Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
01.04.2009 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Anglie - Ukrajina 2:1

Anglie zvítězila v pátém utkání v řadě, když zásluhou branky Johna Terryho pět minut před koncem získala v souboji s Ukrajinou tři body za vítězství 2:1.

Domácí mužstvo poslal do vedení dlouhán Peter Crouch, vyrovnat se povedlo Andriy Shevchenkovi. Vítězný gól pak vstřelil již zmíněný kapitán londýnské Chelsea.

Do útoku domácího celku se postavil po vedle Waynea Rooneyho Peter Crouch. Na pravé straně zálohy dostal znovu před Davidem Beckhamem přednost Aaron Lennon. A v obraně nahradil Matthewa Upsona Rio Ferdinand.

Jako první ohrozili bránu soupeře v sedmé minutě ostrované, když po kombinaci se Stevenem Gerrardem mířil nad Wayne Rooney. O osm minut později se mohla Anglie dostat do vedení, když přímý volný kop rozehrát Frank Lampard na Gerrarda a ten jen o několik centimetrů minul ukrajinskou bránu.

Skóre se poprvé měnilo v 29. minutě, když nejprve po centru Lennona zablokovala defenziva hostí ránu Roonyho, poté se k míči dostal Lampard, jenž znovu odcentroval do pokutového území, ve kterém se míč dostal přes Terryho až k Peteru Crouchovi, který propálil brankáře Andriyho Pyatova.

Chvíli před přestávkou otestoval ukrajinského gólmana dalekonosnou střelou Gerrard, liverpoolský středopolař ale poslal projektil z dvaceti metrů přímo do rukavic Pyatova.

Na začátku druhého dějství se také na hřiště dostal David Beckham, který se v 62. minutě postavil ke slibnému přímému kopu, ze kterého se mu ale skórovat nepodařilo.

Když Angličané v poklidu kontrolovali své jednobrankové vedení, přišla, jako blesk z čistého nebe, ukrajinská vyrovnávací branka. Když centr z pravé strany směřující do vápna domácího celku odvrátil Glen Johnson, pak se ale jako první dostal k míči Andriy Shevchenko, který poslal balon za záda Davida Jamese.

Nyní to vypadalo, že si východoevropané odvezou z Wembley cenný bod, s tím se ale nechtěl smířit obránce John Terry, který se pět minut před konečným hvizdem propracoval, po centru Beckhama a hlavičce Gerrarda, k míči a z bezprostřední blízkosti zařídil svěřencům Fabia Capella tři body.

Anglie si upevnila vedení ve třetí kvalifikační skupině a její náskok na druhé Chorvaty činí už pět bodů. Ukrajina je třetí.

Autor: Petr Páral / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 2.

anglane budou brečet po utkani...

Ukrajina !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jak si na to prisel???

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

ENGLAND ENGLAND 4ever

Score: 1

Reagovat
smazaný uživatel

jasne vitestvi UKRAJINY a Sheva s Voroninem se bude mstit vidim to tak na 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel bych Anglii jako horkeho favorita ale vyhrat by meli....Ukrajina se bude branit zuby nehty...myslim ze to domaci nakonec zvladnout..muj tip 1:0...vyhraji maximalne o gol

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

England 2:0 Kluci z vychodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci z ostrovu 0:1 Ukrajina.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele