Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
14.10.2014 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

San Marino - Švýcarsko 0:4

Domácí San Marino dostalo další příděl, do jeho sítě se dnes večer trefovali hráči švýcarské reprezentace. O její branky se postarali dvougólový útočník Haris Seferović, dále skóroval záložník Blerim Džemaili a poslední zářez má na svědomí Xherdan Shaqiri.

V první obrovské šanci zápasu se po přihrávce Shaqiriho ocitl mladý talent Josip Drmič, ale ten si nepřišel na brankáře Simonciniho. Xherdan Shaqiri sice nehraje v mnichovském Bayernu, ale o to větší chuť má v zápasech švýcarské reprezentace. To bylo vidět také v další akci, když hvězdný Xherdan Shaqiri kouzlil na ve středu hřiště a hledal nabíhajícího Stephana Lichtsteinera, ten ale ani přes svou vyhlášenou rychlost míč nestihl. Aktivitu švýcarského týmu demonstroval Kasami, který posléze našel nabíhajícího Harise Seferoviće a ten si poradil bravurně - 1:0 pro švýcarskou reprezentaci.

Zakončující Haris Seferovič byl při chuti a opět se dostal do velké šance. Centr dobře hrajícího Kasamiho ale jen poškádlil špičkou kopačky, takže jeho zakončení mířilo těsně vedle tyče. Kasami se sám mohl dočkat vstřelené branky, ale jeho hlavička zamířila po rohovém kopu těsně vedle. Švýcaři byli mnohem aktivnějším týmem a domácí San Marino pochopitelně nemohlo najít sílu vzdorovat věhlasnému soupeři.

Talentovaný Pajtom Kasami se o pár minut později opřel do míče a z hranice šestnáctky vypálil jen do břevna za brankářem Aldem Simoncinim! Kasami byl hlavní postavou také dalšího švýcarského útoku, který byl tentokrát mnohem lépe zahraný. Kasami přenesl hru na Rodrigueze, ten poslal míč do šestnáctky a po sérii odrazů se dostal k Harisu Seferovićovi. Ten se se zakončením příliš nenamáhal a jednoduchou ranou prostřelil slabě bránícího brankáře Simonciniho - 2:0.

San Marino špatně bránilo. A snad ještě horší práci odváděli obránci při bránění rohových kopů, čehož švýcarský celek využil v další zajímavé šanci. Centr z rohového kopu nedokázal odvrátit nikdo z obránců San Marina, takže volný Blerim Džemaili mohl v klidu zakončit. Defenzivně laděný záložník sice nepatří mezi nijak vysoké hráče, ale přesto dokázal vyskočit nejvýše a zakončit tuto akci.

Švýcarsko jasně ovládalo hru a v další obrovské šanci se ocitl dravý Josip Drmić, při zasekávačce ale podklouzl, a pro míč si v pohodě došel Aldo Simoncini. Zkušený Simoncini měl plné ruce i nohy práce, když po závaru v jeho pokutovém území zakončoval Shaqiri a po něm také Drmić, ale poradil si výtečně a skvělým zákrokem zlikvidoval ob šance. Také úvod do druhé půle se mnohem více povedl hostům, když se do velké šance dostal Kasami, jeho pokus ale výborně vyrazil brankář Simoncini. Do kombinace se zapojil především Shaqiri s Kasamim. Centr Lichtsteinera našel přesně na hranici šestnáctky Rodrigueze, jenže mladý obránce napálil míč těsně mimo.

Poslední branku utkání měl na svědomí záložník Granit Xhaka, který velmi snadno prošel po levé straně a předkládal míč volnějšímu Xherdanu Shaqirimu. Hráč Bayernu Mnichov stál osamocený před bránou San Marina a neměl větší problémy zakončit. V posledních fázích hry se švýcarský celek dostal ještě jednou do zakončení, když byla nařízena penalta v jeho prospěch. Gól si chtěl na svůj účet přidat obránce Ricardo Rodrguez, ale pokutový kop kopl velmi špatně a brankář Aldo Simoncini mohl mít dobrý pocit ze zvládnutí penalty. V závěru utkáníse Granit Xhaka nakonec ještě odhodlal ke střele, ta byla tečovaná a víc již sudí Chapron nedovolil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro Svycary povinnost a tudiz prvni 3 body...tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Tuxedo

1X

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele