Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina C
14.06.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slovensko - Makedonie 2:1

Slovenská reprezentace může slavit, protože si na domácím hřišti dokázala poradit s Makedonci! Domácí tým dominoval především v prvním poločase, kdy se prosadili Kornel Saláta a Marek Hamšík. Makedonci stačili jen snížit, když si jedinou branku hostí připsal Ademi!

Domácí Slováci chtěli uspět lépe než čeští hráči a nasadili poměrně ofenzivní sestavu. O útočení se snažili především Mak, Hamšík, Weiss a Nemec, který byl jediným hrotovým hráčem. Hosté vyrazili na trávník s Ademim, Ibraimim nebo Trajkovskim, který měl být co se týče ofenzívy největší hrozbou pro domácí hráče.

Byli to domácí Slováci, kteří se ihned od začátku snažili tvořit hru a dostat soupeře pod tlak. Po rychlém průniku se dostal míč na kraji k Weissovi, který z úhlu pálil vedle brány. Po osmi minutách už se ale favorit dostal do vedení. Weiss sice ještě volný přímý kop nerozehrál příliš dobře a nebezpečně, jenže Pekarík našel hlavičkou ve vápně nabíhajícího Kornela Salátu. Jeho hlavička už skončila v síti!

Po patnácti minutách se k další šanci hnal Marek Hamšík, který se proháčkoval do vápna. Slovenská hvězda z Neapole ale přízemní nahrávkou Nemce nenašla. Hamšík několikrát hledal Nemce či Weisse, jenže dnes jeho přihrávky nebyly příliš přesné. Weiss se několikrát dostal k ohrožení brány svého soka, ale ani jednou nepálil přesně. To se povedlo až Marku Hamšíkovi, který deset minut před koncem hbité první půle slavil druhý gól svého celku. Nemec vybojoval míč a přes Maka se balon dostal právě k Hamšíkovi. Ten si z úhlu věděl rady bez problému - 2:0 pro Slováky.

Makedonci se do šancí dostávali jen sporadicky a brankář Kozáčik mnoho práce neměl. Nepřidal mu ji ani Ademi, který se pokoušel pálit těsně za vápnem. Nebyl ale úspěšný. Podobně se na opačné straně pokusil zakončit Marek Hamšík, který dokumentoval, že Slováci nehodlají vypustit ani druhý poločas. Brankář Pačovski míč lapil. Makedonci se pokoušeli tvořit hru, ale Slováci jim to nedovolovali. Weissův přímý volný kop se snášel na zadní tyč, ale nikdo ze spoluhráčů nedokázal dostat míč do sítě.

Deset minut před koncem první půle se dostal ke slovu také Juraj Kucka z Janova. Mladý záložník však po krátkém sprintu směrem k vápnu pálil jen do míst, kde se pohyboval brankář Pačovski vyrazil! Po náběhu za obranu se dostával k míči Mak, jenže brankář Pačovski včas vyběhl. Po hodině hry se k míči dostával Weiss, který se ještě elegantně zbavil Todorovskiho, jenže přihrávku na Maka už nerealizoval tak dobře.

Dvacet minut před koncem utkání se Makedonci přeci jen dočkali alespoň snížení. Pekarík udělal chybu, když nedokázal odvrátit centr od šestnáctky. Muarem sklepl hlavou na Ademiho a ten prostřelil brankáře Kozáčika!

O chvíli později Weiss prostrčil míč na Hrośovského, u něhož však celá akce také skončila. Pět minut před koncem si hosté zkomplikovali cestu za případnými body. Ferhan Hasani totiž stáhl k zemi Tomáše Hubočana a sudí mu udělil žlutou kartu. A protože Hasani už jedno napomenutí měl, musel v utkání skončit předčasně a oslabil svůj tým. Po narážečce pálil z dálky Ibraimi, jehož pokus zamířil těsně nad břevno. Hološko v závěru zápasu na Weisse nenahrál přesně, ale Slovákům to vadit nemuselo, protože i přesto své vedení uhájili a mohou slavit tři body!

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Verím, že to dajú a aspoň raz sa dostanú na EURO, ale musíme postúpiť priamo, v baraži by to klasicky doje*bali..... Rád vy som si pozrel ako by mužstvo zareágovalo na situáciu, kedy by prehrávali, to sa ešte v tejto kvalde nestalo..... Zložili by sa alebo nie?

Reagovat
Ranoth

nie

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze by to dali,spomen si na zapas v bielorusku,neotacali sme,ale hrozila plichta a chlapci prepli na iny level a rozhodli,to iste proti spanielsku,ked potrebovali tak proste pridali....myslim ze tento tym v blizkej buducnosti nieco dokaze,nehovorim ze vyhraju ME,ale mozu ist vysoko.dolezite bude aby hraci pravidelne hravali a tym bol doplnovany mladymi nadejnymi hracmi a mame sa na par rokov naco tesit....takze SLOVENSKOOOOOOOO

Reagovat
Milan.B

mali by sme to zvladnut

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacna vyhra dnes a sme tam,podme Slovenskoooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

A kto to vysiela o 18tej?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

MAREK ? HAMŠÍÍÍÍÍÍÍÍÍK !!!! MAREKIARO <3 <3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele