Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 2. kolo
25.03.2019 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Francie rozdrtila Island, demolici řídil Mbappé

Mistři světa z loňského roku stále nemají dost. Z mladého týmu srší spousta energie a Francouzi dávají všem jasně najevo, že po mistrovství světa chtějí do své sbírky přidat i triumf na mistrovství Evropy.

Francie byla na domácím hřišti pochopitelně jasným favoritem zápasu s Islandem, který zápas nezvládl. Domácí proměnili už svou první velkou šanci, která se jim naskytla ve 12. minutě. Mladičký Mbappé poslal načechraný centr do vápna hostů, kde si na míč naskočil Samuel Umtiti, jenž už neměl problém míč hlavou posunout ke vzdálenější tyči. A o šest minut později už mohlo být náskok dvojnásobný. Tentokrát centr přilétl z pravé strany a hlavičkoval Giroud, gólman Islandu Halldorsson však míč na poslední chvíli vyrazil na roh.

Ve 24. minutě sklepl Mbappému centr Kurzawy Pogba a Kylian Mbappé mířil pouze pár desítek centrimentrů od levé tyče. Poslední šanci první půle měl ve 41. minutě Pavard, jehož prudká střela však skončila pouze nad a po jednoznačném průběhu prvního poločasu se šlo do kabin za stavu 1:0.

V 58. minutě další šanci Pavard, tentokrát vyměřil dobře výšku, míč ale zamířil pouze těsně vedle. Byl to ale právě Pavard, kdo byl u druhého gólu Francouzů, když v 68. minutě centroval z pravé strany na malé vápno, kde už bylo jednoduché pro Girouda sklepnout míč do zcela odkryté brány.

V 78. minutě nahrál Griezmann do běhu Mbappému a ten se líbivou individuální akcí dostal až ke gólmanovi Halldorssonovi, jehož ve skluzu hravě překonal.

Dvacetiletý Mbappé byl pak i u posledního gólu Francie, když tentokrát si role s Griezmannem vyměnili. V 84. minutě vybídl Mbappé Griezmanna patičkou a ten dosprintoval až do pokutového území, odkud obloučkem posunul míč přímo ke vzdálenější tyči. Když rumunský sudí Kovács utkání ukončil, Islanďané si určitě oddychli, že tento krutý kolotoč plný rychlosti a síly skončil.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele