Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
08.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rakousko - Švédsko 1:1

Rakousko sice bylo aktivnějším celkem, ale přesto si připisuje pouhý bod. O jejich dělbě rozhodl výstavní gól Zengina, který využil skvělé nahrávky od Zlatana Ibrahimoviće. Domácímu celku nepomohla ani penalta proměněná Davidem Alabou. Pro Rakušany je ale dnešní výsledek trochu zklamáním, protože většinu utkání soupeře převyšovali.

Utkání mezi rakouskou a švédskou reprezentací mělo nádech české účasti, protože utkání dostal na starosti sudí Pavel Královec se svými krajany. Na stadionu Ernsta Happela to neměli daleko, ale práce je čekala pořádná. O tom se koneckonců přesvědčili již v úvodu utkání.

Rakousko se usadilo před Isakssonovou bránou a pomocí kombinace se pokoušelo o její zdolání. Míče často směřovaly na vysokého střelce Marca Janka, který se pokoušel využít svých dispozic a přitahoval jeden centr za druhým. Pravděpodobně na něj mířil také další centr z levé strany, po kterém se míče dotkl Sebastian Larsson. Problémem byla končetina, kterou k tomu použil - ruce se ve fotbale zkrátka netolerují, pokud tedy nejste brankář.

Rakušané tedy mohli zahrávat pokutový kop. A zvládli to na jedničku - mladík David Alaba má útočné sklony, o tom v Mnichově vědí své. Ukázal to také dnes, když brankáře Isakssona překonal nadmíru jistým způsobem - 1:0 pro domácí.

Švédové mají ale v útoku personu jménem Zlatan Ibrahimović. A pokud jsou jeho schopnosti zakončovat známé, tak o nic méně se mu daří góly také připravovat. Hvězda pařížského SG připravila dobrou palebnou pozici spoluhráči Erkanu Zenginovi, který ji využil krásným způsobem - otočil se kolem míče a ještě bokem k balonu napálil jej přesně k tyči!

Zengina branka evidentně namlsala, takže švédský zachránce z před několika okamžiků znamenal pro rakouský výběr velkou hrozbu. Tentokrát mu to nevyšlo jen o pár čísel, protože napálil míč do břevna. Souboj dvou hvězd na opačných stranách barikády byl k vidění po akci Davida Alaby, na kterého si vyšlápl Zlatan Ibrahimović. Sudí Královec neváhal ani vteřinu a ukázal hvězdného útočníkovi žlutou kartu. Rakušané přitvrdili nejen v zákrocích, ale také v aktivitě. Po rohovém kopu Davida Alaby se k míči dostal Junuzović, který si navedl míč a tvrdě vypálil. Andreas Isaksson měl co dělat, aby jeho projektil vytěsnil alespoň nad bránu!

Rakousko se dostalo do rychlého brejku a v přečíslení šla situace určitě vyřešit lépe. Baumgartlinger vzal vše na sebe, ale střelou uvnitř pokutového území nepřelstil pozorného Isakssona. Druhá půle slibovala pokračování napínavého střetnutí, kterému nechyběly góly, emoce ani karty. Po akci Zlatka Junuzoviće se k centru ze strany dostal Hinteregger, který ale poslal míč pár metrů vedle tyče.

Do akce se švédský celek dostal postupně až po hodině hry, když se centr Källströma snášel poměrně nebezpečně do pokutového území. Naneštěstí pro švédské fanoušky se nikdo ve žlutém nepohyboval nijak výrazně blízko míči. Patnáct minut před koncem se mohl zaskvět švédský talisman Zlatan Ibrahimović, když po faulu na svou osobu dostal šanci rozehrávat přímý volný kop. Rakousko ale výtečně bránilo a také tentokrát ztroskotaly snahy soupeře na dobře postavené zdi.

Novou sílu do švédských řad měl přinést střídající Pontus Wernbloom, ale ani jemu se nepodařilo dát výsledku jinou podobu. O pár chvil později se s nepořízenou potázal Albin Ekdal. Sudí Královec byl dnes svědkem dvou branek a body se na stadionu Ernsta Happela nakonec dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko 2-2 Švédsko

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Po zápase nikdo nebude věšet hlavy, ale ani skákat nadšením.

tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja to vidím tak na 2:2

Reagovat
cepinzcegamy

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele