Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
09.10.2014 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Moldavsko - Rakousko 1:2

Rakušané se dočkali první výhry v kvalifikaci na Euro, když na půdě nevyzpytatelné Moldávie triumfovali 2:1. I přes těsný výsledek je nutno dodat, že si tři body zasloužili - domácí totiž nedokázali ze hry ani jednou vystřelit na bránu a jedinou trefu zaznamenali z penalty..

Pokutové kopy se v zápase kopaly celkem dva; ten první proměnila už ve 14. minutě největší hvězda Rakušanů David Alaba. Po půlhodině hry sice z totožné situace vyrovnával Alexandru Dedov, rozhodující slovo ale měl krátce po změně stran Marc Janko. Hrotový útočník hostujícího týmu se následně v závěru nechal vyloučit po faulu na brankáře Ilie Cebanua, na konečném skóre se však už nic nezměnilo.

Po opatrném začátku nabraly věci rychlý spád v okamžiku, kdy Ion Jardan fauloval ve vápně aktivního Janka. Vysloužil si za to žlutou kartu a hostům byla poskytnuta výhoda penalty; Alaba při exekuci nezaváhal a poslal Cebanua na špatnou stranu. Na šance ze hry však bylo utkání vyloženě chudé, oba celky se snažily hlavně neudělat chybu, a gólové šance stále nepřicházely.

O vzrušení se tak musela postarat až další penalta; Sebastian Prodl nedovoleným zákrokem ve vápně skolil Artura Ionitu, míč si na bílý puntík postavil Dedov a bylo vyrovnáno. Rakušané dávali herně najevo, že mají výrazně kvalitnější tým, moldavská obrana jim však způsobovala velké problémy. Před pauzou se do šance dostal už pouze Alaba z přímého kopu, Cebanu však byl na místě. Domácí gólman následně zlikvidoval také Prodlovu střelu po rohovém kopu.

Asi nepřekvapí, že ve vítězné brance měl prsty právě Alaba - mladý bek Bayernu Mnichov skvěle zahraným rohem našel hlavu Janka, který se příliš nerozpakoval a poslal míč nekompromisně za záda bezmocného Cebanua. Sedm minut před koncem se Janko s brankářem střetl podruhé, tentokrát to pro něj však dopadlo mnohem hůře; fauloval a byl nucen odejít předčasně pod sprchy. Rakušané však svůj těsný náskok bez problémů uhájili.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

2:0 :-)

Reagovat
smazaný uživatel

snicle to daju. 0:3

Reagovat
Noustress

tip - X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele