Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
06.09.2008 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Arménie - Turecko 0:2

Vydařený start do kvalifikačního maratonu má za sebou Turecko, které zaslouženě vyhrálo v Arménii 2:0. Vítězství semifinalistovi letošního ME zařídili v průběhu druhé půle Sanli a Sentürk.

Utkání, které z lóží viděli z politických důvodů prezidentové obou zemí, začalo svižně. Už po několika minutách měl šanci hostující Sentürk, arménský brankář Brezovky však jeho pokus zmeškodnil. O pár chvilek později zkusil štěstí na druhé straně Mkhitarian, Demirel se však nenechal překonat.

Velkou příležitost měli Turci po půlhodině, kdy se střela Belözoglua otřela o brankovou konstrukci, poté to zkoušel i aktivní Erdinc, ani on však neuspěl.

V druhém poločase se do hry dostal i Kazim Kazim a byl to právě on, kdo mě lví podíl na úvodní brance. Ta padla v 61. minutě, kdy Kazim po centru vybojoval míč pro Sanliho Tuncaye a ten z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě - 0:1.

Reprezentanti Arménie se na žádnou odpověď nezmohli a hosté tak mohli v poklidu přidat navrch druhý gól. V 77. minutě hlavičkoval po rohu Belözoglua Aurélio a jeho pokus do branky doklepl zcela volný Semih Sentürk - 0:2. Tři body si tak na úvod mohou připsat favorité z Turecka.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

V minulý kvalifikaci na domácí půdě Arménie trápila favority,nedokázali tam vyhrát Poláci,Srbové ani dokonce Portugalci,takže Turky nečeká jednoduchej zápas. Tip: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

turci podali paradny vykon...vracaju sa k rokom v ktorych hravali na vsetkych vrcholnych podujatiach...po semifinale eura si to budu chciet v afrike nemierit vysoko...ja si myslim ze v kvalifikacii skoncia na prvom miest...vo svojej skupine

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele