil hned v úvodu Rooney, ale jeho akce postrádala lepší zakončení. O pár minut později se však už tentýž hráč střelecky prosadil. Největší zásluhu však na tom opět měl Heskey, který utekl soupeřově obraně a předložil míč nabíhajícímu forvardovi Manchesteru United, pro něhož už nebyl problém zasunout míč do brány.

Bělorusové se snažili o vyrovnání, ale Capello na tuto snahu reagoval dvojitým ofenzivním střídáním. Na hřiště poslal Crouche místo výborně hrajícího Heskeyho a Wrighta-Phillipse, jenž nahradil Walcotta. Střídání se mohla zda na první pohled překvapivá, později se však zjistilo, že Heskey se v jednom ze soubojů zranil.

Definitivní rozhodnutí padlo 16 minut před koncem zápasu, když dlouhý pas Gerrarda přetavil ve třetí branku svého týmu opět Rooney. Domácím mohlo být vzápětí ještě hůř, ale útočník The Reds sice překonal brankáře Zhaunova, jenže v tísni už nestihl dopravit míč do opuštěné branky. Ani to však Anglii už o vítězství nepřipravilo a tak se raduje ze čtvrtého vítězství v řadě.

Autor: Radek Barkman / www.news.bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

anglie vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Wayne sa dostáva resp. už sa dostal do famóznej formy...dáva jeden gól za druhým či v repre al. v ManU. Len nech mu to vydrží ROONEY

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard is God

Reagovat
bigfoot

Gerrard je podle mě lepší než Lampard, ale nenaštvěte se jsem fanda Liverpoolu a Gerrarda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele